|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Wieden [by Cheetah&Alph]
Byl niedawno watek o wspomnieniach z wakacji, wiec pomyslalam, ze powklejam zdjecia najpiekniejszego miejsca, ktore ostatnio udalo mi sie zobaczyc
![]() Jakby ktos mial pytania dotyczace noclegow itp itd to smialo, sluze pomoca ![]() Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: Wieden [by Cheetah&Alph]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Przepiękne zdjęcia, ja miałąm w tym roku jechac do Wiednia, wyrobiłam paszport, ale za dużo spraw na głowie było i nie wyszło. Może za rok. Widać, że naprawdę warto pojechać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Nie, jechalismy pociagiem. Mielismy ograniczona ilosc czasu, dlatego nie pojechalismy samochodem. Jechalismy pociagiem - kuszetka w Warszawy, wyjezdzalismy okolo 22 a w Wiedniu bylismy o 7, a z powrotem podobnie, tyle, ze wyjazd o 22 z Wiednia. Bylismy dzieki temu 4 pelne dni w Wiedniu a w nocy spokojnie sie wyspalismy, bo mimo, ze mielismy kuszetke drugiej klasy to bylismy zupelnie sami w przedziale
![]() Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ach ten Wiedeń, też kiedyś byłam i też jestem pod wrażeniem
![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Cheetah napisał(a):
>Jakby ktos mial pytania dotyczace noclegow itp itd to smialo, sluze pomoca to ja poproszę o nocleg ![]() ![]() ![]() Przepraszam za pytania, ale z przyjemnością wyjechałabym "gdzieś" z moim M., jak tylko dostanie więcej urlopu, a zdjęcia zachęcają ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Nefretete napisał(a):
> to ja poproszę o nocleg ![]() ![]() http://members.aon.at/ribisch/cont/01.htm to pensjonat w ktorym mieszkalismy. Polaczenie z centrum bardzo dobre 15 minut trwamwajem, ktory jezdzil w dni powszednie co 3 minuty, w niedziele co 6 i 15 minut metrem, ktory jezdzil z taka sama czestotliwosci jak tramwaj. Nocleg niedrogi jak na warunki Wiedenskie [dla porownania 20 EUR od osoby kosztuje nocleg w schronisku mlodziezowym w pokoju dwuosobowym, bez lazienki]. Tutaj byla nie tylko lazienka [akurat udalo nam sie tak zarezerowowac, choc ci, ktorzy nie mieli lazienki korzystali z lazienek dostepnych na kazdym pietrze - duze, ladne lazienki, czysciutkie - jedna lazienka na 3 pokoje] lecz takze sniadanie, wliczone w cene, co jest duzym udogodnieniem. Na sniadanie, wszystko swieze i smaczne [sniadania tzw 'kontynetalne']. Rezerowalismy pokoj z 5-dniowym wyprzedzeniem. Ale widac bylo, ze pensjonat ma oblozenie. Jakby co to posiadam zdjecia jak to wyglada in real life [zdjecia na stronie tez w pelni oddaja to co tam zastalismy] ![]() > koszt pociągu ![]() No tu jest problem, bo pociagi nie sa takie tanie. Jezeli macie mozliwosc jazdy samochodem, to jezdzcie samochodem, albo mozna zarezerwowac z wiekszym wyprzedzeniem niedrogie bilety na samolot. Przejazd w obie strony dla 2 doroslych osob - pociag nocny, kuszetka 2 klasy - 900 zl [w programie Austria Special - czyli powrot musial nastapic w najblizsza sobote lub niedziele od dnia wyjazdu]. Tak jak mowie, u nas wyjazd wynil dosc spontanicznie wiec nie bylo mowy o samolocie, a samochod bylby zbyt meczacy na tak krotki czas. Zaznaczam, ze 4 dni w Wiedniu to niezbedne minimum, zeby zobaczyc najciekawsze miejsca. Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
cheetah napisał(a):
