|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Ks. Piotr Pawlukiewicz
Znacie jego kazania? ja niedawno odkrylam co on tak naprawde przekazuje nam i zaczynam swoja przemiane i odnajduje siebie w koncu. A wy co o nim myslicie?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ks. Piotr Pawlukiewicz
nie znam jego kazań. Pierwsze słysze
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
ale kto to? skad on? cos blizej napisz
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ja wiem tyle, że mozna jego kazań na youtubie posluchac
.Nie słuchalam, więc sie nie wypowiadam w kwestii treści.
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
no własnie widze wpisałam sobie w google i wyskoczyly mi filmiki z kazaniami, nad ich tresciami sie tez nie wypowiem bo nie wiem, nie ogladalam tego. ale jak ktos lubi i cos z tego ma to jak najbardziej jest to okej.
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Kilka miesięcy temu usłyszałam jego jedne kazanie w szkole na katechezie i powiem szczerze, że mnie zahipnotyzował, wpadłam w zadumę i postanowiłam poprawę
Gdzieś na kompie mam stronke z wszystkimi jego kazaniami.
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
o ciekawe tez poslucham
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
z wikipedii;
Piotr Pawlukiewicz (ur. 1960 w Warszawie), ksiądz katolicki, rekolekcjonista, kaznodzieja, duszpasterz parlamentarzystów polskich, autor książek o tematyce religijnej. Dr Teologii Pastoralnej Studiował teologię pastoralną, homiletykę i retorykę. W 1985 ukończył Wyższe Metropolitalne Seminarium Duchowne w Warszawie. Przez dwa lata pracował jako wikariusz w parafii pw. św. Wincentego a Paulo w Otwocku. Od lat głosi homilie w kościele Św. Krzyża w Warszawie podczas transmitowanej przez radio mszy o godz. 9 rano. Współpracuje z Radiem Józef, ( 96,5 FM ) gdzie prowadzi audycję Katechizm poręczny ( niedziele, godz. 22 ) poświęconą przede wszystkim odpowiedziom na pytania słuchaczy o praktyczne aspekty wiary. Głosi także kazania dla studentów w warszawskim kościele św. Anny (niedziele o godz. 15). Prowadzi liczne rekolekcje zarówno w parafiach i kościołach, jak i stacjonarne dla grup uczestników. Do najbardziej znanych spośród wygłaszanych przez niego konferencji należą te poświęcone kwestii miłości i płciowości, w tym Seks - poezja czy rzemiosło?. Studiował teologię pastoralną na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim, homiletykę w Papieskiej Akademii Teologicznej w Krakowie i retorykę na Uniwersytecie Jagiellońskim. Był redaktorem archidiecezjalnego radia "Józef" w Warszawie, z którym współpracuje do dziś. Członek redakcji radiowej mszy świętej w kościele św. Krzyża w Warszawie. Był kapelanem kaplicy w Sejmie RP. Obecnie Duszpasterz parlamentarzystów. Wykładowca homiletyki i duszpasterstwa rodzin w Wyższym Metropolitalnym Seminarium Duchownym w Warszawie. Głosił rekolekcje w wielu miastach Polski, a także dla środowisk polonijnych w Sztokholmie, Wiedniu, Londynie, Dortmundzie, Zurichu, Bernie, Rzymie i Budapeszcie. pare linkow; http://ichtis.info/index.php?art_id=717 http://video.google.com/videoplay?do...40296737647390 |
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
W drugiej liceum, jak jeszcze chodziłam na religię, siostra nam puściła jego jedno kazanie - Seks, poezja czy rzemiosło? Jestem niewierząca, ale jego teksty dają naprawdę do myślenia; słuchałam dwóch części o seksie, nic więcej. Gdyby wszyscy duchowni brali z niego przykład, to kto wie, może bym się nawróciła?
Bo teksty typu "jak wy nie będziecie rodzić to czarne kobiety będą, a ja wolę żeby oni tam do siebie jechali" (ksiądz z gimnazjum) do mnie nie przemawiają...
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
poza tym niedawno byłam na rekolekcjach w mojej parafii, które prowadził. Podobały mi się historie, które opowiadał Ma naprawdę bardzo fajne kazania, jego słowa przemawiają do wielu ludzi |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Ja słuchałam jego kazań chyba ze 2 razy na religii w szkole. Nawet ciekawie mówił i mądrze, ale moje poglądy jednak pewnie sporo odbiegają od poglądów tegoż księdza
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
wg mnie ma dar przemawiania, stara sie rozmawiac i przekazywac pewne rzeczy a inni ksieza narzucaja myslenie i podczas ich kazan chce sie spac
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Słyszałam kilka jego kazań i muszę przyznań, że jestem jego zwolenniczką
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
naprawde fajnie mowi
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
a znacie jakas stronke gdzie sa wszystkie jego kazania?
|
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
www.choinski.pl zdaje sie
na tej stronce sa wszystkie(a w każdym razie wiele) kazań ks. Piotra, które normalnie głosi w kościele św.Anny w Warszawie.. polecam nie dziela godzina 15.przynajmniej kiedys tak bylo.... dobrze ze jest internet i mozna go słuchac nawet w innym miescie...
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
świetny jest, inteligentny i zabawny. Zresztą tłumy w św.Annie co niedziela o 15 mówią wszystko. Polecam kazania i msze z Jego udziałem osobom, które wątpią, pogubiły się, chciałyby zrozumieć...
