|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Logo wizaż na avatarze
Sądzę, że ten znaczek na różnych zdjęciach jest okej bo dzięki temu inne osoby nie skopiują naszego zdjęcia, i nie wstawią go sobie na jakimś portalu podszywając się pod nas ;> ale według mnie znaczek na avatarze to już lekka przesada, po pierwsze to ten znaczek jest dość duży i zasłania pół avatara, a po drugie przecież ten avatar jest mały i raczej nikt go sobie nie "ukradnie" bo po co mu takie małe coś, na którym niewiele widać, nie opłaca wstawić się tego np. na n-k ? Pozostał nam tylko taki avatar do "wyrażenia siebie" na forum, dzięki temu inne osoby mogą zobaczyć jakie jesteśmy, no ale teraz już całkiem nic nie widać bo ten znaczek wszystko zasłania
miałam avatar bez znaczka, zmieniłam go na innym myślałam, że będzie ładny jak ten wcześniej ale teraz stracił swój urok...Pewnie znajdą się takie osoby które napiszą: a po co avatary, już nie przesadzaj, że są tak ważne, o co to zamieszanie. Według mnie to był zły pomysł z umieszczaniem tego logo wizażu na avatarkach, i chciałabym aby jakoś to zmienić, czy ktoś jest tego samego zdania co ja ?
Edytowane przez laza Czas edycji: 2009-01-05 o 21:44 |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: Logo wizaż .
nie jestem takiego zdania jak ty.
zapisz swojego avatara jako plik GIF i wtedy program nie ostempluje twojego pliku. |
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam inne pytanie.
Widziałam je (logo) na pewnym znanym ostatnio i bardzo popularnym portalu jako zdjęcie? konta fikcyjnego.Czy jest to akcja legalna? |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
serdecznie dziękuję
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
"wizaz" na avatarze
Jak pozbyć sie tego różowego napisu 'wizaz' z mojego avatara?
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "wizaz" na avatarze
a w czym Ci on przeszkadza?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na swoim avie nie mam
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#8 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
No przeszkadza własnie. Nie wszyscy mają ten napis.. moze ktos mi powie dlaczego ;D
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Dziękuję
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Ja robiłam awatar przed stemplowaniem, zresztą i tak jest w formacie gif
Ale nie podoba mi się to logo na awatarach, bo po prostu szpeci. Oczywiście, niektórzy chcą je mieć, rozumiem z jakich powodów.
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Napisy na fotkach...? Jak i gdzie się to robi? Czy u siebie w jakimś graficznym programie, czy można to edytować na wizażu?
Edytowane przez ana990 Czas edycji: 2010-07-01 o 23:53 |
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Napisy na fotkach...? Jak i gdzie się to robi?
Znak wodny - 10 programow:
http://testblog.blox.pl/2008/01/10-d...w-wodnych.html mozesz tez zrobic np. w darmowym programie graficznym GIMP aniolek |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Aniołku.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
prosze bardzo
aniolek |
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
awatar - logo wizaz na awatarze lub bez loga
witam, jestem nowa na forum
nie wiem jak wstawic podpis wizaz.pl na avatarze, tak jak maja niektore uzytkowniczki. Ktos wie i moglby mi pomoc? dziekuje |
|
|
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Podpis w obrazku
witam
![]() aby miec znaczek wizaz.pl na awatarze wystarczy ze awatar bedzie wstawiony jako plik .jpg - system automatycznie go ostepluje ![]() aniolek |
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: awatar - logo wizaz na awatarze lub bez loga
test
Aniolku dziekuje za odp. ojejku, jestem az takim ulomkiem komputerowym? zapisalam avatara na swoim komputerze pod nazwa plik.jpg i wgralam na wizaz, i nic Aniolku - o to chodzilo? ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Aniolku, mordowalam sie z pol godziny, mam zapisanego jako jpg ale jak wgram na wizaz to wizaz zapisuje jako gif, co robic? Edytowane przez Simplysetka Czas edycji: 2010-08-06 o 19:08 |
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
Twoj awatar jest nadal jako GIF
