![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
treska
Witam,
Przeszukałam archiwum, ale nie znalazłam odpowiedzi na swoje pytania. Oto problem - za pół roku mam ślub, marne włosy, na przedłużanie mnie raczej nie stać ![]() Czy też się zgadzacie z tym? Czyli czy każda treska z prawdziwych włosów da się farbować? Gdzie najlepiej kupić taką treskę? Czasem trafiają się na allegro, ale skąd mam wiedzieć, że to na pewno z prawdziwych włosów? (bo sprzedawcy mogą napisać wszystko ![]() Ile może kosztować taka treska? Na allegro widziałam też pasma prawdziwych włosów do zgrzewania z prawdziwymi. Czy ktoraś cos takiego miała / pracowała z czymś takim? Czy warto kupić? Wszystkie uwagi mile widziane ![]() Główny mój cel to oczywiście mieć fajną fryzurkę na ślub ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: treska
Beaute de Femme : ul. Szlak 24 : 31-153 Kraków : tel. (12) 632 33 80
moze tam beda w stani Ci pomoc... na swojej stronie pisza, ze treski tez maja dostepne... z naturalnych i sztucznych wlosow. Ja w takiej kwestii tym bardziej, ze chodzi o slub wolalabym sie skonsultowac z fryzjerem, ktory sie na tym zna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za namiary - jak będę tam w okolicy to zajrzę, może coś mi poradzą.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam takie małe pytanko, mienowicie gdzie kupić treski??!! Nie wiem czy szukać po salonach fryzjerskich, sklepach kosmetycznych czy jeszcze jakichś bardziej wyspecjalizowanych miejscach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Dot.: treski ...
hmm w hurtowniach fryzjerskich lub jak u mnie w zwyklym sklepie z treskami hehe taki jest u mnie w Elblągu i chyba sie do niego przejde, bo przydalaby mi sie taka treska na specjalne wyjscia po extremalnym wypadaniu wlosow
![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
czy znacie jakies inne miejsce w krakowie gdzie je mozna kupic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Treska Clip in ŁÓDŹ CZĘSTOCHOWA adresy sklepów
Mam pytanie gdzie można w Łodzi lub Częstochowie kupić zestaw clip in treski na grzebieniach/klipsach. W linku ukazane są syntetyczne, mi chodziło by o prawdziwe.
http://allegro.pl/item341652913_prze...in_45_cm_.html
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
doczepiane dredy i treski
Z góry przepraszam, jeśli już taki wątek istnieje, ale ja używałam wyszukiwarki i nie znalazłam nic podobnego.
Bozia niedobra obdarowała mnie cienkimi wstrętnymi włosiskami z którymi nic się nie da zrobić, ani zapuścić, więc postanowiłam oszukać przeznaczenie i dokupić sobie doczepiane treski. podobają mi się dwie - http://www.gothicdream.eu/product_in...roducts_id/109 to są proste włosy i doczepiane dredy: http://www.gothicdream.eu/product_in...roducts_id/108 i nie umiem się zdecydować. kupowałabym jeszcze doczepianą grzywkę: http://www.gothicdream.eu/index.php/cPath/33_47 ale finanse... to jest drogie. czy znacie jakieś inne sklepy z tym asortymentem - najlepiej w Krakowie? czy możecie coś doradzić?
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dot.: doczepiane dredy i treski
bardzo proszę o pomoc!
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Na Twoim miejscu zaoszczędziłabym trochę kaski i zagęściła włosy profesionalnie u fryzjera. Jeżeli te treski wyglądają jak na zdjęciach to jest dla mnie wręcz komiczno-kosmiczne
![]() ![]() Nie krytykuję żeby krytykować tylko wydaje mi się, że to Cię może tylko oszpecić ![]() ![]()
![]() |
#11 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Janina1984, niestety tego typu dopinki są drogie, a te dodatkowo to tzw. brand, więc dopłacasz jeszcze za markę.
