|
Notka |
|
Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jakie narty na poziom 0?
chcialabym kupic sobie narty, wzrost 158 cm waga 57kg, czy mozecie mi doradzic jakie by byly najlepsze(długość itp.?moj poziom wynosi 0, kiedys probowalam jezdzic na nartach z wypozyczalni i powiem szczerze ze zle to wspominam poniewaz narty mialy jakies 170cm i byly zdecydowanie wieksze ode mnie!Trudno mi bylo na nich jezdzic, poruszac sie dletego wole miec narty swoje! ?Słyszalam ze na nauke lepiej jest miec wypozyczone bo mozna zniszczyc i po co swoje, ale wypozyczenie na tydzien wychodzi w okolicach kupna wiec nto raczej nie ma sensu.Zastanawialam sie nad nartami w makro ale gdzies wyczytalam ze narty w hipermarketach sa "gorsze" -cokolwiek to oznacza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jakie narty na poziom 0?
145- o charakterystyce slalomowej
150-152 o charakterystyce gigantowej 170? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Polecam intersport. Mają większy wybór niż makro
Nie ma nart lepszych i gorszych Są lepiej i gorzej dobrane Miękkie dla początkujących i twarde dla zaawansowanych Mój TŻ poleca ci damską serię Atomic Oboje nie możemy wyjść z podziwu,że po wyszłaś bez szwanku z jazdy na 170 Jestem twojego wzrostu i jazdy na nartach tej długości nawet nie potrafię sobie wyobrazić. Narty w opisie mają charakterystykę-miękkie, twarde i dla osób o jakich umiejętnościach są przeznaczone.Polecam przejrzeć np. katalogi firm on-line czy katalog intersportu właśnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ właśnie ogląda damskie narty
Poleca ci Atomic Cloud 6 i mówi,że damskie narty Folkl seria attiva też są fajne i łatwo je opanować Brisa i Agua z serii attiva są fajne Opanujesz długość 142, max 149 (jeśli chcesz zaszaleć) Edytowane przez All_that_jazz Czas edycji: 2009-01-13 o 18:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Patrz na promień skrętu,żeby miał 10-11 metrów
Możesz teraz wypożyczyć tylko w odpowiedniej długości bo narty po sezonie na pewno będą tańsze i wtedy najbardziej opłaca się kupić. Ale i teraz są różne promocje więc może trafisz w sklepie na coś ciekawego. Ja zawsze kupuję sprzęt po sezonie bo jeżdżąc na rowerze górskim i na nartach wydaję na sprzęt całkiem sporo a kupując po sezonie mogę trochę oszczędzić. |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
TŻ wypatrzył właśnie dobre ceny nart w sklepie internetowym www.zima.sportzakupy.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Np. te narty w długości 142 byłyby dobre dla ciebie:
http://www.zima.sportzakupy.pl/index...avop=76&area=1 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dzieki bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Sama sie dziwie ze nic mi sie wtedy nie stalo! Troche mnie tamta sytuacja zniechecila do jazdy na nartach!Bardzo trudno mi bylo z nimi, nawet samo chodzenie bylo nierealne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Trochę się przeraziłam, bo przez 3 lata jeździłam na 168 cm. Sama mam 157 cm i 45 kg wagi.
Radziłam sobie dobrze, ale czułam w kościach, że coś jest nie tak ![]()
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
ja ostatnio jeździlam na nartach które były ciut większe ode mnie /mam 178 cm wzrostu/ i ze względu na to, że jestem raczej początkująca i jeżdżę bardzo rekreacyjnie ta długość była dla mnie okropna
![]() ![]() Byłam w piątek i intersporcie w Browarze ale tam ceny nart z wiązaniami przecenionych kształtowały się w okolicach od 500 zł. Myślę, że można trafić na tańsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a narty na nauke szkoda nowe tym bardziej ze dla poczatkujacych sa inne niz dla zaawansowanych. makro to nie supermarket i maja bardzo dobry firmowy sprzet i ubrania narciarskie. nie wime czy obecnie nie panuja tam jakies obnizki . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
wiem też, że niektóre wypożyczalnie sprzedają swój używany sprzęt - i to moze być dobre rozwiązanie, bo możesz przetestować to, co zamierzasz kupić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.