|
|||||||
| Notka |
|
| Zostań ambasadorką Garnier Jedyna, niepowtarzalna okazja aby zostać ambasadorką Garnier. Weź udział w naszej akcji i wygraj wspaniałe nagrody. |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Zostań Ambasadorką Garniera czyli cera z problemami ;)
Mam nadzieję, że ten wątek będzie też pomocny dla dziewczyn które mają podobną cerę do mnie - mieszaną, trądzikową, bardzo zmienną i problematyczną z grudkami, ale jednocześnie bardzo wrażliwą i łatwo ulegającą podrażnieniom. W razie jakichkolwiek wątpliwości - pytać
![]() Pielęgnacja krok po kroku - start! Rano. 6.00. Próbuje podnieść się z łóżka, co udaje się dopiero około 6.30 Patrze w lustro - trzeba będzie coś z tym zrobić. Po nocy buzia jest ładna i w miarę wypoczęta, ale mocno przetłuszczona w strefie T. Zmywam 'resztki nocy' emulsją Cetaphil - ma konsystencje mleczka i jest lekki, pozostawia na twarzy lekki 'film' ochronny, nie podrażnia mojej wrażliwej skóry ![]() Cera czysta. Czas na krem. Zwykle używam Under 20, Never Ever, Delicate Formula - bardzo szybko się wchłania, idealny pod makijaż, dobrze nawilża. ![]() Jeśli mam trochę więcej czasu, używam Skinorenu - dłużej się wchłania, jest lepki i nałożenie na niego podkładu to niełatwa sprawa, ale dobrze radzi sobie z niespodziankami i matuje na dłuższy czas. ![]() Misja nawilżanie zakończona ![]() Czas trochę poprawić urodę, zamaskować 'niespodzianki' i poprawić kolor skóry ![]() Nie lubię być zbyt mocno wymalowana i mieć zbyt dużo na twarzy dlatego używam mojego zestawu specjalnego Oto i on:![]() Po pierwsze podkład: Rimmel Mineral Lasting Finish. Lubię go przede wszystkim za to że jest mineralny Ma jasny kolor odpowiedni dla takiego bladusa jak ja Wyrównuje kolor skóry, dobrze kryje, ale nie tworzy maski.Pudruję troszkę Manhatann Cover stick, a pryszzce maskuję korektorem Avon Colortrend. Dla ożywienia cery i nadania jej zdrowego wyglądu opruszam trochę kości policzkowe różem Essence mineral - uwielbiam go za naturalność i świetną jakość mimo śmiesznej ceny. Rzęsy tuszuję maskarą Glam Eyes która nadaje naturalny wygląd a spierzchnięte usta dobrze nawilży balsam z Neutrogeny ![]() Po wykonaniu tych wszystkich czynności moja buzia wygląda mniej więcej tak: ![]() W ciągu dnia. Nie mam czasu ani ochoty na ponowne malowanie się w ciągu dnia, a że podkład utzrymuje się przez cały dzień na swoim miejscu tylko lekko go przypudrowuje od czasu do czasu ![]() Wieczór. No cóż, cera jest już zmęczona, znów wyskoczyło coś nowego. Czas na zmywanie. Znowu zmywam wszystko, oczy mleczkiem do demakijażu Garnier Podstawa Pielęgnacji - jest bardzo delikatne i nie klei oczu ![]() ![]() Następnie resztki podkładu, sebum zmywam Cetaphil-em. Raz w tygodniu stosuje peeling drobnoziarnisty Perfecta Oczyszczanie ![]() Później nakładam maseczkę z glinki zielonej, do rozpuszczenia w wodzie mineralnej ![]() Cera oczyszczona, martwy naskórek 'zeskrobany', gruczoły uspokojone ![]() Czas na smarowanie. Nakładam warstwę maści Aknemycin - wygładza, pryszcze znikają, grudki zmniejszają się ![]() A potem? Potem idę spać - nareszcie. Cera męczy się cały dzień - stresem, zmianą temperatur, suchym powietrzem w ogrzewanym domu.. Więc jest to dla niej zbawienne A że ja kocham spać... to gdy mam wolne, mogę zbawiać ją bardzo długo ![]() Co jeszcze robię? Biorę codziennie witaminę A+E. Raz na dwa tygodnie używam maśći Zorac na strefę T - jest dla mnie za silny na regularne stosowanie, ale dobrze 'wypala' zaskórniki. ![]() Odwiedzam regularnie dermatologa i kosmetyczkę co jakieś 3 miesiące na czyszczeniu twarzy ![]() Lubię naturalne maseczki np. drożdżowa - 1/4 kostki drożdży wymieszać z łyżką mleka. Nałożyć na twarz i spłukać ciepłą wodą po 15 minutach ![]() Polecam też maseczkę z Avonu z minerałami Morza Martwego - ma działanie detoksynujące więc też fajnie oczyszcza cerę ![]() ![]() No to tyle ![]() Mam nadzieję że komuś się ten wątek przyda ![]() |
