|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
nocować u TŻta bez żadnych wyrzutów sumienia...
Hej dziewczyny! Mam pytanie - po jakim czasie zaczęłyście sypiać u swojego TŻta? Tzn nie chodzi mi o seks tylko zwyczajnie zostać na noc. Czy wasi rodzice uważają to za niestosowne żeby dziewczyna spała u chłopaka.. Czy tylko moi są tacy?
Niedawno nocowałam pierwszy raz u mojego TŻta, wyszło tak nieplanowanie, po prostu uciekł mi ostatni autobus. Zadzwoniłam do domu żeby powiedziec rodzicom i przyjęli to ok, w sumie wszystko dobrze. Ale tylko przez telefon. Rano wróciłam do domu i zaraz od progu mama naskoczyła ze to nie pasuje zebym ja spała u chłopaka, co jego rodzice powiedzą itp... I powiedziała jeszcze ze bede żałowac... Ale niby czego.. wpadki? czy tego że on mnie zostawi? Jego rodzice są bardzo mili, mama zrobiła nam śniadanie, i nie czepiała sie nic a nic ze zostałam na noc. No a ja mam już swoje latka więc wiem co robie ![]() Dodam tylko że to on zwykle nocował u mnie kiedy np nie miał po niego kto przyjechać (bo TŻ nie ma prawka) a wtedy moi rodzice nic nie mieli do niego. Na początku naszego związku utrzymywaliśmy ze śpimy osobno (on na materacu a ja na łóżku), potem mama juz nie pytała kto gdzie spi, ale myślałam ze po ponad pół roku to oczywiste że wolimy spać obok siebie, przytulać się.. (seks jeszcze nie wchodzi w gre). I tak pomyślałam ze moze dlatego tak naskoczyli ze dopiero teraz uświadomili sobie ze spaliśmy na jednym łózku, obok siebie? Co wy o tym myslicie?? Bo ja już nie wiem. Wiem tylko że trudno się z nimi dogadać, bo nie przyjmują zadnych moich argumentów a oni nie mają żadnych powodów żeby mi nie ufać.
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nocować u TŻta bez żadnych wyrzutów sumienia...
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz ja uważam że i tak masz super sytuacje.Bo on mógł spać u ciebie,i jego rodzice nie robili problemu że ty u niego spałaś.Kiedy ja chodziłam z moim tż nie było tak fajnie.U mnie on nie mógł zostwać bo mieszkałam z dziadkiem i z mamą,a mieszkanie dziadka i on nie pozwalał.Mama to co innego,mam bardzo toleracyjną mame.Ale moi teściowie są tak zacofani że masakra
![]() Byliśmy już oboje dorośli a im sie nie podobało że jedziemy gdzieś razem bo tam bedziemy razem spać a sex dopiero po ślubie Czasem jak oni gdzieś wyjeżdzali to spałam u niego ale po jakimś czasie sie zaczeli domyślać i zostwiali SPECJALNIE jego młodszego brata żeby go pilonował.Jak pojechali nad morze też nie wzieli brata tż temu zebym tam nie spała!!!!I codziennie dzwonili na kontrole czy na pewno u niego nie spie !Masakara,nie wiem jak można być tak chorym jak oni.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy Twoj chlopak nocowal u Ciebie to Twoi rodzice mogli sie czuc tak jakby mieli nad wszystkim kontrole, sama napisalas ze jak byl u Ciebie to spal na materacu, rodzice byli przekonani ze tak bylo caly czas wiec wiedzieli ze dopuki jestes w domu to jestes bezpieczna. Poprostu sie martwia i nie ma w tym nic dziwnego. Sprobuj z nimi szczerze porozmawiac i wyjasnij ze nie uprawiacie sexu i jeszcze nawet o tym nie myslice. A czy Twoi rodzice znaja sie z rodzicami chlopaka? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Twoi rodzice się martwią, ale wiem jakie to moze byc meczace. Twoja mama przynajmniej delikatnie Ci powiedziala swoje zdanie. Moje skwitowała to następująco: "puszczasz się"
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
hehe dzieki za odpowiedzi
ale ta ostatnia sytuacja troche mnie zdziwiła, bo wychodzi na to ze nie ufają mi kiedy jestem poza domem czy co.. [?] Nie, nie znają się. Mieszkamy w innych miastach, a poza tym to nie było jeszcze okazji.
