|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pytanie do wizażanek, fryzjerek - wyrównanie koloru!!
Mój problem polega na tym: Jakiś czas temu chyba za krótko trzymałam farbę rozjaśniającą na odrostach i wyszły żółtsze niz zwykle (mam jasny blond) Nic z tym nie zrobiłam, poniewaz początkowo wyglądało to znośnie. Teraz gdy włosy odrastają widać różnicę. Byłam już u fryzjerki, która rozjasnila nowe odrosty, nastepnie naniosla farbe na cala dlugosc no i kolor jakby sie wyrownal, nie mniej jednak po jakims czasie te stare, żółte odrosty sie uwidocznily.
Poszłam po 2 miesiacach na farbowanie odrostow do tej samej fryzjerki. Ona tym razem rozjasnila odrosty, nastepnie juz na mokre wlosy polozyla doslownie na 2 minutki farbe. Rozumiecie chyba jak to nadal wyglada, w polowie dlugosci (juz dosc urosly), wlosy sa nadal zoltsze od reszty, od spodu wrecz pomaranczowe... I teraz pytanie: Co z tym zrobić? Mam pomysł taki: 1. Kupić farbe Loreal blond rozjasniajacy (ona mi zawsze rozjasniala wlosy nawet bez rozjasniacza) - polozyc najpierw na odrosty i potem na całość. I tu obawiam się czy wyrówna to kolor czy zrobi tak, że te zolte sie rozjasnia, a te jasniejsze wyjda siwe, wrecz fioletowe ![]() 2. Iść z tym do fryzjera (ale juz innego) Istnieje cos takiego jak wyrównywanie koloru blond? ![]() Jeśli zna ktoś fryzjera w Krakowie godnego polecenia, to proszę, dajcie namiary
|
|
|
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pytanie do wizażanek, fryzjerek - wyrównanie koloru!!
hej! mam to samo ale robie plukanke zaraz po rozjasnianiu i uzyskuje ladny platynowy odcien i taki sam odcien na calych wlosach
płukanka fioletowa z Delii, uzywam jej miejscowo, tzn tylko na rozjasnione odrosty, rozcienczam kilka kropli w miseczce i nakladam pedzelkiem, radze na poczatku sprawdzic na jednym pasemku zeby nie zrobic sobie fioletowych wloskow ![]() Dodam jeszcze, ze odwiedzilam kilku fryzjerow ktorzy zajeli sie koloryzacja moich wlosow, wole nie wspominać jak wyglądałam... nie trafiłam jeszcze na fryzjera który rozjaśnił mi włosy i nie wyglądałam po wyjściu jak kurczak... dlatego teraz farbuję włosy w domu, do tego płukanka i efekt idealny
Edytowane przez Yatta Czas edycji: 2009-02-24 o 00:13 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.

płukanka fioletowa z Delii, uzywam jej miejscowo, tzn tylko na rozjasnione odrosty, rozcienczam kilka kropli w miseczce i nakladam pedzelkiem, radze na poczatku sprawdzic na jednym pasemku zeby nie zrobic sobie fioletowych wloskow