Oceńcie proszę suknię... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-24, 07:16   #1
Donuś
Zadomowienie

Oceńcie proszę suknię...

Witam ... Potrzebuje pomocy... Po wielu przymiarkach trafiłam w koncu na suknie w której sie naprawde dobrze czułam i podobałam sie sobie w niej Jest kremowa z odpinanym trenem i gorsetem z dekoldem w serduszko... Tylko własnie odezwały sie głosy ze kremowa ze zbyt zdobna... i zwatpiłam...W przyszłym tygodniu ide jeszcze raz na przymiarke wiec zrobie zdjecia na sobie... Poki co zdjecia z katalogu...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg agnes1.jpg (94,1 KB, 398 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg agnes2.jpg (90,6 KB, 296 załadowań)
Donuś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-24, 08:00   #2
Millu
Raczkowanie

Dot.: Oceńcie prosze suknie...

Ładna suknia, mnie się podoba,chociaż to nie do końca mój typ.
Jest strojna, ale przecież to nic złego, w końcu to jedyny taki dzień w życiu.
Dodasz do niej delikatne dodatki, żeby nie przedobrzyć i będzie super.
A co do koloru, to jest piękny, suknia wcale nie musi być biała, zresztą nie każdemu w bieli dobrze.
Jeśli kremowy pasuje do Twojej karnacji to się nawet nie zastanawiaj tylko bierz, poza tym myślę, że w bieli ta suknia dużo straci na uroku.

Najważniejsze jest to, że Ty czujesz się w niej świetnie, nigdy nie będzie tak, że wszystko się bedzie wszystkim podobało.

Koniecznie wklej swoje zdjęcia w niej
Stary 2009-01-24, 08:04   #3
Marianna 54
Raczkowanie

Nie ważne co mówią inni, ważne żebyś Ty sie w niej dobrze czuła, suknia jest śliczna, ja też szukam cos w tym stylu i też bede miała ecrui wbrew sprzeciwom mojej mamy bo w białej wyglądam źle. Także to Twój dzień i Ty masz sie dobrze czuć i masz sie podobać mężowi
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-24, 08:25   #4
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Witam ... Potrzebuje pomocy... Po wielu przymiarkach trafiłam w koncu na suknie w której sie naprawde dobrze czułam i podobałam sie sobie w niej Jest kremowa z odpinanym trenem i gorsetem z dekoldem w serduszko... Tylko własnie odezwały sie głosy ze kremowa ze zbyt zdobna... i zwatpiłam...W przyszłym tygodniu ide jeszcze raz na przymiarke wiec zrobie zdjecia na sobie... Poki co zdjecia z katalogu...
Jeśli w tej sukni czujesz się wspaniale to zapewne pięknie wyglądasz
Ja miałam suknię ecru i nikt nie miał żadnych "ale" co do tego że to nie biel
Jednym pannom młodym pasuje biel innym ecru a jeszcze innym krem
Ślub ma się raz w życiu i powinno się mieć taką suknię na jaką nas stać i w jakiej się podobamy To ty w niej wystąpisz i ważne abyś ty czuła się dobrze
Wcale nie jest za strojna
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-24, 08:33   #5
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
Ta suknia jest naprawde śliczna. Nie wazne co mówia inni. Wazne ze Tobie sie podoba i ładnie w niej wygladasz... Moim zdaniem suknia piękna nawet te dodatki bardzo pasuja. To jest fason z ozdobami. Ja bym sie niczym nie przejmowała....
jozia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-24, 08:38   #6
agus87
Zakorzenienie

bylam na slubie,gdzie moja znajoma miala ta suknie, strasznie niewygodna w uzytkowaniu, przez kosciol ledwo szla bo byla tak wielka, ze sie o dywan haczyla, jest piekna to fakt
Stary 2009-01-24, 08:49   #7
alutka78
Rozeznanie

