spi³owana p³ytka paznokci... - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Paznokcie

Notka

Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielêgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kszta³cie, stylizacji i dominuj±cych trendach w zdobieniu paznokci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2008-12-21, 21:00   #1
zbroziu
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 468
GG do zbroziu

spi³owana p³ytka paznokci...

witajcie dziewczynki.
Mam do Was takie pytanko, otó¿ ostatnio zdejmowa³am sobie paznokcie ¿elowe wydawa³o mi siê ¿e w profesjonalnym studiu i okaza³o siê ¿e chyba Pani kosmetyczka spi³owa³am mi paznokcie. Od tej pory mnie pobolewaj± a co najgorsze s± strasznie cienkie i siê wykrêcaj±, macie jakie¶ dobre sposoby na regeneracjê moich paznokci??
I jeszcze jedno pytanko, kiedy bêdê mog³a znowu za³o¿yæ sobie ¿elowe paznokciê, czy dopiero wtedy jak ca³a spi³owana p³ytka zejdzie??

66-65-64-63-62-61-60-59-58-57,6-56-55-54-53

WAGA POCZ¡TKOWA: 66

CEL: 53

zbroziu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-21, 23:07   #2
agatacia
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 914
Dot.: spi³owana p³ytka paznokci...

Nie widzia³am twoich paznokci, ale mo¿e warto by³oby po prostu na³o¿yæ mas± na twoj± p³ytkê - to j± utwardzi i powinna¶ pozbyæ siê nieprzyjemnych sensacji zwi±zanych z przepi³owaniem paznokci.
Nowy set za³o¿yæ mo¿esz w zasadzie w ka¿dej chwli (no chyba, ¿e twoje pazurki spilowano do ¿ywego miêsa ) - ale mo¿e udaj siê tym razem do innej stylistki, ¿eby ci jeszcz mocniej pazurków nie pocharatano...
Powodzenia
By the island in the river
Flowing down to Camelot
agatacia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-22, 01:04   #3
EwaFran81
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 184

Ja polecam Tobie oliwe z oliwek z sokiem z cytryny (troszke podgrzac) i wlozyc rece do naczynia z oliwa. Witaminy tez Tobie nie zaszkodza- zwlaszcza A+E - wcieramy w formie plynnej.Plus oczywiscie jakies odzywki zawierajace wapn i keratyne...
EwaFran81 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-22, 08:00   #4
asikczek
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 044
GG do asikczek

i lepiej poczekaj a¿ pazurki odrosn±. Trzymaj je krótkie i u¿ywaj od¿ywki
asikczek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-22, 12:48   #5
Albertyna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 777

Je¿eli s± zbytnio spi³owane, to niestey, teraz nie da sie z nimi wiele zrobic
Musisz cierpliwie poczekaæ a¿ zrosnal...
Teraz uzywaj dobrych odzywek do paznocki i poczytaj w±tek o babcinych sposobach na naturalne paznokcietki, takie kuracje dzia³aj± cuda- nasze babcie wiedzily co robi³y
Stary 2008-12-22, 13:25   #6
wiolamroz
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 296

ja radzi³abym wcale nie zdejmowac pazurków je¶li ponownie masz zamiar je nosiæ. ALe ju¿ po fakcie. Je¶li nie s± uszkodzone to mozna je utwardziæ mas± a je¶li s± to regenerowac tak jak dziewczyny juz napisa³y od¿ywki + oliwka. PS> Mam kilka klientek które nie przychodz± na uzupe³nianie, ponosz± paznokcie 2 miesi±ce a jak jeden odpadnie reszte zrywaj± zêbami :| i przychodz± na nowy set, gadanie i t³umaczenie nic nie daje. Ty dobrze zrobi³a¶ chocia¿ ¿e posz³a¶ na profesjonalne zdjêcie tipsików - chociaz je¶li chcesz nosiæ paznokietki to nie zdejmuj tylko uzupe³niaj lub odnawiaj u stylistki - wtedy p³ytka "nie cierpi".
wiolamroz jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-23, 03:18   #7
anick88
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 534

