|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielêgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kszta³cie, stylizacji i dominuj±cych trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
spi³owana p³ytka paznokci...
witajcie dziewczynki.
Mam do Was takie pytanko, otó¿ ostatnio zdejmowa³am sobie paznokcie ¿elowe wydawa³o mi siê ¿e w profesjonalnym studiu i okaza³o siê ¿e chyba Pani kosmetyczka spi³owa³am mi paznokcie. Od tej pory mnie pobolewaj± a co najgorsze s± strasznie cienkie i siê wykrêcaj±, macie jakie¶ dobre sposoby na regeneracjê moich paznokci?? I jeszcze jedno pytanko, kiedy bêdê mog³a znowu za³o¿yæ sobie ¿elowe paznokciê, czy dopiero wtedy jak ca³a spi³owana p³ytka zejdzie??
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 914
|
Dot.: spi³owana p³ytka paznokci...
Nie widzia³am twoich paznokci, ale mo¿e warto by³oby po prostu na³o¿yæ mas± na twoj± p³ytkê - to j± utwardzi i powinna¶ pozbyæ siê nieprzyjemnych sensacji zwi±zanych z przepi³owaniem paznokci.
Nowy set za³o¿yæ mo¿esz w zasadzie w ka¿dej chwli (no chyba, ¿e twoje pazurki spilowano do ¿ywego miêsa ) - ale mo¿e udaj siê tym razem do innej stylistki, ¿eby ci jeszcz mocniej pazurków nie pocharatano... ![]() Powodzenia
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 184
|
Ja polecam Tobie oliwe z oliwek z sokiem z cytryny (troszke podgrzac) i wlozyc rece do naczynia z oliwa. Witaminy tez Tobie nie zaszkodza- zwlaszcza A+E - wcieramy w formie plynnej.Plus oczywiscie jakies odzywki zawierajace wapn i keratyne...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
i lepiej poczekaj a¿ pazurki odrosn±. Trzymaj je krótkie i u¿ywaj od¿ywki
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 777
|
Je¿eli s± zbytnio spi³owane, to niestey, teraz nie da sie z nimi wiele zrobic
![]() Musisz cierpliwie poczekaæ a¿ zrosnal... Teraz uzywaj dobrych odzywek do paznocki i poczytaj w±tek o babcinych sposobach na naturalne paznokcietki, takie kuracje dzia³aj± cuda- nasze babcie wiedzily co robi³y
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 296
|
ja radzi³abym wcale nie zdejmowac pazurków je¶li ponownie masz zamiar je nosiæ. ALe ju¿ po fakcie. Je¶li nie s± uszkodzone to mozna je utwardziæ mas± a je¶li s± to regenerowac tak jak dziewczyny juz napisa³y od¿ywki + oliwka. PS> Mam kilka klientek które nie przychodz± na uzupe³nianie, ponosz± paznokcie 2 miesi±ce a jak jeden odpadnie reszte zrywaj± zêbami :| i przychodz± na nowy set, gadanie i t³umaczenie nic nie daje. Ty dobrze zrobi³a¶ chocia¿ ¿e posz³a¶ na profesjonalne zdjêcie tipsików - chociaz je¶li chcesz nosiæ paznokietki to nie zdejmuj tylko uzupe³niaj lub odnawiaj u stylistki - wtedy p³ytka "nie cierpi".
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 534
|
Cytat:
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tak± klientke. Nudzi Jej sie ¿el, lub akryl mniej wiêcej co 2-3 miesi±ce i cuda robi. Raz zdejmuje i za 2 tygodnie umawia sie na nowe, innym razem ¿yczy sobie usun±c paznokcie akrylowe i zrobiæ utwardzenie ¿elem innym razem inna opcja. Robi tak od... jakis 3 lat. I Jej paznokcie sa w takiej samej kondycji ca³y czas! Inne zamiast uzupe³niania ci±gle funduj± sobie zdejmowanie i nak³adanie nowych. Sama tak od lat robi³am- wole sobie zdj±c "stare" i na³o¿yc nowe ni¿ robic odnowê ![]() A teraz od paru miesiêcy nosze naturalki i sa.... takie jak by³y nim zaczê³am te 7 lat temu je przed³u¿ac. Ani lepsze, ani gorsze.
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 296
|
jako¶ nie chce mi siê wierzyæ ze s± nienaruszone po 7 latach, zawsze s± lekko cieñsze i troche oslabione, ale mogê siê myliæ. Zatem jeste¶cie stylistkami cudotwórczyniami, mo¿e nie dosz³am jeszcze do takiej wprawy, aby paznokcie by³y twarde jak przedtem
Ja so bie ci±gle pykam odnowy ale to te¿ z braku czasu na w³asne paznokietki :P
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
powiem Wam szczerze ¿e najgorzej ucierpia³y koñcówki paznoci naszczescie powoli odrastaj± i mniej bol±. Najgorsze jest to, ¿e mysla³am, ¿e posz³am do profesjonalistki tym bardziej, ¿e zap³aci³am 50z³ za zdjêcie pazurów.
Osobi¶cie bardzo podobaj± mi siê pazurki ¿elowe, ale je¶li mam byæ szczera po takiej przygodzie trochê boje siê znów zaryzykowaæ.
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 534
|
proponuje wpasc do wawy, to ci jeszcze albertyna pokaze jak taki cud zadzialac
![]() 50 z³????sie ceni dziewczyna..ekhm...
![]() |
Nowe w±tki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

) - ale mo¿e udaj siê tym razem do innej stylistki, ¿eby ci jeszcz mocniej pazurków nie pocharatano...