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: Zostań Ambasadorką Garniera czyli cera z problemami ;)
.. przyda przyda
bardzo fajny
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
Może jeszcze trochę wspomnę o włosach ![]() Więc są.. mieszanką wybuchową. Przetłuszczają się u nasady, są suche na końcach, kręcą się od połowy głowy, łatwo się układają, co jest plusem przy modelowaniu a wieeelkim minusem np. podczas deszczu ![]() Lubię odżywkę Mrs Potters do włosów mieszanych z melisą i limonką. Włosy są miękkie, lśniące i lekkie ![]() ![]() Do każdych loków polecam całą serię Nivea . Ja używam Nivea Flexible Curls i pianki 'Skręt fal i loków'. Włosy są sprężyste, nie są obciążone ![]() ![]() Jeśli chodzi o włosy kręcone i fale - z natury są one suche i cienkie, dlatego należy o nie dodatkowa dbać i często je nawilżać. Można używać domowych sposobów jak zbieranie deszczówki i płukanie nią włosów, mycie włosów żółtkiem jajka, albo całkiem ekstremalnie - polewanie piwem ![]() Można stosować też maseczki, jak na przykład WAX: Po umyciu nakładamy go na włosy, nakładamy na głowie czepek i owijamy ciepłym ręcznikiem. Maseczkę trzymamy do 30 min, ogrzewając ją ciepłym powietrzem suszarki. ![]() Domowe sposoby na piękne włosy: Pokrzywa pomaga na wypadanie włosów i regenerujePokrzywa od dawna jest znana jako środek na wzmocnienie korzonków włosowych i zapobiegający łupieżowi. Zrób sobie płukankę pokrzywową (nie nadaje się do jasnych włosów). Suszone liście pokrzywy (łyżeczka na filiżankę) lub gotową herbatę z pokrzywy zalewamy wrzątkiem. Po naciągnięciu i wystudzeniuy płuczemy włosy. Nie wolno używać świeżych pokrzyw, ponieważ lekko barwią włosy na zielono - nie chcemy wyglądać jak UFO! Gdy męczy nas wypadanie włosów, stosujemy następującą kurację: Garść pokrzyw zalewamy 1/4 l zagotowanego octu owocowego. Pokrzywy pozostawiamy w occie na 15 min., potem odcedzamy płyn przez sitko. Oziębionym wywarem przemywamy włosy co dwa dni. Będą silniejsze.Szałwia wygładza kręcone włosy Działa na włosy stymulująco, odżywia je, wzmacnia, dzięki niej stają się zdrowsze. Przygotowujemy napar z szałwii: Garść wysuszonych ziół zalewamy szklanką wrzątku i i pozostawiamy do naciągnięcia (nie gotujemy) na 10 min. Następnie przecedzamy napar i czekamy aż wystygnie. Płuczemy nim umyte włosy (nie spłukujemy). Jeśli masz kręcone włosy możesz wykorzystać napar do ich lekkiego rozprostowania. Po umyciu nanieś napar i rozczesz grzebieniem. Potem wysusz włosy nadając im gładką formę. Loki nieco się wygładzą i włosy będą zdrowsze. Szałwia ma też właściwości relaksujące i zapobiega podrażnieniom. Pielęgnacja włosów odżywką śmietankową Do zniszczonych włosów. Mieszamy 2 łyżki śmietany, łyżeczkę soku cytrynowego i 1/2 łyżeczki oleju kukurydzianego. Miksturę wcieramy we włosy i przykrywamy folią na 10 min. Płuczemy czystą wodą. Odżywka żółtkowo - rycynowa Mieszamy ze sobą: żółtko, 30g oleju rycynowego, łyżeczkę droiżdży, kilka kropel soku z cytryny i łyżeczkę odżywczego balsamu do włosów. Odżywkę dokładnie wcieramy we włosy i skórę głowy. Na pół godziny zakładamy folię i ciepłą chustkę lub turban. Potem myjemy włosy szamponem ziołowym. Ziołowa nalewka na wzmocnienie wypadających włosów Po garści świeżego ziela pokrzywy oraz kwiatów i liści nasturcji zalewamy szklanką spirytusu i miksujemy. Płyn przelewamy do butelki, szczelnie zamykamy i odstawiamy na dwa tygodnie. Na kilka godzin przed myciem wcieramy we włosy i skórę głowy. Stosujemy raz w tygodniu. Ziołowy płyn dla suchych włosów 2 łyżki nagietka zalać litrem wrzątku. Przykryć naczynie i zostawić napar do naciągnięcia. Przecedzić go i polewać nim włosy po każdym myciu głowy. |