Ale poszukaj na Allegro, czasem trafiają się tańsze dopinki używane, może również wybierzesz coś dla siebie z asortymentu zwykłych tresek, nie stylizowanych na gotyckie. Alternatywnym źródłem może być również ebay, niekiedy zakup wraz z wysyłką wychodzi taniej jak u krajowego sprzedawcy. Co do zagęszczenia włosów, nie wydaje mi się to być dobrym pomysłem. Po pierwsze - nawet jednorazowo wyjdzie znacznie, znacznie drożej. Po drugie - to zabieg tymczasowy, który trzeba przecież powtarzać, a co za tym idzie, pociąga kolejne koszty [zdjęcie pasemek, założenie następnych]. Po trzecie - i tak w rezultacie nie da takiego efektu, jak te dopinane kuce. Kucyki ponadto są znacznie wygodniejsze, nie trzeba ich pilnować 24/7, zakładasz kiedy chcesz - i zdejmujesz, kiedy Ci wygodnie. Zatem - albo oszczędzic na te przykładowe dopinki, albo wybrać coś tańszego na Alle. Możesz również poszukać w swoim mieście sklepów z asortymentem perukarskim przez zumi, albo panoramę form.
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
no właśnie zagęszczanie włosów u mnie odpada, bo moje włosy nie znoszą żadnego obciążania...
te treski z gothicdream wyglądają właśnie na gotyckie głównie z powodu ustylizowanych modelek, myślę, że gdyby te modelki ubrać inaczej, inny byłby efekt, myślę też o dopinkach jednokolorowych. zdaję sobie sprawę z tego, że są drogie i właśnie szukam tańszych rozwiązań.
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
![]()
kurcze ja to bym ci z wielką przyjemnąścią oddala odrobine swoich włosów poniewaz są strasznie gęste i mimo to masowo wypadają a ja marze o fajnie scieniowanych nieco kręconych włosach
![]() kurcze gdyby była taka mozliwość... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Hej ja akurat mam treski
![]() na allegro są one bardzo tanie oraz ładne Polecam ![]() Wesołych Świąt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
O! super, że wkleiłaś tego linka z informacją
![]() Czy możesz napisać jak dokładnie się je doczepia? Jakoś na wierzchu swoich włosów, czy swoje należy podnieść i przyczepiać pod spodem? ![]() Schodzę z brązu do naturalnych więc mam nadzieję, że brąz będzie dobry. Podobał mi się ten nr 6 czekoladowy brąz ale jest ciemny. A ty jaki masz? Czy faktycznie nie sprawiają wrażenie sztucznych? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Doczepia się je za pomocą spineczek na których się sztuczne włosy znajdują ![]() Tak należy podnieść własne włosy i przyczepić je pod spodem Moim zdaniem numer 6 jest śliczny ![]() Ja akurat mam ciemny brąz trafiłam tak,że pasuje do mojego koloru włosów pod spodem ponieważ miałam kiedyś zafarbowane na czarno ale po jakimś czasie wyblakł i zrobił się podobny do włosów sztucznych Hmm..... moim zdaniem nie sprawiają wrażenia sztucznych akurat moje są miłe w dotyku oraz ładnie lśnią Mogę także zapodać tutaj link jak kobieta je zakłada oraz mogę moją fotkę jak to wygląda mówię od razu moje fotki są brzydkie ![]() to więc tak moja fotka http://img206.imageshack.us/my.php?i...znazwy1fv8.jpg moja treska http://img187.imageshack.us/my.php?i...1010001lt4.jpg oraz filmy: http://www.youtube.com/watch?v=s-XQt...eature=related 2.http://www.youtube.com/watch?v=YvW4y...eature=related 3. tutaj są pasemka ale na takiej samej zasadzie http://www.youtube.com/watch?v=K67xl...eature=related 4.http://www.youtube.com/watch?v=LUDVa...eature=related Pozdrawiam ![]() ![]() Edytowane przez Klatwa13 Czas edycji: 2008-12-24 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
super informacje, dzięki
![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Nmzc
