|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
jak zrobić witraz metodą Tiffaniego?
no właśnie jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jak zrobić witraz metodą Tiffaniego?
www.google.pl
Po co tak od razu iśc na łatwizne? No przeciez wyszukiwarka nie gryzie, prawda? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez urwanyguzik Czas edycji: 2009-03-29 o 18:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Edit:
Pytanie zadałaś konkretne ale zabrzmiało ono jakbyś dla własnego wygodnictwa oczekiwała całego wykładu na temat robienia witrazy, trzeba było zaznaczyc, ze szukałas w necie. Zawsze mozna zamowic ksiażke chociazby taka jak ta: http://www.amazon.co.uk/Complete-Sta.../dp/1840922745 albo pofatygowac sie do biblioteki ![]() a w necie trzeba poprostu odsiedziec swoje ![]() chyba jednak nie zajrzałas wszedzie: http://www.wikihow.com/Solder-Stained-Glass miłego szukania ![]()
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2009-05-16 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez urwanyguzik Czas edycji: 2009-03-30 o 13:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja niestety dysponuje zrodłami ale sa to ksiazki po ang
![]() nie rozumiem dlaczego oczekujesz, ze ktos bedzie cie uczył robienia witrazu na forum? ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mam dwa takie mini kursiki, może rozjaśnią Ci trochę witrażowe mroki
![]() http://www.4shared.com/file/95826615...urs-Latos.html http://www.4shared.com/file/95826843...ob_to_sam.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
widocznie jestem z innej gliny niż Ty i jesli mam jakąś wiedze to chętnie się nią dzielę z innymi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Heh, Poki co jeszcze nikt sie taki dobrotliwy nie znalazł (nie jestem ekspertem w typowych witrazach typu tiffany mimo iz zajmuje sie pokrewna dziedzina wiec od siebie nic nie dodam ale wiem jak znalezc zrodła i nie czekam az mi ktos poda gotowe na tacy) a i ty sama jak na razie nic od siebie nie dodałas a oczekujesz wiele.
a co do ksiazek, to one istnieja, nawet w Polsce, trzeba sie troche wyslilic i ich poszukac, ale najwyrazniej ty wolisz zaczekac az ktos ci wklei cały artykuł albo link, codzien na wizazu, ktos zaczyna watek tak jak ty, zadaje pytanie a czeka wygodnie na odpowiedz, nie dziwie sie ze moderatorki sie złoszcza ze nie korzysta sie z wyszukiwarek ot i cały powod mojej odpowiedzi. jak dla mnie ta dyskusja jest zakonczona.
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2009-03-31 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Z tego całego zamieszania widzę jedno wyjście, jeżeli ktoś nie chce pomagać to niech nie pomaga a nie stwarza dodatkowy problem popieram urwanyguzik gdyż na to jest forum i trzeba sobie pomagać z woli dobrego serca jeżeli ktoś go nie ma to trudno niech to zachowa do siebie, pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
http://muratordom.pl/wnetrza/dekorac...y,77_1393.html
ja znalazłam coś takiego trochę tego mało ale zawsze coś jak już coś ci się uda zrobić to może pokażesz trzeba sobie pomagać w miarę swoich możliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A ja dostałam w prezencie na urodzinki od przyjaciół taką http://www.lampy.pl/Leaf-gustowna-la...l-Tiffany.html. Też bardzo bym chciała umieć robić takie rzeczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
witam dziewczyny
znalazlam na stronie angielskiej jak zrobic takie szklo z pomoca kleju i farby akrylowej,puscilam tlumaczenie na google i jest takie troche " Kali byc glodny" wiecej na "faux stained glass with acrylic paint and glue by Susan Myers", tam sa rysunki po kolei jak zrobic,wersja angielska ale mozna nasladowac co i jak, takie prawdziwe dzielo to kazdy kawalek kolorowego szkla ciety na mniejsze wedlug jakiegos wybranego rysunku a potem lutowany,wiec jak dla poczatkujacego artysty moze byc drogie,sprobujcie z klejem powodzenia Translate Witraż z farba akrylowa i klejem Susan Myers na 07 stycznia 2011 [ Pin It ] Uwielbiam czytać moje książki rocznika rzemiosła i przynieść nowe pomysły , które wydają się dla niektórych . I natknąłem się na pomysł stworzenia imitacji witraży przy użyciu tylko farby akrylowe i klej . Co to jest wielki temat tego projektu jest to, że można zrobić to tak proste lub tak