|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Kostium Sarenki
Witam wszystkich !!!!!
Moja córcia potrzebuje do szkoły kostium sarenki, nie mam zielonego pojęcia jak go zrobić bardzo proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Copyraptor
|
Dot.: Kostium Sarenki
Ale jakiej dokładnie pomocy potrzebujesz? Tak raczej w ramach pomysłu, czy dokładnych wykrojów?
Bo na szyciu się nie znam kompletnie, obawiam się. Natomiast wskoczyła mi do głowy jakaśtam wizja, jak o tym wspomniałaś, a wygląda to mniej więcej tak: brązowy golfik z długim rękawem, brązowe geterki. Do tego jakieś czarne butki, i czarne rękawiczki, takie za 2-3 złote, elastyczne. Biała farba do tkanin kosztuje też 3-4 złote za buteleczkę, tą farbą na plecy córci nakładamy białe plamki, takie, jak małe sarenki mają na plecach. Na głowę - brązowa/czarna opaska, do której po boku mocujemy uczyte z czegoś brązowego uszka i wycięte z brązowej tektury rogi. I kostium sarenki jak się patrzy : ] można coś na buzi wymalować też. Nie wiem do końca jaki ten kostium ma być - czy z jakąś maską? Napisz coś więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja to właściwie myślałam o wypożyczeniu stroju sarenki, ale niestety nigdzie nie moge znaleźć, więc muszę sama coś wymyśleć, ale twój pomysł mi się bardzo podoba i bardzo dziękuję za odpowiedź, napewno z niego skorzystam tylko jeszcze chodzi mi o maskę jak ją zrobić?
Nigdy wcześniej nie robiłam, chyba że bardzo ale to bardzo dawno temu i już nie pamiętam jak się robi takie maski bardzo bym prosiła jeszcze o pomoc jakiś wzór szablonu czy cos takiego z góry bardzo dziękuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Modermistrz bobkowy :D
|
madzia,znalazlam cos takiego,przejrzyj sobie,moze cos znajdziesz
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...963&a=74307097
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Qrcze, ale sie naszukalam...Nie przypuszczalabym, ze tak trudno jest znalesc kostium sarenki
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Znalazlam jeszcz cos takiego (ale to chyba bardziej renifer
![]()
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Witam Was serdecznie, bardzo Wam dziękuje za wszelkie propozycje i pomoc. Niestety nigdzie nie mogłam kupić ani brązowych geterków ani golfiku, wszystkie inne kolory były dostępne tylko nie brązowy, nic nie pozostało mi innego jak tylko usiąść do maszyny i coś wykąbinować, nigdy wcześniej nie szyłam, no ale dla córci wszystko... no i męczyłam się trzy dni .... ale chyba się udało...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Sarenka jak się patrzy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Strój uszyty przez Ciebie wygląda o wiele lepiej niż te wszystkie wcześniej prezentowane
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Modermistrz bobkowy :D
|
No,no,świetnie sobie poradziłaś
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Witam !
Co prawda troche czasu minęło od twojej sarenki ja teraz mam ten problem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
super kostium , a co najwazniejsze zrobiony przez Ciebie .. moje gratulacje ... bedziecie miały co wspominac TY i Twoja pociecha
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.