![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ZOSTANE KSIAZKOWA ZOLZA o.! - pytanie do dziewczyn!
Hej dziewczyny.!
Jestem w trakcie czytania ksiazki 'Dlaczego mezczyzni kochaja zolzy?'. Bardzo interesujaca ksiazka ![]() Mam tylko do was takie jedno pytanie. Jestem z Tz juz od 1,8 (Rok i 8 miesiecy). Czy uwazacie ze to na niego podziala jezeli teraz zostane ZOLZA.? Czy raczej go to nie ruszy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: ZOSTANE KSIAZKOWA ZOLZA o.! - pytanie do dziewczyn!
Nie czytalam tej ksiazki. Mozesz podac jakies przyklady o co chodzi?
Moim zdaniem jak po prawie 2 latach nagle sie zmienisz w "zolze" to TZ od razu pozna sztuczne zachowanie i moze to uznac w najlepszym przypadku za zalosne albo sie zwyczajnie wkurzyc ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Tzn jak chcesz zmienic sie w zołze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Radzilabym (po takim czasie ) nie wprowadzac radykalnych zmian ![]() Powodzenia w byciu zolza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
gadac jakie to rady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
hm, przede wszystkim - nie masz możliwości wykonania kilku chytrych tricków, które są bardzo ważne w początkach znajomości [ten motyw z jedzeniem - najpierw kolba i maczanki, dopiero potem gotowane obiady].
Zmiany muszą być bardzo delikatnie wprowadzane, aby nie poczuł się zagrożony. Jeśli teraz zaczniesz od niego często "uciekać", on może nie mieć ochoty Cię "gonić", przyzwyczaił się do sytuacji i takie zmiany będą dla niego zwiastunem negatywnych zmian. Jestem pewna, że odpowiednio wprowadzone asertywne zachowania wniosą świeżość do związku.
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dlaczego chcesz być kimś, kim nie jesteś? Nie sądzisz, że jest to oszukiwanie siebie? A co, jeśli okaże się, że jest Ci trudno z tą maską zołzy [cokolwiek by to nie było], będziesz w tym trwać, bo wydaje Ci się, że to jest sposób na faceta?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Broniecka - dokładnie tak, jak mówisz.
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Właśnie. I ja go na przykład mam
![]() Ciekawe jak od strony technicznej miałaby wyglądać taka "transformacja". Jakiś teatr, z góry przemyślane i przećwiczone chwyty i scenki ? Przecież to trąci fałszem na kilometr. Gwarantuję, że długo w tej nowej roli nie wytrwasz. A skąd ta nagła potrzeba zmiany ? Może są inne rozwiązania. Np. rozmowa z partnerem o problemach, wypracowanie kompromisów, akceptacja swoich potrzeb itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie ma sensu zmieniac się w zołzę tylko dlatego, że książka jest super. Co innego, gdyby on Cie nie szanował, ignorował, itp. Wtedy dobrze jest skorzystac z ksiązkowych rad. Ale zmieniać sie tylko dla zasady...?
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Zołza trzeba sie urodzic,fakt ,ale to nie znaczy ze nie mozna wyciagac wnioskow ze swoich błedow, zeby na przyszłosc lepiej sie nam wiodło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Czytałaś tą książkę? Nie? Preczytaj, spojrzysz na sprawę inaczej. Autorka to i owo wyjaśnia.
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-01-07 o 13:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My kobiety inaczej patrzymy na sprawy. Wydaje Ci się, że jak będziesz mówić facetowi, co chciałabyś zmienić, to co....zmieni się od razu? Nie zaprzeczam, są i tacy, ale jest ich...garstka. Ale do nich zazwyczaj to nie dociera. Oni nie rozumieją naszych "problemów", która same nadgorliwością sobie stwarzamy niejednokrotnie. Im trzeba pokazać. Ale tak, żeby sami do tego doszli. Książkę polecam. I nie musisz stosować sarkazmu w stylu: A to święta księga, że trzeba obowiązkowo ją przeczytać ? . Nie chcesz to nie, ale zapewne nie jedna kobieta mogłaby ją polecić. Jest napisana lekkim, zabawnym językiem. Poza tym, chyba żadna normalna kobieta nie uważa jej za "najwspanialszy przewodnik" z którym się nie rozstaje... :/ Są tam rady ale każda powinna wiedzieć co potrzeba jej związkowi, czego brak, z której wskazówki może skorzystać, z której nie.
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Autorce tej ksiazki wcale nie chodzi o zmiane czyjejs osobowosci ,odgrywanie teartu .