Witam.
Bardzo ładna suknia. Ja wybralam prawie identyczna, Twoja jest chyba dwuczesciowa.
Pamietaj, ze suknia mam nas ubrac, a nie przebrac.
Tak wlasnie bylo w moim przypadku. W zeszly czwartek wybralam sie na pozszukiwania tej wymarzonej. Moim typem byla "rybka" . Wybralam zupelnie inny kroj sukni.
Nie chcialam, aby dol byl szeroki, okazalo sie, ze w niej wygladam najlepiej.
W pozostalych modelach wygladalam, ja strach na wroble.
W wyborze sukni pomagala mi siostra i przyszla bratowa. Jednoznacznie stwierdzily - to jest ta. Ja takze czuje sie w niej super. Przymierzalam naprawde wiele modeli.
Na drugi dzien mialam lekkiego dola, ze moze powinnam przymierzyc inne suknie - o takim kroju, rozniace sie np. innymi motywami dekoracyjnymi. Wydaje mi sie, ze teraz to juz jest takie wydziwianie - a moze kwiatek tu a moze tam.
Czlowiek sam sobie stwarza problemy.
alutka78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-24, 09:37   #8
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
bylam na slubie,gdzie moja znajoma miala ta suknie, strasznie niewygodna w uzytkowaniu, przez kosciol ledwo szla bo byla tak wielka, ze sie o dywan haczyla, jest piekna to fakt
agus87 a dlaczego była niewygodna ... jest dwuczesciowa wiec myslałam ze bedzie wygodniejsza od jednoczesciowych.... Przymierzałam juz rózne suknie i ta wydawała mi sie najwygodniejsza ..

Fakt ze en tiul może haczyc o dywany a to kwestia długosci suknii. Moze twoja znajoma miała poprostu za długa suknie??
Donuś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-24, 10:48   #9
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cytat:
agus87 a dlaczego była niewygodna ... jest dwuczesciowa wiec myslałam ze bedzie wygodniejsza od jednoczesciowych.... Przymierzałam juz rózne suknie i ta wydawała mi sie najwygodniejsza ..

Fakt ze en tiul może haczyc o dywany a to kwestia długosci suknii. Moze twoja znajoma miała poprostu za długa suknie??
Dokładnie. Poprostu trzeba dobrac odpowiednia długosc. Musisz miec buty to jest przedewszystkim zeby miec podstawe dlugosci...
jozia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-24, 11:29   #10
silia82
Raczkowanie

Suknia bardzo ładna Moja będzie w podobnym stylu i też w kolorach ecru i złotym. Po prostu uważam, że w bieli wyglądam gorzej, strasznie blado, dlatego też wybrałam suknię taką w której czuję się dobrze. Co do strojności sukni, uważam, że w ten jedyny dzień możemy mieć super zdobione, bogate suknie - zupełnie jak księżniczki, bo przecież innej okazji do ich założenia nie będzie, prawda?
Życzę, abyś zdecydowala się na taką suknię, w ktorej będziesz się czula najpiękniejszą Panną Młodą na świecie
silia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-24, 12:59   #11
kraven
Zakorzenienie

Bardzo ładną suknie wybrałaś. Też chętnie bym w taką wskoczyła ale niestety nie mam do niej figury.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-24, 13:32   #12
czerwonafasolka
Raczkowanie

Suknia nie w moim typie, ale uważam, że suknia ma być ładna na tobie, a nie na wieszaku. Z doświadczania już wiem, że to co ładne na wieszaku, nie zawsze ładnie na nas leży. Jeśli czujesz się w niej dobrze i poczułaś, że to to, nie zastanwiaj się i kupuj. Ja mam zamiar kupić calkowicie inna suknie niż początkowo była mowa, też jest kremowa i bardzo ładnie komponuje się z kolorem skóry, trzeba będzie się jeszcze trochę opalić Również jest strojna jak twoja, chociaż na początku zarzekałam się, że będzie prosta i skromna. Jak ją założyłam to urzekła mnie i wszystkich, którzy mnie w niej widzieli. Także kieruj się swoim przeczuciem!! Życzę powodzenia
czerwonafasolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-24, 14:02   #13
Krowa83
Raczkowanie

Bardzo ładna suknia! Najważniejsze jest Twoje zdanie, bo w tym dniu Ty masz sie czuć pieknie i wyjatkowo a jeżeli w tej sukni tak sie czujesz, to nie zważaj na zdanie innych! Jeżeli czujesz, że to TA to bierz śmiało! ngdy nikomu sie nie dogodzi a ważne jest to jak Ty sie w tym dniu, w tej sukni bedziesz czuc!