skomplikowane, jak chcesz. faux witraże farbą akrylową i klejem Projekt jest względnie przyjazny dla dziecka istrona z kolorowanka może być używany do wzoru wraz z 8 × 10 ramki . Lub można go wszystkie skomplikowane jak staram się robić i używać ogromny arkusz szkła i wyciągnąć śmiesznie szczegółowy wzór. Twój wybór. Dla tego projektu użyłem : Jeden 32 x 24 oprawione pod szkłem obraz Jedna butelka białego kleju Jedna butelka z przezroczystego kleju farby akrylowe Czarny długopis Sharpie Craft Blade Super Glue Wzór Peacock ( lub strona z kolorowanka )/to jest paw/ Przezroczysty akryl sprayu uszczelniacz faux witraże wykonane z farby akrylowej i kleju Zacząłem od rysunku mój wzór w tej samej wielkości, co moim arkuszu szkła . Uwielbiam kolor niebieski , a ostatnio , byłem rysunek pawie . Dlaczego ? Nie mam pojęcia , ale są one włączone w kilka projektów w tym miesiącu . Sprawdziłem chińskiego kalendarza , aby zobaczyć , czy może był to rok pawia , i to okazało się byćrok królika . Więc jak widać, jestem po prostu trochę dziwne . Ale paw jest. faux witraże wykonane z farby akrylowej i gluefaux witraże wykonane z farby akrylowej i kleju I wziął mój sklep zapobiegliwości znaleźć siebie , a uchylenie rama na później . Następnie spryskać szybę czystą sprayu akrylowego . Jest to ważne , ponieważ daje farby i klej coś do przestrzegania . Potem położył arkusz szkła na moim wzorem. faux witraże wykonane z farby akrylowej i kleju Wziąłem butelkę białego kleju i rzuciła tylko mały kawałek tak, że chciałbym mieć pokój , aby dodać kolor do niego . I następnie dodaje około łyżeczki czarnej farby akrylowej i miesza go z kołków drewnianych . Dodaj tyle czarnej farby do jednolitego koloru . Będziesz zaskoczony , ale nie bierze mnóstwo farby zmienić białego kleju do czarnego . Następnie umieścić dyszę z powrotem. Twój klej jest gotowy do następnego kroku. faux witraże wykonane z farby akrylowej i gluefaux witraże wykonane z farby akrylowej i kleju Starannie ruryklej na szybie po linii swojego wzoru. Staraj się nie mieć zespół ręka shakey tak jak ja, ale nawet jeśli nie, to może być ustalona . Po wszystkie linie zostały narysowane w , pozostawić na noc do całkowitego wyschnięcia . faux witraże wykonane z farby akrylowej i gluefaux witraże wykonane z farby akrylowej i kleju Raz jest suchy , można przejść nad nim z nożem rzemiosła i poprawić wszelkie linie shakey lub błędy . faux witraże wykonane z farby akrylowej i kleju W następnym etapie , kiedyś mała słodka bułeczka cyny mieszać moje kolory . Kiedyś o łyżkę jasnego kleju do jednej lub dwóch kropli farby akrylowej . Będziesz zaskoczony, jak łatwo jest dodać pigment , aby usunąć klej. faux witraże wykonane z farby akrylowej i kleju Używać tępego pędzel i dodać kolory tam, gdzie chcesz . Umieścić go na grubo i mieć pewność, aby uzyskać kolorowy klej aż do krawędzi czarnych linii . Weź swój czas i jeśli widzisz żadnych pęcherzyków powietrza w kleju użyć wykałaczki , aby zniknęły . faux witraże wykonane z farby akrylowej i kleju O zróżnicowanej marmurkowym wyglądzie , dodać kolor do każdej strony sekcji i odsyła je wraz z pędzelkiem , mieszając je w środku . Umożliwia wykonywanie noc do wyschnięcia. faux witraże wykonane z farby akrylowej i kleju Moja ostatnia krokiem było zrobić retusz z moim Sharpie pióra na wiodących gdzie pokrytego farbą w miejscach. Jeśli są zadbane , aby rozpocząć, może być w stanie pominąć ten krok . Nie jestem czysty . Więc mój przyjaciel ,Sharpie , został oddany do użytku . Pomalowałem ramę ciemnoniebieskie , a następnie wykorzystywane super glue skleić szkło z powrotem do klatki. To może siedzieć w parapecie , gdzieświatło słoneczne może prześwitywać , czy można powiesić go na ścianie . Tak czy inaczej , okazuje się całkiem przyzwoity i kosztuje zaledwie kilka groszy . I wygląda tak samo dobre jak te drogie witraże farby , które można kupić w sklepie papierniczym . Zmieniano: Jedna sugestia dla tego projektu jest, aby zakończyć go z warstwą przezroczystego uszczelniacza akrylowego natryskowego w celu jej ochrony. - Zobacz więcej: http://suzyssitcom.com/2011/01/featu...ned-glass.html # sthash.jYHBXDr3.dpuf |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
ciach reklama
Edytowane przez Pagata Czas edycji: 2015-03-03 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.