|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Tabletki anty. -> początek ;)
Wiem, wiem - jest pełno watków o tabletkach anty. ale nie znalazłam nigdzie odpowiedzi na moje pytanie. Korzystałam z wyszukiwarki, ale coś u mnie szwankuje chyba i nie mam już siły przeglądać tyle str w poszukiwaniu wątków.
No ale do rzeczy... Zastanawiam się nad tabletkami anty. Czytałam dużo o skutkach ubocznych, ale mimo to chcę je zacząć brać. Najwyżej odstawię gdy będzie coś nie tak. I mam takie pytanie.. Gdy pójdę do ginekologa, kupię tabletki to od kiedy moge zacząć je brać? Tak poprostu od następnego dnia? Czy przed/po okresie? Czy one zaczynają działać natychmiastowo, tzn. od pierwszej tabletki czy np. musze wziąć całe opakowanie i dopiero przy następnym działają? Przepraszam, za może bzdetne pytania, no ale - kto pyta nie błądzi ![]() Z góry dziękuje za odp.
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tabletki anty. -> początek ;)
Matko, po prostu idź i lekarz Ci wszystko powie, wszystko jest zresztą dokładnie opisane w ulotce! A zresztą możesz wpisać nawet w wyszukiwarce zwykłej google np. i tam będzie wszystko napisane, możesz poczytać ulotki od różnych tabletek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez DedeDinah Czas edycji: 2009-02-18 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tabletki anty zaczyna sie brac w pierwszym dniu okresu!!!! działają od pierwszej tabletki..... Edytowane przez Słodkaaa Czas edycji: 2009-01-16 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A pierwszą tabletkę bierze się w pierwszym dniu okresu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=101925 - wystarczyło ulotke przeczytać...
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Jak komuś od pierwszej tabletki nie działają to wspólczuję. Faktem jest, że jeśli nie bierzesz od pierwszego dnia okresu, to mogą nie działaś kompleksowo i wtedy dodatkowe zabezpieczenie jest potrzebne na wszelki wypadek. W ulotce masz wszystko i jeszcze więcej. A efekty uboczne, no proszę cię - to jest lek, a nie cukierki, a każdy lek ma efekty uboczne. Ale przecież nie zawsze muszą się pojawiać.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez DedeDinah Czas edycji: 2009-02-18 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
jest sobie takie forum ginekologia, a tam, niech strzelę, jakieś 300 wątków pigułkach, kolejne tyle o sposobach brania, kolejne tyle o skutkach ubocznych, kolejne tyle o zapomnianych...
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witam Was dziewczynki..
![]() Ja z taką sprawą do was sie zwracam: od ponad roku biorę Harmmonet...i od jakiegos czasu w ogole nie mam ochoty na seks..na pieszczoty..na nic co z tym zwiazane.. Przez to wynikaja klotnie z moim TŻ... a Ja nie potrafie mu tego wytlumaczyc.. Powiedzcie mi.. na jakie tabletki mogę zmienić Harmonet.. ale zeby nie byly drozsze i zebym nie przytyla...(dopiero co schudlam7 kg)... Prosze pomozcie mi.. bo jak tak dalej pojdzie to moj zwiazek stanie sie juz zupenie oschly... Prosze Pomozcieee...!! Pozdrawiam Wasss ;** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
TABLETKI DOBIERA LEKARZ!
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nic nie zmieniaj (a raczej nie wybieraj, bo zmiane i tak musi zaakceptować ginekolog) bo nie masz do tego odpowiedniej wiedzy ani Ty, ani inne wizażanki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Wystarczy, że powiesz ginowi, że te obecne spowodowały u ciebie spadek libido i chciałabyś jakieś inne, które nie zatrzymują wody w organizmie. Ja zazywam Yasminelle - to chyba wyewoluowało z tabletek Yasmin właśnie. Mają mniejszą dawkę hormonów, a jednak dobrze zabezpieczają i dzięki mniejszemu stężeniu hormonów w tabletce, wywołują troszkę mniej efektów ubocznych (jeśli się jakieś w ogóle mają pojawić).
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Nie trzeba zakładac wątku żey sie tego dowiedzieć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez DedeDinah Czas edycji: 2009-02-18 o 14:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
tabletki, o ile stosowane od 1 dnia cyklu, już od pierwszej pigułki dają gwarancję rzędu 99,6% (vide wskaźnik pearla)
takie dane podają ulotki i jest to sprawdzone laboratoryjnie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.