|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() płyty winylowe na ścianie
Witam!
![]() ![]() Mam stare płyty winylowe, które chciałabym przywiesić na ścianie. Nie wiem jednak jak. Nie chciałabym żeby odstawały od ściany, ani żeby były przybite gwoździem, bo widać go i nie wygląda to chyba zbyt ładnie ![]() ![]() ![]() Jeśli macie jakieś pomysły to bardzo proszę o pomoc ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: płyty winylowe na ścianie
ja mam w pokoju kilka winyli na ścianie
![]() ![]() ja używałam takiej czarnej taśmy i naklejałam kilka kawałków taśmy w różnych miejscach płyty... no i na ścianę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja przyklejałam też na taśmę dwustronną - jak masz dobrą taśmę to będą się trzymać, tylko potem jak odklejałam to odeszło razem z tynkiem :/ także coś za coś ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
To spróbuję na taśmę
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja mam przybite gwoździem i wyglądają super.. nie widać gwoździa.. jak chcesz to mogę dać jakieś zdjęcia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
jeśli możesz to z chęcią
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Możesz spróbować na klej "na gorąco" z pistoletu (termotopliwego), bardzo przydatna rzecz do wielu rozwiązań:
cyt ze strony :"Klej doskonale nadaje się do klejenia plastiku, drewna, tkanin, papieru, kartonu, skóry, oraz wielu innych materiałów i ich kombinacji. Klej znajduje zastosowanie przy: - tworzeniu i montażu różnego rodzaju dekoracji - drobnych naprawach w twoim domu - wyrobie ozdób, stroików, bukietów, biżuterii itp. - montażu lekkich przedmiotów" cyt ze strony: "Kleje termotopliwe 3M Jet-Melt to polimery termoplastyczne, które pod wpływem ciepła przechodzą w stan ciekły. Są idealne do szybkiego, mocnego klejenia drewna i tworzyw sztucznych. Kleje termotopliwe to gwarancja łatwego, szybkiego i mocnego klejenia. Klej 3738Q (beżowy) - ogólnego zastosowania: drewno, tkaniny, materiały drewnopochodne, tworzywa sztuczne Klej 3762Q (jasno-beżowy) - szybkowiążący : tektura, kartony, płyty wiórowe Ich główne cechy to:
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Proszę.. zdjęcia.. przepraszam za kiepską jakość ale niestety mój aparat wykąpał się w coli wiec musiałam zrobić telefonem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
dziękuję
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ooo..
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
ten pomysł z taśmą jest bardzo dobry, ale mam co do tego pytanie, czy płyty się od tego nie zniszczą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.