|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Buty na obcasie; bolące stopy.
Witam!
![]() Lubię buty na obcasie, lecz niestety, mam tylko dwie pary - a i tak zakładam je bardzo rzadko, gdyż po jakimś czasie chodzenia w nich, wręcz nie wytrzymuję z bólu.. Wszyscy twierdzą, że zależy to od wyprofilowania bucików, czy i Wy podtrzymujecie taką teorię? Ludzie mówią także, bym pokombinowała z firmami - czy macie jakieś sprawdzone marki? pozdrawiam i Wesołych Świąt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Buty na obcasie; bolące stopy.
Od m.in. wyprofilowania butów zależy czy będzie on wygodny czy jest to zależne od konkretnych marek nie wiem, ocenić można to po prostu mierzac buty w sklepie. Z drugiej strony po parugodzinnym chodzeniu w burach na obcasach noga ma prawo mniej lub bardziej boleć - taka prawda niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Mam trochę butów na obcasie. Po niektórych nogi mnie bolą bardziej lub mniej. Jeśli bolą bardziej to tuż pod palcami (nie wiem czy wiesz o chodzi;]) Słyszałam, że są specjalne żelowe wkładki. Na ile pomagają tego nie wiem, ale będę musiała wypróbować, bo ból jest nie do zniesienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moze masz jakies wrazliwe stopy? Jesli zamierzasz w butach na obcasie przetanczyc cala noc to musisz liczyc sie z tym ze beda bolały stopy
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
O żelowych wkładkach nie myślałam, ale fakt, może i jest to jakieś wyjście.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
ostatnio kupilam sobie kozaczki z ccc na slupku dosc wysokim i chodzi mi sie w nich gorzej niz w rownie wysokich szpilkach! naprawde sadzilam ze beda wygodne bo maja stabilniejszy obcas ale sie mylilam dzis myslalam ze je sciagne i pujde boso ale zainwestowalam w wkladki zelowe i bede probowac... tak wiec wypropilowany dobrze but to podstawa
![]()
Większość kobiet czyni wszystko, by ich mężczyzna stał się inny. Gdy już się staje, przestają go kochać. Marlena Dietrich Edytowane przez gryzelda Czas edycji: 2008-12-20 o 13:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jeśli bolą poduszeczki pod palcami i do tego robią się tam zgrubienia, to medycyna zna jeszcze jedno wyjaśnienie - płaskostopie poprzeczne. U mnie to rodzinne, mamie pomogła dopiero operacja - ja stosuję profilaktycznie wkładki i na razie jest ok. Ale ogólnie nie polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ostatnio w szpilkach byłam na maturze i więcej nie założe - nogi bolą mnie do dzisiaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
dobranoc wszystkim !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Fakt, ze to zalezy od firmy, ja mam jedna sprawdzona i nosze od nich bez problemu wysokie obcasy, ale niestety dla mnie nadaja sie tylko kozaczki, botki, generalnie nieco bardziej zabudowane buciki bo mi stopy puchna i 'wychodza' z bucikow co wyglada nieestetycznie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Organizatorka
|
Swoje pierwsze szpilki zalozylam na studniowke
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Od tego czasu chodze w butach na obcasie maja od 8 cm do 12 cm i doszłam do nastepujacych wnioskow ![]() 1) Wkładki żelowe to bardzo dobry wynalazek ![]() ![]() ![]() ![]() 2) Platformy platformy platformy ![]() ![]() ![]() 3) Jakość obuwia ma znaczenie - w swojej szafie miałam tańsze i mam droższe buty .Te tansze trzeba bylo wywalic , drozsze są cały czas ok ![]() ![]() ![]() ![]() 4) w butach najlepiej pochodzić w sklepie i to długo aczkolwiek trzeba jeszcze wziąść pod uwage iz w sklepach nawierzchnia jest idelania gladka ![]() ![]() 5) Doświadczenie - im więcej chodzisz tym bardziej sie przyzwyczajasz i tym jest lepiej . Tylko nie nalezy przyzwyczajac sie do butów ktorych obcas chwieje sie na kazdym kroku !!! Wygląda to tragicznie a jeszcze gorsze jest to dla zdrowia !!! Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
ja wlasnie kupilam sobie nowe botki na obcasie takim 9 cm i jak w nich pochodze pół godzinki to tak mnie stopy bolą ze juz nie umie a mam inne kozaki ktore tez mają obcas takiej wysokości i nic mnie nie boli i to chyba prawda ze to zalezy od tego jak te buty sa wyprofilowane i teraz mam nauczke, nastepne buty ktore kupie to pochodze w nich w tym sklepie i sprawdze czy są wygodne itp bo tamte to tak na szybko kupiłam bo mi sie z wyglądu podobaly..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Witam, mam pewien problem z palcami w obcasach... Mam śliczne, czarne zamszowe butki na 10 cm obcasie z platformą i pełnymi palcami... Wszystko było ok. I pomimo że na co dzień noszę trampki to przetrzymałam w nich cały ślub mojego brata, teraz chciałam założyć je na 100dniówkę którą mam za 3 dni... i pojawił się problem... strasznie boli mnie w nich duży palec... i już po 15 min wymiękam... proszę pomocy co mogę zrobić aby zniwelować ból chociaż trochę ?!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Poszukaj w aptece lub w drogerii plasterków compeed - mają w ofercie takie zmniejszające ucisk i przeciwdziałające odciskom. powinny pomóc
![]()
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Cześć! U mnie nie ma problemów z doborem wygodnych butów, spokojnie 10 czy 12 cm wchodzi w grę, udaje mi się też często kupić takie, które nawet za pierwszym razem nie obcierają. Problem jest tylko jeden... Po ~2 godzinach noszenia takich obcasów pieką mnie poduszki na stopach. Dopóki jestem na parkiecie czy chodzę w butach jest ok, ale jeżeli tylko usiądę na 5 minut odpocząć... później pieczenie jest 3 razy silniejsze.
W moich 10 mam wkładki żelowe, w 12 cm nie i dzieje się tak samo. Uwielbiam obcasy i chodzenie czy tańczenie w nich to nie problem więc szukam jakiejś rady co z tym fantem zrobić. Czy któraś z Was ma tak samo? I czy może odkryła sposób na to jak przetrzymać całą noc na parkiecie nie rezygnując z wysokich obcasów. Będę wdzięczna za rady! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.