Cytat:
ja radzi³abym wcale nie zdejmowac pazurków je¶li ponownie masz zamiar je nosiæ.
czemu?? prawidlowo zdjety set nie ma prawa zaszkodzic.. mozesz sobie zdejmowac co dwa miesiace jak masz taka fanaberie... jesli klientka chce zdjac, a po tygodniu zalozyc nowy set, to ma prawo to zrobic, bez urazow na jej plytce...

nie mam polskich znakow. nie bede miec. trzeba z tym jakos zyc.
anick88 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-23, 10:09   #8
Albertyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anick88 Poka¿ wiadomo¶æ
czemu?? prawidlowo zdjety set nie ma prawa zaszkodzic.. mozesz sobie zdejmowac co dwa miesiace jak masz taka fanaberie... jesli klientka chce zdjac, a po tygodniu zalozyc nowy set, to ma prawo to zrobic, bez urazow na jej plytce...
Dok³adnie!
Mam tak± klientke. Nudzi Jej sie ¿el, lub akryl mniej wiêcej co 2-3 miesi±ce i cuda robi. Raz zdejmuje i za 2 tygodnie umawia sie na nowe, innym razem ¿yczy sobie usun±c paznokcie akrylowe i zrobiæ utwardzenie ¿elem innym razem inna opcja. Robi tak od... jakis 3 lat. I Jej paznokcie sa w takiej samej kondycji ca³y czas!

Inne zamiast uzupe³niania ci±gle funduj± sobie zdejmowanie i nak³adanie nowych.
Sama tak od lat robi³am- wole sobie zdj±c "stare" i na³o¿yc nowe ni¿ robic odnowê
A teraz od paru miesiêcy nosze naturalki i sa.... takie jak by³y nim zaczê³am te 7 lat temu je przed³u¿ac. Ani lepsze, ani gorsze.
Stary 2008-12-23, 13:30   #9
wiolamroz
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 296

jako¶ nie chce mi siê wierzyæ ze s± nienaruszone po 7 latach, zawsze s± lekko cieñsze i troche oslabione, ale mogê siê myliæ. Zatem jeste¶cie stylistkami cudotwórczyniami, mo¿e nie dosz³am jeszcze do takiej wprawy, aby paznokcie by³y twarde jak przedtem
Ja so bie ci±gle pykam odnowy ale to te¿ z braku czasu na w³asne paznokietki :P
wiolamroz jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-23, 19:29   #10
zbroziu
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 468
GG do zbroziu

powiem Wam szczerze ¿e najgorzej ucierpia³y koñcówki paznoci naszczescie powoli odrastaj± i mniej bol±. Najgorsze jest to, ¿e mysla³am, ¿e posz³am do profesjonalistki tym bardziej, ¿e zap³aci³am 50z³ za zdjêcie pazurów.
Osobi¶cie bardzo podobaj± mi siê pazurki ¿elowe, ale je¶li mam byæ szczera po takiej przygodzie trochê boje siê znów zaryzykowaæ.

66-65-64-63-62-61-60-59-58-57,6-56-55-54-53

WAGA POCZ¡TKOWA: 66

CEL: 53

zbroziu jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2008-12-23, 20:34   #11
Albertyna
Zakorzenienie

Talking Dot.: spi³owana p³ytka paznokci...

Cytat:
Napisane przez wiolamroz Poka¿ wiadomo¶æ
jako¶ nie chce mi siê wierzyæ ze s± nienaruszone po 7 latach, zawsze s± lekko cieñsze i troche oslabione, ale mogê siê myliæ. Zatem jeste¶cie stylistkami cudotwórczyniami, mo¿e nie dosz³am jeszcze do takiej wprawy, aby paznokcie by³y twarde jak przedtem
Ja so bie ci±gle pykam odnowy ale to te¿ z braku czasu na w³asne paznokietki :P
No to masz do wyboru- albo uwierzyc mi na s³owo, albo przyjechac doWawy i samej obejrzec.
Stary 2008-12-23, 23:43   #12
anick88
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 534

proponuje wpasc do wawy, to ci jeszcze albertyna pokaze jak taki cud zadzialac
50 z³????sie ceni dziewczyna..ekhm...

nie mam polskich znakow. nie bede miec. trzeba z tym jakos zyc.
anick88 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Paznokcie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.