|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Bieliźniane maniaczki ;)
Szukałam podobnego wątku, ale nie znalazłam
![]() Czy Wy również tak macie, że potraficie zostawić pół wypłaty w sklepie z bielizną ![]() Czy wchodzicie do sklepów bieliźnianych "tylko popatrzeć", a wychodzicie z 3 nowymi nabytkami ![]() Czy Wasza szafa ugina się pod ciężarem dziesiątek biustonoszy, majteczek, pończoch, rajstop, skarpetek... ![]() Czy musicie mieć komplet bielizny na każdą okazję, w każdym kolorze, na każdą porę dnia i nocy (i roku!) ![]() No więc zapraszam na ploty ![]() Ja (nie)stety zaliczam się do tej grupy... Uwielbiam bieliznę. Ładną bieliznę ![]() Niby zdaję sobie sprawę z tego, że mam już tego sporo, że starczy... No, ale zawsze znajdzie się kolor, wzór, fason, którego oczywiście z całą pewnością jeszcze nie mam, a na pewno jest mi niezbędny i potrzebny od zaraz, istnie Must Have ![]() Mam nadzieję, że nie jestem w tym sama ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bieliźniane maniaczki ;)
nie, bo mnie nie stać ;]
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Zdarza mi sie czasem sporo wydac... zwlaszcza odkad we Wroclawiu jest sklep z pelna rozmiarowka bielizny
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a może tak bysmy powstawialy fotki na szych bieliznianych kolekcji
![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
pewnie gdyby mi fundusze pozwalały, to bym sobie pofolgowała, ale... ale nie. i na szczęście jestem dość wybredna, mojego rozmiaru nie ma w każdym bieliźniaku na rogu... a chciało by się, chciało czasem powybierać
![]()
bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![]() Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rzabbocop
|
Jestem maniaczka
![]() na przelomie lat 80/90 potrafilam przez rok odkladac kieszonkowe, zeby kupic sobie komplet bielizny ![]() Obecnie kreca mnie najbardziej staniki, majtkami nie pogardze ale nie nosze juz ponczoch, pasow do ponczoch i innych takich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja również jestem zbzikowana na punkcie bielizny, zarówno tej dziennej, jak i nocnej. Co prawda nie wydaję na nią fortuny (ale zapewne tylko dlatego, że chwilowo nienajlepiej u mnie z kasą), ale od czasu do czasu kupuję sobie jakieś cudeńko i cieszę się jak głupia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam bieliznę! Gdy wchodzę do jakiegoś sklepu, od razu kieruję się na stoisko bieliźniane, by chociaż pooglądać, gdy nie mam kasy, lub kupić choćby parę majtek
![]() Moje wyprzedażowe zakupy to w szczególności właśnie bielizna ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja również uwielbiam bieliznę.Muszę mieć majtki i biustonosz w jednym kolorze.
Biustonosze dobieram pod kolory bluzek,sukienek jakie mam. W mojej szufladzie można znależć prawie wszystko.Biustonosze i majtki (różne) ,skarpetki,rajstopy(różne ),pończochy itp.Oczywiście kupuję sobie wtedy kiedy budżet domowy mi na to pozwoli.Jeśli chodzi o bieliznę nocną to od czasu do czasu,jak fundusze pozwolą mój mąż mi kupi coś fajnego.Razem oglądamy np.na allegro i ustalamy co ewentualnie zakupić ,gdyż nie wszystko mi się podoba.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
to wątek dla mnie
![]() uwielbiam bieliznę począwszy od biustonoszy czy majtek a kończąc na różnych rajstopach czy skarpetkach. mojego rozmiaru biustonosza nie mogę dostać wszędzie, bo gdyby tak było to pewnie już dawno bym zbankrutowała ![]() ale ostatnio czaję się na promocje w pewnym sklepie internetowym bo ciągle mają coś fajnego i niedługo złoże zamówienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cieszę się, że nie jestem sama
![]() Niestety zgadzam się, że bieliźniane zakupy to spory wydatek (niestety) ![]() Ale już ładnych kilka lat temu powiedziałam sobie, że wolę mieć jeden drogi komplet bielizny, który będę nosić aż mi się nie znudzi, niż kupić za tą samą cenę 4 bazarkowe i po miesiącu się wściekać, że a to drut wylazł, a to kolor wyblakł lub poszarzał, a to koronka się rozpruła, a to jakoś niespecjalnie leży... Dobry biustonosz (czy też ogólnie komplet bielizny), to inwestycja w zasadzie na lata (jeśli oczywiście piersi już nam nie rosną ![]() ![]() Miewam również kryzysowe miesiące, kiedy tylko buszowanie po sklepach i podziwianie, podziwianie, podziwnianie... pozostaje ![]() Naprawdę się cieszę, że nie jestem w tym sama, bo rodzina i TŻ już od dawna pukają się w czoło kiedy pokazuję nową zdobycz... ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
TŻ to powinien się cieszyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja to może nie jestem taką maniaczką bielizny jak co niektóre z Was, ale muszę mieć zawsze biustonosz i majtki do kompletu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cieszył się dopóki się nie przeprowadzaliśmy... I musieliśmy jechać do Ikei po kartony na moje fatałaszki