http://www.wyjdzzamnie.pl/suwaczki/suwaczek-34389.png
Krowa83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-24, 14:12   #14
21pyza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość
Jeśli w tej sukni czujesz się wspaniale to zapewne pięknie wyglądasz
Ja miałam suknię ecru i nikt nie miał żadnych "ale" co do tego że to nie biel
Jednym pannom młodym pasuje biel innym ecru a jeszcze innym krem
Ślub ma się raz w życiu i powinno się mieć taką suknię na jaką nas stać i w jakiej się podobamy To ty w niej wystąpisz i ważne abyś ty czuła się dobrze
Wcale nie jest za strojna
Całkowicie sie z tym zgadzam
Suknia jest bardzo ładna Wiec jeśłi tylko dobrze sie w niej czujesz to kup ją żębyś potem nie żałowała że to jedyna taka okazja a ty nie wybrałaś wymarzonej sukni bo sie komuś- tam nie podobała
A kolorem sie nie przejmuj Ja miałam ecru bo w białej wyglądałam strasznie i nikt sie nie czepiał
pozdrawiam
Stary 2009-01-24, 22:28   #15
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

Mi też ta suknia sie bardzo podoba. Nie przejmój sie opinią innych, bo jak późbniej powiesz, ze zamówiłaś suknię białą, to pewnie większość z tych osób nawet nie zauważy, że jest kremowa Te odcienie sa bardzo podobne, a jak do ciebie bardziej pasuje kremowy, to bierz oryginalne kolory
Co do zdobień, to nie sa przesadzone, ale dodatki do niej dobierz skromne i będzie OK

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-24, 23:16   #16
Taverney
Zakorzenienie

Suknia jest przepiękna i niezwykle wytworna. Wrzuć później własne fotki z przymiarki, bo wiadomo że inaczej prezentuje się na modelce w katalogu a inaczej na żywo.
Kremowe suknie są piękne, biel nie bije po oczach, a ta suknia doskonale wygląda właśnie z tonacji złamanego kremu.
Co do wielkości dołu, masz rację: w grę wchodzi odpowiednio dobrana długość, żeby sobie nie przydeptywać, więc docelowo na przymiarki zabieraj swoje ślubne buty. Ważny jest też dobór halki pod spód i wielkość fiszbiny, na której opiera się suknia, można uzyskać efekt mniejszego lub baardzo rozłożystego dołu. Wszystko zależy, jak będziesz się czuła.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 10:24   #17
megi2015
Zadomowienie

Dot.: Oceńcie proszę suknię...

Cytat:
Witaj!!!
Popieram wszystkich uprzednio się wypowiadających. Sama mam identyczną suknię ecru z dodatkami srebra - i też na początku miałam wątpliwości że nie jest biała - ale wiadomo ile jest osób tyle jest zdań. Uważam, że to mój ślub i mam pełne prawo do tego, aby wyglądać tak jak chcę, a nie tak żeby podobać się wujkom, ciotkom i martwić się że będę obgadana że nie mam białej sukni. Zresztą czasy się zmieniły - moda idzie do przodu - teraz już nawet krótkie suknie wchodzą w grę

Poza tym suknia jest wygodna - możesz ewentualnie wybrać trochę krótszy tren - ja nie mam tak długiego, jego długość to ok. 30 cm, wyglądał ładnie a w niczym nie przeszkadza

Pozdrowienia no i czekamy na wiadomości czy się zdecydowałaś.
megi2015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 13:46   #18
gizella
Raczkowanie

GG do gizella

Ja też mam strojną sukienkę ecru ze zotym....chodziłam szukalam i nawet już prawie zamówilam inną ale w tej mojej czuję się jak księżniczka. Jeżeli i Ty się tak czujesz to oznacza że to ta!!!
Moja poniżej (gorset będzie ze złotą koronką a dół ecru)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg emmi1.jpg (28,2 KB, 172 załadowań)

Edytowane przez gizella
Czas edycji: 2009-01-25 o 13:48
gizella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 16:40   #19
kasia083
Zadomowienie

GG do kasia083

akurat Twoja suknia gizella wyjatkowo mi się nie podoba - nie lubię tego typu sukienek... Ale przykład dobry na suknię która na prawdę jest zbyt zdobna, ale komuś się podoba i się na nia decyduje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-25, 16:56   #20
Alicja z Krainy Czarów
utknęła w Króliczej Norze

