|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Sałatka z kurczaka, winogron i mozarelli - PRZEPIS :-)
SAŁATKA Z KURCZAKA Z WINOGRONAMI I MOZARELLĄ
Przepis na sałatkę jest mojego autorstwa, powstał na zasadzie uproszczenia kilku różnych przepisów. Sos to 100% wymysł własny ![]() 1 podwójna pierś z kurczaka pół kg winogron (najlepiej ciemnych) mozarella (osobiście stosuję tylko i wyłącznie mozarellę w postaci kuli firmy OSM Grodzisk Mazowiecki. Inne mi nie smakują.) przyprawa gyros bądź delikat czerwony sos (wszystkie składniki wymieszać): 4 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu 1 łyżka śmietany pół łyżeczki musztardy pół łyżeczki cukru sól pieprz (sporo) Kurczaka pokroić w kostkę, obtoczyć w gyrosie lub delikacie, soli i pieprzu, zesmażyc na złoty kolor. Winogrona przekroić na pół, jesli mają duże pestki - usunąć je. Mozarellę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wrzucic do garnka, zalać sosem, wymieszać. Najlepiej na pół godziny odstawić do lodówki. Sałatka jest CUDOWNA, REWELACYJNA, PRZESMACZNA I NAJPROSTSZA NA ŚWIECIE. Polecam absolutnie każdemu i wcale nie dlatego, że to mój przepis ![]() SŁÓWKO DO SCEPTYKÓW: połączenie kurczaka z winogronami smakuje FAN-TA-STY-CZNIE
Edytowane przez edynka Czas edycji: 2009-02-10 o 23:10 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sałatka z kurczaka, winogron i mozarelli - PRZEPIS :-)
Mniami, zapowiada się na prawdę apetycznie
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
ja znam inny przepis :
1. Wigrona , najlepiej pół ciemnych i pół zielonych - wydrążyc pesteczki 2. Migdały słupki bez skórki - sprazyc na patelni (bez dodatku masła czy oleju) 3. Pierś z kurczaka podsmażona i zalana kostka rosołowa, niech sie poddusi z 10 min - odcedzić kurczaka 4. Poszatkować pietruszkę zieloną 5. Wymieszać składniki (bez rosołku) 6. Dodać trochę soku z cytryny i majonezu 7. Doprawić dla smaku pieprzem i solą
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Mmmmm, brzmi super! Jutro zrobię dla całej rodziny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.