|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() POMOCY!!!Do moderatorów i użytkowników.
Mam wielki problem,mam okropne plecy, tzn. z tyłu takie wałki,duży brzuch,przy wzroście 170 cm ważę obecnie 90 kg, a ważyłam juz 95 kg, ale od miesiąca się odchudzam i schudłam 5 kg, staram się trzymać dietę, więcej ruszać, jeżdżę na rowerze stacjonarnym.Czy można stosować jakiś masaż,żeby pozbyć się tych wałeczków z tyłu,czy jest to wogóle możliwe, aby się ich pozbyć?Co zrobić, aby brzuch się zmniejszył ,czy pomaga na to masaż?
Załączam Wam moje zdjęcia,tylko się nie przestraszcie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: POMOCY!!!Do moderatorów i użytkowników.
Cytat:
Oprócz diety pamiętaj także o ćwiczeniach oraz preparatach ujędrniających oraz przeci rozstępom, bo przy takim spadku wagi mogą się pojawić. Zajrzyj na: - dietetyka http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=69 - fitness http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=19 Dziewczyny w tych działach na pewno Ci pomogą w doborze ćwiczeń oraz będą wspierać przy diecie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
na masażu niestety się nie znam... słyszałam jedynie o takich prostych sposobach typu uciskanie, podszczypywanie(żeby pobudzić krążenie)jeśli chodzi o ruch to jeśli masz słabą wolę proponowałabym Ci żebyś zapisała się czy po prostu umówiła się z jakąś osobą na ćwiczenia. to pomaga, wiem z własnego doświadczenia. jeśli mamy kogoś kto będzie nas motywował czy dzwonił z zapytaniem '' to co, dzisiaj u ciebie?'' to nie tak łatwo się wykręcić. co do diety to najlepiej uzgodnić to z lekarzem. życzę powodzenia, trzymaj się!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
![]()
Nie mam kasy,żeby iść do masażysty na masaż wyszczuplający,może ktoś mi pdpowie , w jaki sposób mój mąż mógłby mi zrobić masaż taki,żeby się pozbyć tych wałeczków na plecach?Czy sosować na te wałeczki jakieś kremy?Co polecacie?
POMÓŻCIE!!!BŁAGAM!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dla mnie to sa jakies jaja chyba
![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli sie pomylilam do przepraszam...nie chcialam cie urazic...ale troche tu siedze i czesto spotyka sie prowokacje....moj blad..wiec przepraszam ![]() mysle ze masaz nie pozwli ci pozbyc sie waleczkow..ale moze sie nie znam .. jeszcze raz przepraszam...nie jestem nieomylna
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() co moderator ma poradzić na Twój problem?! dieta, brzuszki, silna wola, hula-hop, skakanka, samozaparcie i dążenie do celu. taki złote rady ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
To wszystko co napisaliscie wyżej stosuję,dieta non stop,ćwiczenia,zero słodyczy,od lutego schudłam już 6,2 kg,bo ważyłam 95 kg,a dziś waga wskazała 88,8 kg , codziennie się ważę i z dnia na dzień jest coraz mniejsza waga,na śniadanie tylko owsianka z otrębami, o 12-tej sałatka owocowa z jogurtem naturalnym , na obiad gotowana ryba i suróweczka, na kolację chudy twaróg, poza tym jeżdżę na rowerze i ćwiczę przy muzyce codziennie w domu około godziny,a wałeczki na plecach zamiast się zmniejszać, to się jeszcze powiększają.
CO ROBIĆ???? ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Myślę,że moderatorzy bardzo dobrze znają te tematy,bo ciagle tym się zajmują, a ja jestem początkująca, więc mają na pewno dużą wiedzę i mogą z nią się podzielić i pomóc!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Skoro masz fałdy na plecach i brzuchu to jedyne co sprawdzone to moge polecić zapis na basen ![]() powodzenia
Live Life given now.! Tomorrow can wait . -z czystym sumieniem stwierdzam, że jestem szczęśliwa. sty-love.blogspot.com ![]() Edytowane przez Kaluch Czas edycji: 2009-03-11 o 18:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
O rany,ale musiałabym chyba pływać przy desce,bo ja nie umiem pływać
![]() Jak wchodzi sie na forum w zakładce Forum Zdrowie i Medycyna pisze,że: "Na Wasze pytania odpowiadają lekarze i farmeceuci. Odpowiedzi na tematy związane z masażami wyszczuplającym, zdrowotnym udziela Piotr Szczotka z Bodywork.com.pl". Bardzo proszę Pana Piotra ( nie wiem czy to moderator) o poradę, jesli ten wpis dotyczący odpowiedzi na pytania jest aktualny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
skoro wszystko jest be, bo nie masz kasy na masaże, bo nie umiesz plywac, to siedz przed tv i ogladaj Tv market .
Masaże mozesz wykonywac sama, przyrządy sa w wiekszosci supermarketów, a plywac mozesz sie nauczyc.
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Zbyt miły to ty nie jesteś,
Po pierwsze stosuje od 1 lutego dietę, po drugie codziennie jeżdżę na rowerze stacjonarnym, po trzecie codziennie gimnastykuję się przy muzyce i tańczę, po czwarte codziennie chodzę na długi spacer z psem około 1godziny,szybki marsz, po piąte codziennie sprzątam w domu,odkurzam dywany,myję podłogi itp.,a przy tym też można się zdrowo spocić, więc nie uważam ,że nic nie robię w tym kierunku,aby poprawić swoją sylwetkę,schudłam już 7 kg. Chodzi mi o to, aby ktoś mi podpowiedział jakie masaże można stosować i jak je wykonywać w warunkach domowych,aby zmniejszyć te wałeczki na plecach,gdyż nie stać mnie na zabiegi u masażysty,czy to tak wiele?Dla Ciebie taki instruktaż jest be? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
jesli chodzi o masaz wykonywany przez meza...
to po pierwsze niech to robi codziennie po drugie jakies 15-20 minut po trzecie nie wiem jak wytlumaczyc laikowi wykonywanie masazu o.O oprocz glaskania niech duzo rozciera i ugniata! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Po pierwsze to ja jestem Ona a nie On jeśli te wypunktowanie jest do mnie.
Po drugie są google-ja wpisując masaż-zwalczanie tłuszczyku, dieta znalazłam mnóstwo stron na ten temat-wystarczy poszukać. Do masażu potrzebne beda olejki lub jakies specjalne kremy np z kofeiną i l-karnityną.o To pytaj w aptece badz sklepie kosmatycznym. Reszta jak napisano wyżej I po trzecie czy mnie sie wydaje czy założyłas dwa takie same wątki?.. amen
Live Life given now.! Tomorrow can wait . -z czystym sumieniem stwierdzam, że jestem szczęśliwa. sty-love.blogspot.com ![]() Edytowane przez Kaluch Czas edycji: 2009-03-14 o 14:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.