Uwzglednia w niej pewne sugestie,ktore sa pomocne w zyciu kazdej z kobiet ,zolzy czy nie-zolzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() agnis 2908 - ta książka jest niezła jak na tego typu poradniki, ale bez przesady..
Edytowane przez Deede Czas edycji: 2009-01-07 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A książkę przeczytałam (głównie przez te achy i ochy na Wizazu) i nie mam zielonego pojęcia dlaczego odniosła taki sukces Przecież to tylko zbiór ładnie opakowanych oczywistości. Całosć sprowadza się w zasadzie do stwierdzenia- kobieto, nie rób z siebie pokornej służki, dla której dogadzanie PANU stanowi sens istnienia Autorka Ameryki nie odkryła... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Też nie uważam jej za jakiś cud. Cytat:
Jeśli ma taki kaprys, to wiadomo-bezsens. A jak odkryła, że jest jak kobietą "bluszczem", to jej z serca całego życzę, żeby zaczęła to zmieniać. I mogąc się oprzeć na zaleceniach książkowych.
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ktoś ma, że tak to ujmę, dobrą samoświadomość i tak naprawdę sporo siły w sobie, to wtedy owszem - twarde doświadczenie wyrabiają twardy tyłek. A co do "potencjalnych zołz" - jak widzę młode dziewczyny w stylu Dody (wiecie, o co chodzi? Bez kija nie podchodź), to od razu przypomina mi się takie powiedzenie - "Najtchórzliwsze psy najwięcej szczekają".. ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Powod dla ktorego chce zostac ksiazkowa ZOLZA jest bardzo prosty- czytajac te ksiazke uswiadomilam sobie ze jestem 'za dobra' i ze czas aby to zmienic. Zauwazylam ze zrobilam sie zbyt zalezna od partnera, co sie nigdy nie powinno zdarzyc. Z natury jestem lekko ZOLZOWATA, tylko zapomnialam o tym przy TZ, milosc zaslepila mi oczy i rozum.
Powod jest taki rowniez ze zawsze gdy kloce sie z TZ to on sobie nic z tego nie robi, a tylko ja wylewam morze lez, a teraz chce mu pokazac ze znam swoja wartosc i ze jestem niezalezna zeby TZ sobie to uswiadomil ze jestem NIEZALEZNA i ze nie bedzie tak do konca ze to ja zawsze bede przepraszala i plakala o nie.! Ja juz dopne swego.! Jezeli zajdzie taka potrzeba to nie bede sie do niego odzywala nawet i tydzien jezeli sie poklocimy i to on pierwszy nie przeprosi (bo zawsze ja pierwsza przepraszam, a on sie do tego przyzwyczail) I powiem wam ze wykorzystuje te niektore porady zawarte w tej ksiazce i uwierzcie mi moja skutek bardzo pozytywny ![]() Pozdrawiam.! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
to tak,jakbys chciała się zmieniać na podstawie każdej książki,filmu,czy bajki.
jeśli czujesz sie szczęśliwa w swoim związku,to po co go zmieniać? jesli nie jestes szczęśliwa,zmień faceta a co jeśli nie spodobasz się NOWA TY swojemu t.z.-owi? znow się zmienisz? nie można ot tak z miłej stać się wredną.to raczej cecha charakteru. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do tego "bycia za dobrą" dla partnera - mam małą prośbę - nie mylcie dobroci z głupotą, oki? My wobec facetów czasami zachowujemy się tak, jakby nam rozum odebrało - nie widzę w tym "dobroci" ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo przecież nikt nie lubi tulić sie do kamienia czy tez popychać popychadło. Wiec wyczucie jest tu najważniejsze.
'Zastanawiam się, dlaczego mężczyźni w ogóle bywają poważni. Mają to coś długiego, delikatnego i zabawnego, co im dynda między nogami, to się podnosząc, to opadając z własnej woli... Gdybym ja była mężczyzną, bez przerwy śmiałabym się sama z siebie.' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Witaj,
uważam, że ta książka poza bardzo dobrymi radami, ma też zupełnie bezsensowne (których jest w niej masa) świadczące o tym, że autorka albo nie wie kompletnie NIC o tym co gra w męskiej duszy albo jej marzeniem jest zamienienie męskiej populacji w "misiów - pysiów - przydupasków" którzy fanie jak są, przynoszą pieniążki, usługują "księżniczce", kupują kupę prezentów a i tak prędzej czy później przyprawia im się "rogi" z jakimś "złym chłopcem" bo jest taki pociągający i nieprzewidywalny... Mądra kobieta wyciągnie z tej książki wartościowe fragmenty ale na bank nie będzie się starała zostać tytułową "zołzą". PZDR Luckyboy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.