|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Lozko na parapecie ;)
Witajcie dziewczyny!
![]() Nie wiem czy wybralam dobra kategorie, zeby o tym pisac... Mam nadzieje, ze tak ![]() Chcialam Was zapytac o lozko na parapecie... Tzn najprawdopodobniej jest to zwykly parapet, bardzo szeroki, na ktorym znajduje sie materac i poduszeczka ![]() Macie moze zdjecia takiego cudenka? Wiecie jak jest to wykonane? Piszczie prosze! Z gory dziekuje
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lozko na parapecie ;)
Mozna tez na parapecie urzadzic sobie biurko ;P
O tym tez myslalam... Jakies zdjecia?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem jak to jest wykonane ale nie mam zdjęć.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
wiec jak?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
...przychodzę z pomocą- tu przydatny link z małym co nieco na ten temat....
http://images.google.com/imgres?imgu...3DdrK%26sa%3DN -oprócz niżej widocznych zastosowań, spotkałam się też z wykonaniem łóżka na parapecie w taki sposób, że okno poprowadzone było przez całą długość ściany tj, od sufitu do podłogi- przy czym ta podłoga, na której stał materac, opadała ok 50 cm. w dół po "zakończeniu" materaca- także pokój w tym przypadku był jakby 2-poziomowy, a nie sam parapet wysoki....
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
hmmm...no bardzo ladnie to wyglada i w ogole jest cudowne, ale chyba nie da rady zrobic tego u mnie w mieszkaniu, poniewaz okno mam ok. metra od podlogi wiec te lozko musialoby byc baaaardzo wysoko...
moze bym do niego wchodzila po schodach? ![]() mysle teraz nad biurkiem, albo szerokim i dosyc "mocnym" parapetem, zeby moc sobie tam chociaz usiasc ![]() (mamy tak zrobione w szkole i jest to moje ulubione miejsce do przesiadywania na przerwach )
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
miejsce do posiedzenia z książką będzie najlepszym rozwiązaniem- zobacz na pierwsze zdjęcie jak świetnie to jest rozwiązane...pod spodem są półeczki, które możesz dowolnie wykorzystać, a co ważniejsze taka opcja nie bedzie szczególnie kosztowna do wykonania. ja mam podobne miejsce u siebie w domu i też uwielbiam przesiadywać na parapecie...
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

moze bym do niego wchodzila po schodach?