![]() To super że sobie zamówiłaś ![]() Jak dojdą ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
wczoraj otrzymałam przesyłkę i jestem mile zaskoczona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() heh widzę że pomyłka okazała się na + hehe Ja Kiedyś widziałam na Allegro też treski tylko te które dopina się z boku głowy aby było więcej tych włosów oraz aby nie brakowało z przodu tych dłuższych ![]() http://www.allegro.pl/item515122339_...zebeniu_3.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
ja generalnie mam cieniutkie włoski więc zbytniej różnicy w grubości nie widać
![]() ![]() Zdjęcia nie wkleję, bo muszę kupić jakąś kartę do telefonu, bez której mój komp nie widzi "nowego urządzenia" i transfer jest niemożliwy. Ale jak kupię oczywiście dołączę ![]() Teraz spokojnie mogę zapuszczać moje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Mam chęć sprawić sobie takie włoski, ale boje sie, że w ciagu dnia mi odpadna
![]() A dziewczynki na allegro są tylko zwykłe treski np. na taśmie, a ja chciałabym z tymi małymi spineczkami, je trzeba samemu doczepić czy szukać gotowych?? *** Już znalazłam na allegro włoski te które bym chciała, ale obecnie na głowie mam balejaż i troche trudno dobrać mi kolor. wysyłam wam moje zdjęcie i włoski, które mam na oku, jak myslicie kolor bedzie pasował? Myśle nad kolorem 6h27 tym ze złotymi(?) pasemkami, i jak myślicie te włoski dobrze bedą sie sprawować? a tu moje włoski, przepraszam, ze słaba jakoś, ale zdjecie robione telefonem, w rzeczywistosci sa troszke inne Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2009-01-02 o 12:40 Powód: Post pod postem, proszę edytować wypowiedzi!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
Ja uważam że odpaść nie mogą możliwe to by było jakbyś mocno pociągła ale wątpie ![]() ![]() To tak jest czasem że nie widać czy włoski są na taśmie czy na tych spineczkach ale powinno pisać przy sprzedaży na allegro a jak już w ogóle nie pisze to może napisać do osoby sprzedającej na czym są one ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witam!
Mam zamiar kupić sobie treskę włosów i doczepić jednak mam wątpliwości gdyż włosy mam do ramion lecz obcięte prosto... jakby od linijki (są równe)! Uważam że nie będzie to zbyt ładnie wyglądać kiedy doczepię sztuczne włosy;/ Jak myślicie co można w takim wypadku robić? Pocieniować moje włosy? Proszę o pomoc! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Dot.: `Treska do prostycz włosów! Pomocy!
nie ryzykowalabym... moim zdaniem to wyglada nieestetycznie, chyba ze jest ona wykonana z naturalnych wlosow albo na prawde dobrej jakosci sztucznych. moja znajoma miala ze sztucznych wlosow i mialy byc najlepszej jakosci a wygladaly jak siano lalki barbie tragedia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Dot.: `Treska do prostycz włosów! Pomocy!
ok! Dzięki wielkie! Wiem wiem jak to jest bo miałam już kiedyś sztuczne włosy odczepiane metodą micro rings ale po 2 tyg ściągnęłam ;/ bardziej mi chodziło o to czy to będzie wyglądać że one są doczepiane.. że będą odbiegać od normalnych włosów!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich, chciałabym kupić sobie treski ale martwi mnie dobranie koloru, czy jest możliwość zafarbowania tresek ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
![]()
Kupiłąm sobię ostatnio treske kucyka czyli kitkę i mam problem bo włosy strasznie się plączą. Codziennie wieczorem je rozczesuje i przez to wiele włosów wylatuje;(. Co zrobić by włosy z treski sie nie plątały i nie wylatywały?
Za odpowidź będę bardzo wdzięczna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.