|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Podróż na Fiji
Witam!
Czy ktoś wie jak najtaniej i najlepiej dostać się na Fiji? Szukam już od kilku dni w internecie i już troszeczkę straciłam cierpliwość... Czy tylko przez Londyn-wchodzi w rachubę? Za wszelkie informacje będę bardzo wdzięczna... Jesteśmy indywidualnymi turystymi i jakakolwiek zorganizowana forma wypoczynku odpada kompletnie.... Chodzi mi tylko o połączenia lotnicze Pozdrawiam Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Podróż na Fiji
Do Londynu można dotrzeć tanimi liniami, tylko że wtedy zawsze pozostaje problem przejazdu między lotniskami. Heathrow to największe lotnisko w Europie więc się nie dziwię, że tylko stamtąd odlatują samolotu. Z tego co zobaczyłam, to i tak czekają was 2 przesiadki z Londynu. Fiji to jednak "drugi koniec świata".
![]() Spojrzałam i jeszcze z Frankfurtu coś lata. Trzeba szukać i tyle. Sprawdzać najtańsze opcje, niestety zajmuje to sporo czasu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Bardzo dziękuję za informacje i pozdrawiam serdecznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Wujek Google jest niezastąpiony
![]() Na Fiji masz 2 międzynarodowe lotniska Nadi International Airport (NAN) oraz w stolicy Fiji - Suva's Nausori Airport (SUV) więc szukaj połączenia na któreś z nich - z ciekawości sprawdziłam i o dziwo na pierwsze loty były tańsze (i to sporo) Tu masz klika "wyszukiwarek podróżniczych" www.kayak.com www.expedia.com www.orbitz.com Na Fiji możesz lecieć dwoma "drogami" : Waw- (Londyn, Frankfurt, itd zależy od linii) - dalej do Singapuru lub Kuala Lumpur (często "zahaczają" też o Sydney) - Nadi lub Suva lub Waw (tak jak wyżej Londyn, Frankfurt, Paryż, Mediolan - wszystko co leci do stanów) - Los Angeles - do Nadi (bezpośrednio) lub Suva (z przesiadką w Nadi) Najtańszy jaki znalazłam na przypadkowe daty (9, 23 Marzec) - $1825 ale zazwyczaj kosztują ok $2500-$3000 Tutaj masz wszystkie tamtejsze lotniska http://www.fijiairlines.com/fiji-airport-codes.cfm i linie które je obsługują, posprawdzaj w jakich są sojuszach, gdzie latają i możesz kombinować jakieś inne połączenia - jednak podróżowanie z przesiadkami zwłaszcza na dłuższych odległościach jest zdecydowanie łatwiejsze i przyjemniejsze na jednej rezerwacji ( nie martwisz się czy ci się spóźni samolot, nie obchodzą Cię o bagaże, ich limity itd) Nie chce być niemiła, ale nie wiem jak Ci mogło to zająć kilka dni i to jeszcze bez rezultatów... Wiem, to nie moja sprawa.... i rozumiem że jesteście "indywidualnymi turystami" ale tak na wszelki wypadek może wykupcie wycieczkę , bo jak z tym mieliście problem to boję się co będzie na miejscu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Wielkie dzięki,szczególnie za linki. Jesteś fantastyczna. Pozdrawiam serdecznie.
Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.