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejj
małe pytanie mam robiłaś może sobie na żywo tą maseczkę na włosy z olejku rycynowego? Bo ja, kurczę, tak. Spodziewałam się oszołamiających efektów, przez godzinę jak głupia łaziłam po domu z maską na głowie wyobrażając sobie jaka to piękna nie będę po jej spłukaniu, a tu klops;/ włosów przez tydzień nie mogłam domyć, ani rozczesać:P ciekawa jestem, czy tylko mnie taka przygoda spotkała:P
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie robiłam tego na swoich włosach, bo wiem że klapnęłyby od razu
są za cienkie i za szybko się przetłuszczają ![]() moja koleżanka robiła, też mówiła że strasznie potem wyglądała i musiała szorować głowę szarym mydłem ![]() ale np. na innej koleżance podziałało, mówiła że włosy pięknie jej błyszczały i były odżywione... wiec to chyba zależy od struktury włosa
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Zainteresował mnie szczególnie jeden kosmetyk:
Cytat:
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
simcha - świetny wątek ; )
Monika firmę essence zawsze spotykam w drogeriach Natura i jeśli masz chęć jest cały wątek o essence ; ) |
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są nawet dwa tematy o kosmetyka essence: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=123592 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=290697 zaglądnij, może tam będzie coś więcej ![]() dziękuję ![]() a ja właśnie siedzę sobie z maseczką na buzi, nie było mojej ulubionej więc kupiłam St Ives z glinką, zobaczymy jak się sprawdzi Może używałyście?![]() Lubie tę firmę, kosmetyki są na prawdę przyjemne i wszystkie pięknie pachną ![]() Dziś ogólnie zrobiłam sobie 'Dzień lenia', rano nałożyłam na włosy WAX-a, a jutro zamierzam je wspomóc starym, 'babcinym' sposobem i umyć jajkiem ![]() Do porcji szamponu, jaką zwykle nakładamy na włosy dodajemy żółtko z surowego jajka. Mieszamy, tak żeby uzyskać konsystencję zwykłego szamponu i trzymamy troszkę dłużej na włosach niż zwykle Pamiętajcie żeby nie nakładać nigdy białka, bo włosy posklejają się i będzie trudno zmyć pianę
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje bardzo za odp, poczytam sobie na forum.
![]() Jeśli chodzi o firme St. Ives to mam od niej peeling morelowy do buzi i świetnie się sprawdza, jest bodajże w 80 (czy 90) % ze składników naturalnych. Maseczka na pewno tez sie sprawdzi, napisz jak było
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
też kiedyś używałam tego peelingu
![]() odstawiłam, bo był trochę za mocny ale fajnie oczyszczał zaskórniki niestety maseczka nie dała żadnych efektów, nie wiem może jedno użycie nie wystarczy.. ![]() jednak wolę naturalną glinkę, a nie sztuczne maseczki. co do peelingów naturalnych to świetny jest podobno z otrębów pszennych, słyszałam też o peelingu z kawy mielonej na dłonie i stopy (świetnie wygładza) - dwie łyżeczki kawy zmieszać z oliwą lub jakimś balsamem do uzyskania kremowej konsystencji, dłonie są rozjaśnione i wygładzone ![]() można też oliwę z oliwek zmieszać z cukrem, inny sposób tym razem na peeling do ciała to gęsta śmietana wymieszana z solą - pół filiżanki śmietany + 4 czubate łyżki soli. intensywnie masować ciało kolistymi ruchami, zmyć ciepłą wodą a następnie mydłem żeby pozbyć się zapachu śmietany ![]() swego czasu robiłam też sobie peeling brązowym cukrem, skóra bardzo ładnie wyglądała i była pachnąca
|
|
Nowe wątki na forum Zostań ambasadorką Garnier
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

Oto i on:

Cera męczy się cały dzień - stresem, zmianą temperatur, suchym powietrzem w ogrzewanym domu.. Więc jest to dla niej zbawienne