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
To tym bardziej Twoi rodzice sie martwia. Nie znaja jego rodzicow wiec nie wiedza co sobie pomysla jego rodzice o dziewczynie, ktora zostaje na noc (wiem ze to bez sensu ale tacy juz sa rodzice ze panikuja). Moze gdyby znali rodzicow Twojego chlopaka wiedzieliby ze jestes u niego w domu "bezpieczna", ze oni dopilnuja zebyscie nie spali w jednym lozku itd.
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli oboje mieszkacie z rodzicami to jednak powiedzmy maja prawo wymagac przestrzegania pewnych zasad.. jak widac jedni to akceptują inni nie.. Myslę, że zostanie na noc w sytuacji 'uciekł mi autobus' nie powinno byc niczym złym.. A porozmawiac tak zawsze moznaCytat:
![]()
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Mogę być wścibska i spytać się Ciebie ile masz lat i jak długo jesteś ze swoim chłopakiem? Dużo od tej kwestii zależy
![]() PS: mi niebawem stuknie 22 rok życia, z moim chłopakiem jestem ponad 4 lata i nie sypiamy u siebie...no chyba, że u znajomych, gdy jest wyjątkowa sytuacja w postaci całonocnej imprezy z jakiejś poważniejszej okazji. Zdarza się to bardzo rzadko. A u mnie czy u niego nie nocujemy (przez te 4 lata zdarzyło się to tylko w sylwestra i na mojej/jego studniówce...ale spaliśmy w oddzielnych łóżkach). Moi rodzice nie są przeciwni, natomiast ja sama nie do końca jestem przekonana do takich sytuacji (staroświecki dinozaur ze mnie)
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
ja pierwszy raz spałam u mojego TŻ-ta 6 miesięcy po tym, jak zaczęliśmy ze sobą być. Była to noc po mojej studniówce. Znamy się bardzo długo i jakoś tak wyszło. Mama TŻ-ta się tym nie przejęła, też nam zrobiła śniadanie, a potem obiad i było wszystko ok., babbcia TŻ-ta trochę była zaskoczona, gdy zobaczyła moje buty w przedpokoju, ale nie złosciła się. teraz jak mamy wolny następny dzień: ja nie musze isć do sqll a on do pracy to śpimy razem. Moja mam nie batrdzo na początku była zadowolona,a le teraz jest ok. Zwłaszcza ze mamy 50 m do siebie
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo szczerze mówiąc ja tez bym sie czuła nieswojo i narazie różnież nie zostajemy u siebie na noc
|
|
|
#13 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm.. No to ja tu mogę coś powiedzieć
![]() Poznałam mojego TZa przez internet, on mieszka w Katowicach, ja w Krakowie. Kiedy pierwszy raz się spotkaliśmy umówiliśmy się na 14 na spacer, łaziliśmy z moim psem po parku chyba ze 3 godziny, potem zapytałam, czy nie chciałby wpaść do mnie na obiad (ale bez podtekstów, po prostu miło się gadało i nic więcej ). Nie chciałam, żeby zostawał u mnie, bo stwierdziłam, że to nie wypada, mimo, że byliśmy sami w domu i mógł spać u mojej mamy w pokoju na łóżku gościnnym :PWyszło w końcu tak, że siedzieliśmy razem do 6.30, oglądaliśmy filmy, rozmawialiśmy, śmialiśmy się, a on o tej 6.30 pojechał do domu (a ja, o zgrozo! Nawet mu śniadania nie dałam ).Tydzień później ja pojechałam do niego i w zasadzie sprawa nocowania była dośc otwarta (tzn on chciał, żebym została, mówił, że kupi jakieś martini, napijemy się, pogadamy, no a to = że zostaję na noc, bo jechałam samochodem, więc mogę wracać dopiero następnego dnia ![]() Tak więc odpowiadając na pytanie: po tygodniu znajomości w realu i jakimś miesiącu znajomości wirtualnej spałam u mojego TZa (i to nawet w jednym łóżku ).Może i szybko, ale jakoś nie widziałam w tym nic niestosownego ![]() Z tym, że on mieszka w mieszkaniu studenckim (poza