>> http://members.aon.at/ribisch/cont/01.htm > > koszt pociągu ![]() Cheetah, ładnie tam i nie drogo ![]() > No tu jest problem, bo pociagi nie sa takie tanie. Jezeli macie mozliwosc jazdy samochodem, to jezdzcie samochodem, albo mozna zarezerwowac z wiekszym wyprzedzeniem niedrogie bilety na samolot. Samochód odpada, bo od niedawna mam prawko a poza tym własnego samochodu nie mamy a cudzego nie wezmę ![]() Jak już to samolot. Fajnie było by wyjechać np. w grudniu albo w styczniu... Dzięki za informacje ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Nefretete napisał(a):
> cheetah napisał(a): > >> http://members.aon.at/ribisch/cont/01.htm > > koszt pociągu ![]() > > Cheetah, ładnie tam i nie drogo ![]() To jest oczywiscie cena za osobe ![]() ![]() Pozniej jak bedziesz jeszcze zainteresowana to moge opisac co warto zwiedzic i gdzie warto jesc - tyle, ze to juz via mail. Bo w centrum za obiad zaplacisz okolo 20-30EUR za osobe i to wcale nie musi oznaczac, ze dobrze zjesz ![]() > Samochód odpada, bo od niedawna mam prawko a poza tym własnego samochodu nie mamy a cudzego nie wezmę ![]() > Jak już to samolot. > Fajnie było by wyjechać np. w grudniu albo w styczniu... Brrr...ja jestem istota cieplolubna. Zima to pewnie wbiore Egipt a nie na zwiedzanie kolejnej stolicy europejskiej ![]() Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
cheetah napisał(a):
> To jest oczywiscie cena za osobe ![]() Tego nie doczytałam ![]() > Brrr...ja jestem istota cieplolubna. Zima to pewnie wbiore Egipt a nie na zwiedzanie kolejnej stolicy europejskiej ![]() Ja również, ale z braku laku dobre i to ![]() ![]() ![]() W Wiedniu nigdy nie byłam a zdjęcia tylko zachęcają ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Byłam w tamtym roku w Wiedniu, niestety tylko 2 dni przejazdem, ale i tak zdażyłam się w nim zakochać!!!!!!!
![]() Nie wiem dlaczego kiedyś myslałam, ze Wiedeń jest brzydki. ![]() Niestety nie mam takich ładnych zdjęć jak Cheetah...
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wieden [by Cheetah&Alph]
Odświeżam wątek
![]() Wybieram się niedługo do Chorwacji, przejazdem chciałabym zwiedzić Wiedeń. Piszcie, co warto zobaczyć, co zjeść (oprócz tortu Sachera) i co przywieźć (pamiątki i jedzonko, a może jakieś kosmetyki). Jak wygląda parkowanie samochodu w centrum miasta? Czekam na wszelkie wskazówki i wrażenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
też odświeżam wątek :P
w lipcu się tam wybieram, czy może ktoś powiedzieć, jak tam wygląda sprawa z parkingami, gdzie najlepiej i niedrogo! zostawić samochód by zwiedzać miasto? GDZIE NA FAJNE ZAKUPY? ;D bo o tym w przewodnikach nie pisza... :P i moze ktoś przebywał niedaleko wiednia na jakimś campingu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Odświeżam stary wątek:
Polecicie mi jakiś nocleg w Wiedniu w bardzo rozsądnej cenie ![]() ![]() Liczę na Was dziewczyny! Help! ![]()
![]() |
#23 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Odświeżam! Jadę do Wiednia na tydzień w okolicach Sylwestra (kilka dni przed i kilka dni po).
I najważniejsze pytania. Jak się widzi Wam Sylwester pod "chmurką" w Wiedniu? Co ma specjalnego do zaoferowania "zimowy" Wiedeń? Bo ja byłam ostatnio tam w środku lata ![]() Jakie sklepy odwiedzić (wyprzedaże!!!!). Ja już wiem że przepadnę w Lushu :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.