|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomózcie mi bo niewiem co mam robić!!!
mam pewne pytanie. czy bolący lewy jajnik i spóźniający się okres o ok. 11 dni są przesądzające że to może być ciąża. boję się iść do lekarza a strasznie się tym martwię? może to oznaczać coś innego? proszę o pomoc
Edytowane przez sapchira Czas edycji: 2009-01-14 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pomózcie mi bo niewiem co mam robić!!!
Jeśli od 'podejrzanego' stosunku minęło 14 dni, radziłabym zrobić test dla pewności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dot.: Witam!
JAK BOLI JAJNIK TO SIĘ IDZIE DO LEKARZA.
Dziewczyny! Są rzeczy naprawdę DUŻO gorsze niż ciąża... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
minęło więcej niż 14 dni bo aż ok 3 tygodnie a okresu brak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
No to leć rano po test, a potem umów się do ginekologa... Co do długości spóźnienia okresu nikt Ci nie powie, każdy organizm i każdy cykl jest inny... Może łykałaś jakieś hormony, które mogłyby to spowodować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A może nie masz okresu przez ten jajnik? Ja bym od razu do lekarza poszła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;10491681]Jeśli od 'podejrzanego' stosunku minęło 14 dni, radziłabym zrobić test dla pewności.[/quote] ![]() Zrób test i będziesz wiedziała: jesteś albo nie... [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;10492040]No to leć rano po test, a potem umów się do ginekologa... Co do długości spóźnienia okresu nikt Ci nie powie, każdy organizm i każdy cykl jest inny... Może łykałaś jakieś hormony, które mogłyby to spowodować?[/quote] ![]() Brałaś jakieś tabletki anty, regulujące tarczycę itp. bo mogą też spowodować opóźnienie. Cytat:
![]() Rób test i do lekarza marsz ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Idz do lekarza bo bolący jajnik i brak okresu może wskazywać na ciążę pozamaciczną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
o ludzie ,zrob test i bedziesz wiedziala o co chodzi a zaraz potem bez wzgledu na wynik idz do lekarza zamiast biadolic na forum
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
zrobiłam test i wyszło że nie jestem w ciąży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Na ulotce na pewno było napisane, na ile "prawdomówny" jest ten test.
A z własnego doświadczenia ci powiem, że ja robiłam w swoim życiu z 5 testów. Dwa mi wyszły pozytywnie (jeden robiony wieczorem) i mam dwóch synów ![]() Tak więc wydaje mi się, że w ciąży nie jesteś. Ale idź do lekarza jak najszybciej, bo na pewno coś jest nie tak ![]()
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Jedno zmartwienie mniej, reszta zniknie jak usłyszysz od ginekologa, że wszystko jest w porządku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Idz do lekarza, bo to że test wyszedł negatywnie nie świadczy że nie jest to ciąża pozamaciczna, test jej nie wykaże. Oczywiście nie życzę ci tego ale trzeba brać taką ewentualność pod uwagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Przyczyn spóźnienia okresu może być bardzo wiele, zwłaszcza, że boli Cię jajnik. Testy ciążowe są teraz bardzo czułe i z własnego doświadczenia powiem, że jeśli był wykonany prawidłowo i w odpowiednim czasie wynik pokazał prawdziwy. Może masz jakieś zapalenie jajnika, przeziębiłaś się, brałaś jakieś leki, przeżyłaś silny stres itp. Wizyta u lekarza i tak Cię nie minie, jeśli będzie się coś działo niepokojącego to lepiej leczyć od razu niż dojdzie do poważniejszego stanu. Ze sprawami kobiecymi nie ma co żartować i lekceważyć. A ginekolog lekarz jak każdy inny. Głowa do góry i umów sie jak najszybciej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.