Otworz swoj awatar w programie Paint, potem z menu Plik wybierz: zapisz jako... a z okienka ktore sie pojawi wybierz opcje: zapisz jako typ -> plik JPG Start-> programy-> akcesoria-> Paint -> zapisz jako... wybierz JPG ( zobacz zalacznik) Nie mozna zmienic rozszerzenia pliku zmieniajac jego nazwe i dopisujac .JPG poniewaz taka zmiana nic nie daje, powstaje wtedy cos takiego: avatar.jpg.GIF Plik ma nadal rozszerzenie GIF, a w dodatku w nazwie sa dwie kropki co moze powodowac, ze plik bedzie nie do odczytania przez niektore programy graficzne. ( w nazwach plikow nie uzywa sie niektorych znakow np. Kropki, jest ona zarezerwowana dla rozszerzen czyli to co po Kropce jest rozszerzeniem pliku, a jak sa dwie kropki? program sie gubi )Aby znienic rozszerzenie pliku musisz go przekonwertowac w programie graficznym np. Paint aniolek Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2023-11-28 o 16:19 |
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Aniolku zrobilam jak mowilas, zapisalam w paincie jako jpg, wgralam w 'edytuj awatar' i nic
|
|
|
|
|
#21 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
a może go nieco zmniejsz?
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zapisalam twoj awatar na dysku, zmienilam w Paint i jest w formacie JPG w zalaczniku. Skopiuj avatar z mojego zalacznika i wstaw do swojego profilu aniolek Edytowane przez 67660fbe4431ef874c547a9fe9d74590b5092d2a_69337201e3f4a Czas edycji: 2010-08-06 o 23:51 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
test i nic
Aniolku, nie wiem co jest, skopiowalam Twoje zalaczniki jak kazalas. juz jest w jpg juz nie ze sie upieram na logo (choc fajnie byloby miec, ale ciekawi mnie jak to sie robi). Aniolku, masz cierpliwosc, buziaki Edytowane przez Simplysetka Czas edycji: 2010-08-07 o 00:20 |
|
|
|
|
#24 |
|
Konto usunięte
|
Oj mam mega zapasy cierpliwosci z racji mojej pracy
![]() Twoj avatarek jest nadal w GIF, mozesz to sprawdzic jesli bedziesz chciala skopiowac swoj avatar na dysk - bedzie chcial sie zapisac jako GIF. Avatarki ktore podalam w zalaczniku zapisuja sie na dysku od razu jako JPG Moze zapisujesz wszystko dobrze na dysk a podczas wstawiania avatara na forum wybierasz ciagle ten sam zly plik? Dla pewnosci zapisz plik w innym miejscu ( lub zmien nazwe) i pamietaj o zmianie lokalizacji podczas wstawiania zdjecia jako avatar. aniolek |
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
Aniolku, wymiekam, zobacz na pw
mam sie wylogowac, zeby tak zrobic?i jak klikam na swoj chcac go niby zapisac to chce sie zapisac jako jpg a Twoj jako gif czyli wydaje sie ok Edytowane przez Simplysetka Czas edycji: 2010-08-07 o 01:33 |
|
|
|
|
#26 | |
|
Konto usunięte
|
Simplysetka dziekuje za zaufanie
Zalogowalam sie, zmienilam i nadal jest jako GIF mimo, ze avatar sie normalnie zmienia nie tylko jako plik ale zmienilam tez rozmiar i oba byly widoczne. Trzeba wyslac zapytanie do Zlosliwca inaczej nie rozwiazemy tej zagadki ![]() aniolek ---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:52 ---------- Cytat:
zapytam
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
dziekuje, jestes przekochana
tyle czasu tu zmitrezylysmy dla rozwiazania jeszcze zaobserwowalam, ze niektorym osobom majacym logo w awatarze tez jak chce zapisac ich obrazek pojawia sie w gif. moze wylaczyl faktycznie??? szkoda by bylo. Zeby bylo smieszniej to na poczatku swojego buszowania po wizazu znalazlam w technicznym watek, w ktorym wizazanki prosza o wylaczenie stemplowania no, a ja chce odwrotnie ![]() jutro zmienie haselko, moze cos podzialacie, moze Zlosliwiec cos zrobi buziaki i kolorowych snow
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
jestes pierwsza osoba ktora chce miec stempelek dlatego nie polaczylam Twojego watku z podobym istniejacym w ktorym nikt nie chce stempelka ![]() Ciekawy przypadek, ciekawe kto popsul stempelek ![]() ![]() aniolek |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
hej Aniolku, i jak? nie dostalas zadnej odpowiedzi?
pozdrawiam |
|
|
|
|
#30 |
|
Wtajemniczenie
|
Napis Wizaz na Awatarze
Witam
Wlasnie zmienilam awatar i nowy pojawil mi sie z wielkim napisem Wizaz, zajmujacym 1/3 rysunku. ![]() Poprzednio awatar zmienialam okolo 3 tyg temu i nie mial on zadnego napisu. Od czego to zalezy czy na awatarze bedzie napis Wizaz? Edit: I jak usunac lub zmniejszyc ten napis?
Edytowane przez Daenerys Czas edycji: 2010-10-18 o 01:54 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.

miałam avatar bez znaczka, zmieniłam go na innym myślałam, że będzie ładny jak ten wcześniej ale teraz stracił swój urok...Pewnie znajdą się takie osoby które napiszą: a po co avatary, już nie przesadzaj, że są tak ważne, o co to zamieszanie. Według mnie to był zły pomysł z umieszczaniem tego logo wizażu na avatarkach, i chciałabym aby jakoś to zmienić, czy ktoś jest tego samego zdania co ja ?

jako zdjęcie? konta fikcyjnego.

Napisy na fotkach...? Jak i gdzie się to robi? Czy u siebie w jakimś graficznym programie, czy można to edytować na wizażu?