|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
śluz płodny
Dziewczyny mam pytanie w 7 dc miałam owulacje - potwierdzoną monitoringiem cyklu. w 11 dc miałam już śluz niepłodny. dzisiaj jest 19 dc a ja od wczoraj mam znowu mam śluz płodny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: śluz płodny
a co to za monitoring cyklu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
monitoring przez usg bo innej metody nie znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, że się przyłączę. Otóż, mam cykle 30-dniowe, owulacja (kłujący ból jajnika) jest w 14-15 dniu, od 12 dc zaczyna mi się śluz płodny i zanika ok. 17 dc. Czy to prawidłowo? Jakoś nie potrafię znaleźć takiej informacji w necie... I czy duphaston może mieć jakiś wpływ na śluz?
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdarza się. ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Chodziło mi o jakąś średnią, tak jak w przypadku cyklu (podaje się przecież, że cykl powinien trwać od 28 do 30 dni). Staram się zajść w ciążę i dlatego pytam. I jeszcze jedno: czy olej z wiesiołka rzeczywiście może wpłynąć na poprawę jakości śluzu, czy tylko na ilość?
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
kropla75 - ja miałam robiony monitoring w 6 dc i mialam pecherzyk 17 mm a w 13 juz go nie bylo i mialam owulke i dni plodne wiec nie mam co przypuszczac ze owulka byla pozniej bo dwóch owulek w cyklu jeszcze nie zanotowano
![]() makunia3 - cykle prawidłowe mowią, że trwają od 24 dni do 28 dni z wahaniami + - z dni. Cykle powyżej 30 dni oznaczają niezgodności, ale jeżeli kobieta ma cykle pow. 30 ni i ma owulke i hormony w normie to nic złego. Z duphastonem trzeba bardzo ostrożnie, żeby nie przyjmować go przed woulką bo wtedy ją blokuje i nici ze starać o dzidzie, Ja go brałam i niezbyt mile go wspominat wole luteine. Poza tym po duphastonie strasznie wydłuzały mi sie cykle 33 dniowy to byl najkrotrzy a przy lutce mam 24. Olej z wiesiołka wpływa na śluz ale po miesiącu ego stosowania ja skapitulowałam bo bardzo żle się po nim czułam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Hej koleżanki-wizażanki
![]() Mianowicie. Mam 12 dzień cyklu i....w dalszym ciągu wszystkie cechy śluzu niepłodnego. No...Może jest nieco bardziej wodnisty niż dwa,trzy dni temu. Ale jest łudząco podobny do tego, który mam przed miesiączką. I teraz nie wiem, czy jestem w ciąży(czy to jest śluz wskazujący na ciąże, ale nawet jeśli, to po pierwsze jest go za mało i nie jest taki wybitnie biały, poza tym jedyne współżycie z którego mogłoby coś wyniknąć byłoby 8 dni temu, więc chyba jest to niemożliwe abym miała już jakieś objawy ciąży. Stosunek był w 5 dc). Z tego co się obserwowałam to 6 dni przed owulacją miałam już śluz płodny. Na monitoringu, miałam że 9 dni cyklu pęchęrzyki robią się aktywne. Cykle mam 30 dniowe-zawsze(oprócz jednego, cztery cykle temu 26 dniowy). Czy może jest to cykl bezowulacyjny? Czy jestem może jakąś zagadką fizjologiczną? Proszę o odpowiedzi! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.