|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
! Wszystkie odcienie rudości
Jest pare wątków o rudym kolorze włosów- są tam rozmowy, zdjęcia, rady itp. Dobrze by było gdyby w jednym wątku były same zdjęcia waszych rudych włosów z opisem koloru wyjściowego i farby, henny, którą użyłyście.
Baaardzo ułatwiłoby to poszukiwanie swojego wymarzonego rudego. Jako fanka rudych włosów i poszukiwaczki własnego odcienia zachęcam gorąco do udzielania się ![]() Niestety pierwsza nie wstawię zdjęć, gdyż dopiero mam zamiar zafarbować włosy. Marzy mi się taki podobny do Safiry ognisty granat, ale boję się jak wyjdzie w rzeczywistości na brązowych włosach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: ! Wszystkie odcienie rudości
jeśli ma się średni brąz lub bordo to najpierw trzeba rozjaśniacz a dopiero rudą farbe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Chodzi mi o to najbardziej, jaką farba uzyskać taki rudy. Wiem, że szamponetki przy moim naturalnym brązie odpadają niestety...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja kiedyś też sie strasznie lubowalam w rudościach
![]() ![]() Edytowane przez LadyD Czas edycji: 2009-02-10 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Kurcze, chodzi mi ten rudy ciągle po głowie:P Teraz wpadłam na pomysł, by zrobić sobie sporo drobnych rudych pasemek. Tylko jak to będzie wyglądało...
Czy któraś z was robiła sobie rude pasemka na brązowych włosach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Cześć, co do pasemek ci nie poradzę, bo nie wiem jak to będzie wyglądało. Mnie też marzył się rudy i po długim wahaniu w końcu się zdecydowałam - wybrałam L'Oreal Feria Preference odcień Intensywna Miedź i wygląda identycznie jak na pierwszym zdjęciu które dodałaś (z tym że moje włosy mają odcień tzw. mysi blond
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
A czy wróciłaś już może do blondu?? Bo moich włosów zadna blond farba nie moze zlapac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Jasne blondy nie złapią ci na taki rudy.. Ja położyłam Ciemny Lodowy Blond z L'Oreal Excell 10 (trzyma się ta farbe na włosach 10min), trzymałam go 30min i dopiero chwyciło, wyszedł ładny jasny brąz i nawet się tak nie wymywa, ale myśle że u mnie powracanie do normalnego koloru obejmie jeszcze kilka miesiecy : kilka farbowan aby pokryć pomarańczowy refleks i na koniec blond pasemka.. Dlatego jeśli chcesz się tego pozbyć to położysz na to tylko brąz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
faktycznie z brązu najpierw musisz zejść. ale to najlepiej u fryzjera. ja schodziłam z czarnego do brązu i wtedy dopiero mi rozjaśnił włosy. co prawda są zniszczone od razu po rozjaśnianiu ale to się poprawi dzięki masce z łożysk zwierzęcych dostępnych z fryzjerskich tzw z placentą. już od roku mam rudy i teraz praktycznie cały czas kombinuje sama z różnymi rudościami. ostatnio geneza la cher odcień ultra jasna miedź. super efekt. ludzie na ul mnie zaczepiają i pytają jakiej farby użyłam. do tego musisz się zastanowić czy kolor ma być intensywny wtedy kupujesz np. wodę nr 9. ja zapłaciłam za wodę i farbę ok.28zł. naprawdę polecam farby z fryzjerskich. i fakt faktem kolor szybko blaknie ale akurat w moim przypadku (może dzięki rozjaśnianiu) osiąga nowy ciekawy odcień. czyli najpierw fryzjer i dopiero kombinuj sama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.