tym 2 osoby, więc to też inaczej). Ale on tydzień po tym spał u mnie i moja mama nie miała nic przeciwko (ale moja mama jest baaaaaardzo liberalną osobą )EDIT: Ale zupełnie nie rozumiem tekstu o 'puszczaniu się'... Bez przesady, wspólny sen (nikt nie mówi o seksie) to nie znaczy, że ktoś się puszcza i że czyjaś mama może tak pomyśleć.. (zakładam, że mama szanuje swoją córkę). Moja mama po prostu wie, że ja szanuję samą siebie, że jestem osobą dojrzałą jak na swój wiek, myślącą i że nie zrobię nic głupiego, ani nic takiego, po czym miałaby mnie nie szanować.. Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2009-02-11 o 15:55 |
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Moi rodzice nie pozwolaja mi nocowac u TZ, jak wracamy do naszego rodzinnego miasteczka na weekend, mimo, ze na codzien mieszkamy razem
![]() ![]() Raz mi sie zdarzylo u niego przenocowac, bo poprostu zasnelismy u niego a nikt nas nie obudzil, a mama sie pozniej do mnie nie odzywala. Mi sie zdaje, ze jej nie chodzi o uprawianie seksu, ale o to co ludzie powiedza. Mieszkamy w dosc malym miasteczku, wiec chca uniknac plotek. A najsmieszniejsze jest to, ze wnuczki tych babc, ktore tak wszystkich obgaduja to najwieksze ziolka w calej okolicy.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#16 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A razem jesteśmy od ponad pół roku, jednak znamy sie od 3 lat. Cytat:
u nas tez tak jest.
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Ja bardzo często nocuje u TŻ-ta, jak idziemy na imprezę, w okresie wakacyjnym to praktycznie co tydzień, jak mamy wolne itp. Moja mama nigdy nie miała żadnego "ale" a pierwszy raz nocowałam u TŻ-ta po ok pół roku naszego związku. Ona po prostu mi ufa i wie, że jestem odpowiedzialna i dziecka do domu nie przyniosę. A odkąd zaczęłam stosować plastry to w ogóle nie ma tematu.
Rodzice TŻ też nigdy nic nie mówili. No a poza tym wyjeżdżamy razem kilka razy w roku choćby na weekend więc nie robi im to różnicy. No ale w sumie ja jestem z nim juz bardzo długo i może też inaczej wszyscy na to patrzą
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem ze swoim Tz 3 lata i w tym roku bierzemy slub ale kiedy zdarza sie,ze zostaje u niego na noc,to spimy w osobnych pokojach.Tz pochodzi z baaaardzo poboznej rodziny i nie ma mowy o spaniu w jednym lózku przed slubem
tak tak ma az dwie ) na tydzien w odwiedziny...Mialam nie nocowac ale Tz mnie prosil zebym go z ciotka i matka nie zostawiala wiec sie zlitowalam Stresowalam sie i pol nocy nie spalam,bo caly czas myslalam,ze za sciana spi zakonnica i rozmyslalam co ona teraz sobie o mnie mysli Rano zasiedlismy do sniadanka i spodziewalam sie dlugiego kazania ale ciocia byla mila i uprzejma,usmiechnieta
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam z mamą świetny kontakt, rozmawiamy o wielu sprawach i ja jej otwarcie powiedziałam, że to, że śpię z TZem w jednym łóżku, to nie oznacza, że od razu będę z nim uprawiać seks ![]() Ona wie, że ja się szanuję, a wie też, że jeśli ten seks będziemy chcieli uprawiać, to możemy to zrobić gdziekolwiek, a ona się nawet nie dowie...
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wam wszystkim
Troche mnie pocieszyłyście, ze nie tylko ja mam taką sytuacje. No i już myslalam ze tylko moi rodzice sa niezadowoleni kiedy spie u chlopaka.. Gdyby od początku byli przeciwni ze spimy razem w pokoju to ok, rozumiem. Ale teraz to tak nagle, wracam do domu i bum! takie kazanie.. zdziwiłam sie.