![]() (mieliśmy do dyspozycji tylko jedną szafę, choć całkiem sporą... ale był problem z pomieszczeniem się... ciekawe dlaczego... ![]() Wtedy to się ze mnie śmiał... Ale tak to chyba nie narzeka ![]() Ja również staram się kupować bieliznę w komplecie, chociaż zdarza się, że np. dół kompletu już mnie tak nie powala jak biustonosz... Nie waham się wtedy kupić biustonosza i osobno dobrać dół ![]() Oczywiście to się sprawdza tylko przy niezbyt skomplikowanych wzorach... Ale również zdarza mi się ubierać np. bardzo ozdobny (np. czarny) biustonosz i do tego już prosty, ew. delikatnie wykończony koronką dół... Wydaje mi się, że też wygląda to w porządku ![]() Marzy mi się gorset... Bo to jedyna rzecz, której jeszcze nie mam. A baaardzo mi się niektóre podobają... Wolałabym taki z "dłuższym" dołem, bo widuję też takie przed pępek ![]() Niestety w sklepach stacjonarnych jest bardzo mały wybór, a z drugiej strony wolałabym akurat taką bieliznę przymierzyć, niż w ciemno zamawiać... ![]()
![]() |
#15 |
Rzabbocop
|
W sumie lubię kupować komplety ale w praktyce czesto nosze stanik od jednego a majtki od drugiego
![]() ![]() Wiekszosc kupuje necie bo w sklapach ciezko z rozmiarami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny,
jestem nowa na wizażu i już widzę, że znalazłam bratnie dusze ![]() Uwielbiam kupować bieliznę. Głównie zaopatruje się w Atlanticu we Wrocławiu w outlecie. Nie ma takiej opcji, żebym wyszła ze sklepu bez niczego. Niedawno zaczęłam korzystać ze sklepów internetowych i tego już mój portfel prawie nie wytrzymuje ![]() Macie jakieś swoje ulubione sklepy?? Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-03-24 o 19:43 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Też uwielbiam bieliznę!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim Esotiq
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja również stawiam na komplety lub dobieram bieliznę tak, żeby wyglądała jak komplet. Jak mam na sobie ładną i dobrze dobraną bieliznę to czuję się wyjątkowo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Skusi³am siê dzisiaj na majtki do mojej szarej Iony. Sam stanik juz chyba dawno zniknal ze sklepow, ale majtki jeszcze byly i to w odpowiednich rozmiarach
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a jaką bieliznę lubicie najbardziej, tzn. nie chodzi mi o markę, tylko fason i kolorystykę.
Ja uwielbiam bieliznę w jasnym różu lub białą i tej mam najwiecej, bo jest uniwersalna i mój TŻ też gustuje w tym kolorze. A co do fasonu to najczęściej wybieram push up-y, bo mam mały biust, a majtki - to najczęściej zwykłe figi biodrówki, jak dla mnie są najwygodniejsze. Poza tym bardzo lubię bieliznę z pięknymi i oryginalnymi haftami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Szkoda że temat się skończył ,mam taką cichą nadzieje że może tak byśmy go zaczeli od nowa .Moja ulubiona bielizna to przede wszystkim wygoda a poza tym chce tez się czuć sexy i czuć się zadbana często to sprawia że nawet gdy moje ubranie wierzchnie nie jest najpiękniejsze na świecie to i tak jakos lepiej się czuje a wy?dziewczyny jakie macie zdanie co lubicie najbardziej jeżeli chodzi o bielizna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja również żałuję, ale jeszcze może uda się go wskrzesić
![]() A co myślicie na temat zakolanówek? Uważacie, że jest to element bielizny, czy normalnego ubioru? Chodzi mi o to, czy mogę w nich wyjść na ulicę i nie będzie to wyglądało niesmacznie, bo mój TŻ uważa, że to jest trochę nieprzyzwoite i sama już nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() Ewentualnie ze stylizacją na uczennicę - czyli spódnica w kratkę i białe zakolanówki (albo czarne kabaretki zakolanówki). Ale to tylko do sesji zdjęciowej ![]() Niestety jak widzę tak ubraną dziewczynę, to mam nienajlepsze skojarzenia - bo jak dla mnie wygląda jak panna lekkich obyczajów ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Insane dzięki za szczerą opinię.
Cytat:
![]() Ale dobrze, że Ty napisałaś swoje zdanie nie owijając w bawełnę, bo jeszcze bym wylazła tak na miasto a nie chciałabym, żeby ktoś w taki sposób o mnie pomyślał, jak Tobie się kojarzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Jak miło, że odgrzebał się ciekawy wątek
![]() Sądzę, ze mogę się już dopisać do grona bieliznomaniaczek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiejszy wieczór spędziłam buszując w sklepie internetowym Dalii i spisując nazwy potencjalnie chcianych przedmiotów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.