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Jestem baardzo pozytywnie zaskoczona takim wątkiem na wizażu
![]() Miałam przyjemność kilkakrotnie na lekcjach religii słyszeć "Seks - poezja czy rzemiosło" i zrobiło to na mnie wrażenie. Także chętnie posłucham innych jego kazań. Dzięki |
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Nie znam, ale chętnie kiedys posłucham, poczytam.
|
|
|
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
fiolusiek na youtubie jest bardzo dużo
Edytowane przez kingkong Czas edycji: 2009-02-12 o 20:28 |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dobrze znam Jego kazania. Podam Ci stronke na której możesz wysłuchać Jego kazań http://adonai.pl/download/audycje/ i jeszcze http://www.xpiotr.pl/
A tu są Jego książki http://www.tolle.pl/wybrani-autorzy/...r-pawlukiewicz
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2009-02-12 o 21:24 |
|
|
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
http://choinski.pl/zatoka/ tutaj też są. Ja słucham jego kazań, kolega mi polecił :P wciągaja jak nie wiem co. może kiedys sie wybiorę osobiście zeby go posłuchać
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
też słuchałam jego kazań na religii w liceum i zakochałam się w nich
są świetne! Szkoda, że nie wszyscy księża są tacy jak on...
|
|
|
#25 |
|
Wtajemniczenie
|
Ksiądz, który mówi o seksie? A skąd o nim wie? Z podręcznika?
![]() Przepraszam, ale wszystkie te zachwyty nad jego osobą zalatują mi sektą. Są gdzieś te jego mądrości w formie pisemnej? Bo słuchać audycji radiowych nie znoszę, a na mszę do św. Anny na pewno się nie wybiorę... EDIT: Ano jeszcze koleś studiował retorykę... Się dziwicie, że ma gadane?
Muminki cię widzą. Muminki cię śledzą. Muminki cię znajdą, zabiją i zjedzą... ************************* *** Stultorum infinitus est numerus... Edytowane przez Ponura Czas edycji: 2009-02-13 o 00:13 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#26 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Szkoda, ze rodzice nie nauczyli Cie szacunku, a przynajmniej poszanowania do czyjes wiary/przekonan. To, ze dla Ciebie to jest smieszne, pozalowania godne, albo jakkolwiek bys to tego nie nazwala, swiadczy tylko o Twojej kulturze osobistej. Troche oglady.. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To, że tak emocjonalnie reagujesz świadczy, niestety, o tym, że masz umysł zamknięty na konstruktywną krytykę, choćby taką wyrażoną moim zdziwieniem, że ksiądz wypowiada się o seksie, którego, jeśli tylko przestrzegałby zaleceń celibatu, nigdy nie zaznał. Trochę ogłady, mniej emocji. Pozdrawiam.
Muminki cię widzą. Muminki cię śledzą. Muminki cię znajdą, zabiją i zjedzą... ************************* *** Stultorum infinitus est numerus... Edytowane przez Ponura Czas edycji: 2009-02-13 o 00:37 Powód: literówka |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poza tym, gdybyś wysłuchała tych kazań, wiedziałabyś, że nie mówi o stronie technicznej - w jakiej pozycji, ile razy, jak długo ... mówi o stronie moralnej, duchowej, a o tym co nieco wie zapewne mi kazania bardzo się podobają rozśmieszały do łez, wzruszały, zmuszały do refleksji w niektórych momentach nie do końca się zgadzałam, z tym co mówi, ale teraz tak sobie myślę, że pewnie dlatego, że tak jest po prostu łatwiej |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówisz, że gdybym wysłuchała kazań to... itd - no właśnie dlatego pytam, czy są w formi pisemnej, bo słuchanie ich byłoby dla mnie nie do strawienia (w ogóle nie znoszę wszelkiego rodzaju audycji, jak mi ktoś gada a go nie widzę). Zaciekawił mnie fenomen księdza, który przyciąga tłumy. Po prostu. Nie będę posuwać się do analogii z Rydzykiem, ale cóż... Sama mi się nasuwa. Dlatego też chciałabym wiedzieć coś więcej, poza tym, że jego kazania są super. Ale jak widać, jeśli nie przyjmuję od razu do wiadomości, że ten pan jest guru wszystkiego, to znaczy, że rodzice mnie źle wychowali (zdaniem niektórych)...
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem, czy są w formie pisemnej, ja nie widziałam
myślę, że jego fenomen polega nie na robieniu prania mózgu, a to kojarzy mi się z Rydzykiem on nie ma fanatyków jego się po prostu dobrze słucha, mówi ciekawie, konkretnie, z humorem jego słowa, twierdzenia, hipotezy, wnioski nie są oderwane od rzeczywistości - wszystko opiera na przykładach, historiach z życia wziętych chyba w tym tkwi jego fenomen wszystko jest takie życiowe ... własciwie to jestem pod wrażeniem bo jak widać młodzi ludzie uwielbiają go słuchać, chcą go słuchać a to nie jest taki typowy ksiądz luzaczek, pośmiejmy się, pośpiewajmy, życie jest piękne i alleluja ma dość radykalne poglądy, ale potrafi je jakoś tak przekazać, że nie powoduje buntu nie myślisz sobie (tzn ja nie myślę): co ty gościu pieprzysz, w jakim ty świecie żyjesz ... tylko myślisz: hmm, ciężko to wprowadzic w życie, ale jednak coś tym jest ... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

.

Bo teksty typu "jak wy nie będziecie rodzić to czarne kobiety będą, a ja wolę żeby oni tam do siebie jechali" (ksiądz z gimnazjum) do mnie nie przemawiają... 

10kg... poszło 6
Talia było:77cm--> jest: 73cm