|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z ciażą..
Witam wszystkie panie bardzo serdecznie,od 2 lat staramy sie z męzem o 2 dziecko,mamy juz jednego syna który ma 5lat,niestety nie udało nam sie drugi raz przezyc tego szcześcia,Mam troszke nietypowe pytanie czy jest mozliwe gdyz za pierwszym razem bezproblemu zaszłam w ciąze a teraz za tak powiem karta sie odwróciła..Prosze pomózcie,Może macie jakies ciekawe rady oboje z mężem nie mamy problemów według lekarza,,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Problem z ciażą..
Moja rada. To próbujcie dalej , moja siostra tak miała przy drugim dziecku , ale po trzech latach im się w końcu udało. A dodatkowe badania na pewno Wam nie zaszkodzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Najważniejsze to nie przejmować się i nie myśleć zbytnio o tym. Ja po raz pierwszy zaszłam w 2007r. niestety w 10 tygodniu poroniłam później przez rok czasu miałam zalecenia aby zrezygnować z planowania dzidziusia przez ten czas byłam pod kontrolą lekarza, kiedy mi już "zezwolił" rok czasu próbowaliśmy i nic, wykonałam i ja i mąż wszystkie badania jakie były możliwe wszystko wychodziło prawidłowo, testy owulacyjne też nie pomogły, powoli zaczęłam się oswajać z myślą, że niestety nic z tego nie będzie. Przestałam liczyć dni płodne stresować i siebie i męża, że to właśnie może ten dzień, pojechałam na 2 tygodnie odpocząć i za 1,5 miesiaca okazało się, że jestem w ciąży. Jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa - obecnie 7 miesiąc i już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła przytulić maluszka. Zatem głowa do góry. Sam lekarz powiedział, ze nie ma co liczyć dni płodnych wg tzw. kalendarzyka gdyż żyjemy w takim stresie i tempie, że wszystko się przewraca do góry nogami w organiźnie kobiety, zwykła infekcja ma na to duży wpływ a przede wszystkim psychika. Masz już jedno dziecko więc masz pewność, że jesteście oboje płodni. Nie planuj więc niczego tylko kochajcie się kiedy macie na to ochotę. Udaj się o ile nie chodzisz na wizytę kontrolną do ginekologa. Czasami przeszkodą jest jakaś torbiel czy cysta. Wierzę, że wam się uda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Przede wszystkim wyluzujcie
![]() ![]() Dla pewności możesz zrobić badania poziomu hormonów. Nie wiem czy prowadzisz obserwacje swojego cyklu? Myślę, że byłoby to bardzo pomocne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.