|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Ból w pachwinie!
Witam wsyztskie wizazanki!
Od ok. 2 tygodni mam bóle w okolicy pachwin. na poczatku wydawalo mi sie ze to wezel ale jednak nie..dlugo nie moglam dojsc,co to jest,nie potrafilam okreslic co mnie boli,az w kocnu przez przypadek (wyskoczyla mi krostka w okolicy bikini) odkrylam ze to okolica zaraz obok bikini,juz jakby na udzie,wydaje mi sie ze to miesień..ale sama nie wiem.w dodatku wydaje mi sie ze mam uwypuklenie takie troche przy pachwinie,ale wszyscy zbywaja mnie i twierdza ze nic nie widza.juz nie wiem co mam robic,znow isc do lekarza.. pomozcie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ból w pachwinie!
Może jakiś ropień pod skórą ci się robi albo wrzód. A długo to już trwa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
nikt nie mial nic podobnego..?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
nie chcę Ciebie niepokoić, ale ja tak miałam i okazało się, że to zakrzepica!!!
![]() tylko, że mnie pachwina bolała może 3 dni i ból już był nie do wytrzymania, nie mogłam normalnie chodzić. bierzesz tabletki antykoncepcyjne lub masz wzmożoną krzepliwość krwi?a może ktoś w rodzinie miał jakieś z tym problemy?
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
tabletki zwiekszają ryzyko zakrzepicy
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
podbijam
dzis mialam wytezony wysilek fizyczny (fitness) i wydaje mi sie ze dokucza troche mocniej,choc nie jest to bol,raczej dyskomfort,jak zbyd obcisla bielizna. ![]() i wydaje mi sie ze mam troche wezel powiekszony i boli mnie udo wokol niego.dziwne to wszystko,ale jutro ide do lekarza,moze cos sie wyjasni.. Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2009-03-19 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dziekuje ci ze sie odpowiadasz,jako jedyna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
nie ma problemu
![]()
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Oby to nie była przepuklina pachwinowa, zwłaszcza że objawy nasiliły się po wysiłku fizycznym. Idź do lekarza i nie zwlekaj dłużej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Ja mialam podobne objawy, jednak od kilku dni bol przeniosl sie w okolice prawego dolnego rogu brzucha. Wiecie co to moze byc?? Nie boli mnie caly czas, czasem zakloje, zlpaie bol ale przechodzi. Dodam ze przez ostatnie 2 dni bol najczesciej pojawia sie wieczorem( i trwa az do momentu gdy nie zasne, rano wstaje jak gdyby nigdy nic) i promieniuje do prawego boku. Sama nie wiem co o tym myslec. Prosze o wasze opinie, do lekarza moge isc dopiero w przyszlym tygodniu bo tyle jest ludzi
![]() Zapomnialam jeszcze napisac, ze czasem jest mi niedobrze(w ciazy na pewno nie jestem) i nie mam apetytu (nie wiem czy to ma jakis zwiazek, ale wolalam to napisac). Edytowane przez maajjaa88 Czas edycji: 2009-03-19 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a jak przyszłam po wyjściu ze szpitala do nich po recepty na leki to wielkie oczy robili co mi się przytrafiło... teraz się z nimi nie szczypię i nawet się zastanawiam nad zmianą przychodni.
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
z autopsji wiem , że jak boli nie do wytrzymania to jak ma się tylko możliwość to na pogotowie. chociaż mnie dopiero przyjęto po 4 godz. i jeszcze się należałam dodatkowo w środku na izbie przyjęć. a jakbym zadzwoniła po karetkę to z miejsca bym była przyjęta. bo powinnam być w ogóle traktowana jako pacjent z narażeniem życia. tak w ogóle karetką przywożona lżejsze przypadki, ale i tak mieli pierwszeństwo przede mną, mimo że ja kwiczałam z bólu.
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
tak to jest wlasnie z nasza sluzba zdrowia... a wiem o tym, ze jak zacznie bardzo bolec to na pogotowie narazie jednak nie jade bo nie boli mnie mocno tylko troche.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
odbiegajac troche od tematu...
ja kiedys nie moglam dojsc,dlaczgeo boli mnie glowa.internistka skierowala mnie do learyngologa,okulisty itp itd by wykluczyc wszystko co dookola glowy. niby wsyztsko okej,wiec powazniej udalam sie do neurologa.dostalam skierowanie na rezonans ktory wykazal... uwaga: opuchniecie blon zatok czolowych ![]() gdy poszlam z tymi wynikami do laryngologa u ktorego bylam wczesniej,stwierdzil,ze on nie wierzy rezonansowi i skierowal mnie na tomografie ;] oczywiscie nie poszlam.. a wracaja do tematu... ![]() bylam juz jakis miesiac wczesniej z ta pachwina przy okazji bilansu,babka stwierdzila ze kompetnie nic nie czuje choc pokazywalam jej ze troche mam powiekszony wezel..i taka dziwna wypuklosc skosnie,tak jak pachwina..mowilam ze dyskomfort..nic zero odzewu. to jutro ide jeszcze raz,moze tym razem cos wskoram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a wracajac do temtu - jak wrocisz od lekarza to daj znac co Ci powiedziala. Sama jestem ciekawa co to moze byc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Missmalezji, a moze to jest miesien. Boli dopiero kilka dni, więc moze być naciagniety. Czasami nie wiadomo od czego bola miesnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() napisze napewno jak wroce,ide rano wiec wczesnie bedze cos wiedziala. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
bylam u lekarza,dostalam skierowanie na usg jamy brzusznej z uwzglednieniem pachwin.lekarka przy badaniu stwierdzila tylko,ze wezelek mam powiekszony,nic wiecej...juz na usg sie zarejestrowalam,mam na 6.04. zaczynam sie stresowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Z góry przepraszam za odświeżenie starego tematu ale mam podobny problem co autorka tematu,odczuwam dyskomfort w lewej pachwinie tak jakby się wbijała bielizna w udo.Czy autorka może odpisać co jej dolega i jak wyjaśniła się sprawa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Witajcie przepraszam że odświeżam temat ale mam problem mniej więcej 3-4 dni temu znalazłam rankę która przypomina zimno w okolicy pachwiny i pochwy ale jak nacisnę to sączy się z tego krew z jakimś płynem przezroczystym a pod skórą wyczuwam taka jakby żyłkę czymś wypełnionym
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.