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
a ja to w ogóle mogę zapomnieć o wspólnym spaniu nawet w jednym pokoju he oczywiście mój TŻ ląduje w gościnnym piętro niżej ;/ Zawsze rodzice dziewczyn coś wymyślają i sobie coś wkręcają bo chłopaka to są bardziej spoko ;/ taki nasz los dziewczynki ;/
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie też nie wiem co złego jest w zwykłym nocowaniu u kogos, zwłaszcza gdy sytuacja tego wymaga bo tak mi tez sie zdarzyło, nie jestesmy w stanie wszystkiego przwidzieć. Ale faktycznie te zasady cześciej stosuja rodzice dziewcząt
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Pójdziecie na swoje to będziecie nocować z TŻ ile będziecie chciały. Nie ma co robić pretensji rodzicom-to ich dom,ich zasady.
Ja u TŻ śpię w wyjątkowych okazjach, czyt. po Sylwestrze, weselu itp. albo jak nie ma innych domowników. |
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
Tak wtrące się do dyskusji nie na temat ale mnie bawi w tym jedna rzecz. Że rodzice myślą, że ich córka/syn będąc z kimś nie uprawia seksu
Czy oni sa tacy naiwni czy próbują oszukać samych siebie? Przecież chyba 99% par to robi. I stwierdzam to z dystansu, bo sama jestem singielką, więc z nikim nie sypiam.
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zgoda na sypianie razem, to niby takie ciche przyzwolenie na seks ![]() Tak ja to sobie tłumaczę. No...i niektórzy rodziciele być może przejmują się "co ludzie powiedzą" - szczególnie w mniejszych miejscowościach lub w przypadku rodzin mieszkających w blokach (gdzie roi się od "babć plotkarek").
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mimo tego nie uprawiamy seksu.Niektórym ciężko pojąć, że można spać ze sobą dla samego snu - przytulić się, pocałować, być ze sobą, a nie uprawiać seksu. To jakieś dziwne stereotypy. I powtarzam - dużo zależy od rodziców, bo u mnie mama wie, że będę z nim uprawiać seks, kiedy będziemy oboje mieli na to ochotę, kiedy będziemy gotowi. A nie musimy spać pod jednym dachem, żeby uprawiać seks. No i umówmy się - seks z rodzicami za ścianą to nie są wymarzone warunki do seksu, spokojnie można to robić, kiedy rodziców nie ma (a przecież wtedy nie śpimy razem )
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przeczytaj jeszcze raz mój post wraz z zacytowaną przeze mnie wypowiedzą. Mam nadzieję, że tym razem poprawnie odczytasz to, co chciałam przekazać
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Spałam w domu TŻta pierwszy raz kiedy pierwszy raz do niego pojechałam. Mialam 17 lat i byliśmy w związku jakieś 3 miechy. Ale to byłoby niedorzeczne, gdybym pojechała 80 km i wróciła spowrotem. Chyba ciemną nocą. Więc to było naturalne. Mój TŻ został na noc w moim domu po tygodniu bycia razem. Z tych samych względów. Co nie oznaczało w jednym ani drugim przypadku spania w jednym łóżku. Co nie oznaczało w jednym i drugim przypadku nieuprawiania sexu...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.

Ale niby czego.. wpadki? czy tego że on mnie zostawi? 
a oni nie mają żadnych powodów żeby mi nie ufać.

Jeśli oboje mieszkacie z rodzicami to jednak powiedzmy maja prawo wymagac przestrzegania pewnych zasad.. jak widac jedni to akceptują inni nie.. Myslę, że zostanie na noc w sytuacji 'uciekł mi autobus' nie powinno byc niczym złym.. A porozmawiac tak

i narazie różnież nie zostajemy u siebie na noc

Stresowalam sie i pol nocy nie spalam,bo caly czas myslalam,ze za sciana spi zakonnica i rozmyslalam co ona teraz sobie o mnie mysli
Rano zasiedlismy do sniadanka i spodziewalam sie dlugiego kazania ale ciocia byla mila i uprzejma,usmiechnieta