Donuś
suknia śliczna, jeśli Tobie się podoba to bierz i nawet się nie zastanawiaj Bo to Ty masz się czuć w niej wyjątkowo, a nie koleżanka/sąsiadka/ciocia czy też inne "życzliwe" osoby które będą narzekać na krój, zdobienia czy kolor
Stary 2009-01-25, 17:47   #21
Starlett
Wtajemniczenie

Ta sukienka jest naprawdę ozdobna i na wysokiej i smukłej osóbce na pewno będzie prezentować się pięknie. Tylko moim zdaniem bez wielu zbędnych dodatków! Ale najważniejsze jest, żeby Panna Młoda czuła się jak gwiazda tego dnia! A co powiedzą ciocie to już nie jest tak istotne A co do koloru to zależy od cery - jednym pasuje biel a innym kremowy, i to od razu na przymiarce widać, więc warto kierować się się własnym odczuciem, a nie tym co wypada. Jeśli uważasz, że to TA suknia, to decyduj sie na nią. A ciekawa jestem Twoich zdjęć z przymiarki...
Starlett jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 18:00   #22
Monifash34
Zadomowienie

Mnie bardzo się podoba Twoja suknia ślubna.To Twój dzień i Ty decydujesz w czym wystąpisz.Jeśli tylko Ty sama czujesz się w niej dobrze to reszta nie ma znaczenia.
Jeśli się komuś nie spodoba to trudno.
Moja szwagierka miała podobną suknię i pięknie wyglądała.
Monifash34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 19:23   #23
Estrella
Rozeznanie

Mnie też się podobała ta suknia i poszłam ją przymierzyć do salonu. Niestety po przymiarce zrezygnowałam,bo była tak wielka,szeroka,że wogóle nie mogłam się w niej ruszyć. Mało się nie wywaliłam próbując zejść i wejść na podest,a co dopiero by było gdybym próbowała wejść po schodach do kościoła... Więc jak będziesz kolejnym razem na przymiarce to spróbuj czy będzie Ci wygodnie się w niej ruszać.
Estrella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-26, 08:38   #24
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Cytat:
Napisane przez gizella Pokaż wiadomość
Ja też mam strojną sukienkę ecru ze zotym....chodziłam szukalam i nawet już prawie zamówilam inną ale w tej mojej czuję się jak księżniczka. Jeżeli i Ty się tak czujesz to oznacza że to ta!!!
Moja poniżej (gorset będzie ze złotą koronką a dół ecru)
no niestety mi się ta sukienka też nie podoba, widziałam ja na jednej dziewczynie i Grunt,że Tobie się podoba!

Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-26, 19:53   #25
GothicLolita22
Zadomowienie

O matko Jaka ŚLICZNA!!! Ile kosztuje takie cudo? Naprawdę przepiękna. Ja na Twoim miejscu nie zastanawiałabym się, tylko bym brała Strojna do przesady to wg mnie jest suknia, którą zaraz załączę (chociaż też mi się podoba )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0430011415.jpg (53,5 KB, 124 załadowań)
Stary 2009-01-26, 20:02   #26
TUPOLINA80
Przyczajenie

popieram! jeśli Ty dobrze się czujesz w tej sukni to powinnaś w niej iść...twoje zdanie jest najważniejsze.. W mój gust nie trafiła..Za bardzo wystawna na dole.
TUPOLINA80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-26, 20:04   #27
TUPOLINA80
Przyczajenie

tak ,tak... czekamy na zdjęcia z przymiarki..
Stary 2009-01-26, 20:12   #28
TUPOLINA80
Przyczajenie

Sukienka śliczna,niestety nie dla mnie jestem niska i drobna,więc same rozumiecie.. prześle moją,którą wybrałam-tak myślę,że to ta. ten najważniejszy dzień to 15.08.2009. Jeszcze luz..
Stary 2009-01-26, 20:27   #29
TUPOLINA80
Przyczajenie

Moja sukienka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z1019258426.jpg (44,8 KB, 121 załadowań)
Stary 2009-01-26, 20:36   #30
TUPOLINA80
Przyczajenie

Myślę,że do mojej filigranowej figurki będzie odpowiednia. Prosta i jednocześnie elegancka.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości