|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Kostium Sarenki
Witam wszystkich !!!!!
Moja córcia potrzebuje do szkoły kostium sarenki, nie mam zielonego pojęcia jak go zrobić bardzo proszę o pomoc. |
|
|
|
|
#2 |
|
Copyraptor
|
Dot.: Kostium Sarenki
Ale jakiej dokładnie pomocy potrzebujesz? Tak raczej w ramach pomysłu, czy dokładnych wykrojów?
Bo na szyciu się nie znam kompletnie, obawiam się. Natomiast wskoczyła mi do głowy jakaśtam wizja, jak o tym wspomniałaś, a wygląda to mniej więcej tak: brązowy golfik z długim rękawem, brązowe geterki. Do tego jakieś czarne butki, i czarne rękawiczki, takie za 2-3 złote, elastyczne. Biała farba do tkanin kosztuje też 3-4 złote za buteleczkę, tą farbą na plecy córci nakładamy białe plamki, takie, jak małe sarenki mają na plecach. Na głowę - brązowa/czarna opaska, do której po boku mocujemy uczyte z czegoś brązowego uszka i wycięte z brązowej tektury rogi. I kostium sarenki jak się patrzy : ] można coś na buzi wymalować też. Nie wiem do końca jaki ten kostium ma być - czy z jakąś maską? Napisz coś więcej. |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Ja to właściwie myślałam o wypożyczeniu stroju sarenki, ale niestety nigdzie nie moge znaleźć, więc muszę sama coś wymyśleć, ale twój pomysł mi się bardzo podoba i bardzo dziękuję za odpowiedź, napewno z niego skorzystam tylko jeszcze chodzi mi o maskę jak ją zrobić?
Nigdy wcześniej nie robiłam, chyba że bardzo ale to bardzo dawno temu i już nie pamiętam jak się robi takie maski bardzo bym prosiła jeszcze o pomoc jakiś wzór szablonu czy cos takiego z góry bardzo dziękuje |
|
|
|
|
#4 |
|
Modermistrz bobkowy :D
|
madzia,znalazlam cos takiego,przejrzyj sobie,moze cos znajdziesz
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...963&a=74307097
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Qrcze, ale sie naszukalam...Nie przypuszczalabym, ze tak trudno jest znalesc kostium sarenki
Prosciej byloby sie przebrac za piernik Mam nadzieje,ze to,co wygrzebalam choc troszke Tobie pomoze.A co do maski, to pomyslala sobie,ze takowa uda sie narysowac na podstawie Bambi.Dolaczam wiec jaden jedyny obraz (jaki znalazlam), ktory by sie do tego celu nadawal.Zycze powodzenia.No i mam nadzieje,ze pokazesz nam co wyczarowalas, bedzie to inspiracja dla innych poszukujacych.
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Znalazlam jeszcz cos takiego (ale to chyba bardziej renifer
)
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was serdecznie, bardzo Wam dziękuje za wszelkie propozycje i pomoc. Niestety nigdzie nie mogłam kupić ani brązowych geterków ani golfiku, wszystkie inne kolory były dostępne tylko nie brązowy, nic nie pozostało mi innego jak tylko usiąść do maszyny i coś wykąbinować, nigdy wcześniej nie szyłam, no ale dla córci wszystko... no i męczyłam się trzy dni .... ale chyba się udało...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Sarenka jak się patrzy
Świetnie Ci to wyszło, gratuluję. Może warto czasem usiąść jeszcze do tej maszyny?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Strój uszyty przez Ciebie wygląda o wiele lepiej niż te wszystkie wcześniej prezentowane
Gratuluję )
|
|
#10 |
|
Modermistrz bobkowy :D
|
No,no,świetnie sobie poradziłaś
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Witam !
Co prawda troche czasu minęło od twojej sarenki ja teraz mam ten problem córka ma nie typowe jasełka i potrzebuje strój nie przypuszczałam że będzie tak trudno go zdobyć. Przeczytałam kilka komentarzy na ten temat ale twoja propozycja jest na duzą 6. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
super kostium , a co najwazniejsze zrobiony przez Ciebie .. moje gratulacje ... bedziecie miały co wspominac TY i Twoja pociecha
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.

i tu sa wszystkie zdj,które zniknęły z watków
Prosciej byloby sie przebrac za piernik 

Gratuluję
)