|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Podkład wszystko ok??
Kupiłam sobie płynny podkład na wiosnę, no i zauważyłam że jak stoi nieużywane przez kilka dni to "rozwarstwia się". Tak jakby podkład się "skupia" a w koło woda. czy coś z nim jest nie tak?? Dlaczego tak się dzieje?? Zaznaczę że po wstrząśnięciu jest płynna formuła i jest wszystko ok.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Podkład wszystko ok??
Nie wygląda to za dobrze... Podkład nie powinien zmieniać konsystencji!Jaki to podkład? Uchyl rąbka tajemnicy
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Avon - podkład w płynie "idealny kolor" Ma taką prostokątną szklaną buteleczkę... Wcześniej miałam podkład w kompakcie tej firmy i jak dla mnie to jeden z moich ideałów
ale chciałam spróbować czegoś nowego...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Dziwne
Powiem Ci tylko,że jeżeli coś takiego dzieje się z testerami w perfumeriach, to są one wyrzucane... Nawet jeśli go wstrząśniesz, konsystencja podkładu nie będzie już idealna
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Racja... W każdej porządnej gazecie dla kobiet piszą, że gdy kosmetyk się rozwarstwia jest z nim coś nie tak. Skoro jednak jest nowy nie będę go wyrzucać
Przyda się na większe okazje do wymieszania z balsamem na ciało
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dostałaś ten podkład od konsultantki? Nie możesz złożyć reklamacji?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uzywam od roku czasu Revlon Colorstay i KAŻDy ktory chociaz raz dziennie nie jest wstrząsany to zawsze sie tak roizwarstwia. Mimo wszystko jest z Nim wszystko w jak najlepszym porządku.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Oj to dobrze skoro podkłady takiej firmy jak Revlon tak mają to znaczy, że jest z nim wszystko ok
Dzięki
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój Revlon też się rozwarstwia,jakoś na to nie zwróciłam uwagi. Ale poza tym nic się nie zmieniło. Zachowuje się jak zwykle
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
ja zauważyłam kiedyś podobne rzeczy z Lorealem Infallible, na buteleczce było z reszta napisane żeby wstrząsnąć przed użyciem, jak o tym zapomniałam to właśnie woda się lała
![]() podkłady 'leiste' chyba mają to do siebie
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam płynny podkład z Avonu- perfect wear extralasting foundation. Rozwarswial sie od 1 dnia zakupu, ale nawet na "instrukcji obsługi"
jest napisane, ze przed uzyciem trzeba wstrzasnac. Nie uwazam zeby Twoj podklad był do wyrzucenia, te płynne po prostu tak czasami maja.
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast w nowym Kanebo sensai liquid finish cos takiego czasem się przytrafia - dodam, że podklad nie miał nawet kiedy się zestarzeć, bo to nowa seria Przechowuję go w ciemnym chłodnym miejscu - jak wszystkie moje kosmetyki.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze, że z nim wszystko jest w porządku
Ja także trzymam kosmetyki w dobrym miejscu W kuferku w moim pokoju z dala od wilgoci, która panuje w łazience ^^ Im więcej testuje podkładów tym większe mam wrażenie, że do mojej skóry nie pasują podkłady w płynie - po nich mam "maske" na twarzy nawet przy małych ilościach za to przy kompaktach "mokrych" nie Zatem spytam Znacie jakieś dobre kompakty ?? A może ktos miał nowe podkłady mineralne w płynie?? Interesują one mnie bardzo tylko nie chce ryzykować <myśli> Dzieki za zainteresowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

Nie wygląda to za dobrze... Podkład nie powinien zmieniać konsystencji!
Powiem Ci tylko,że jeżeli coś takiego dzieje się z testerami w perfumeriach, to są one wyrzucane... Nawet jeśli go wstrząśniesz, konsystencja podkładu nie będzie już idealna

jest napisane, ze przed uzyciem trzeba wstrzasnac. Nie uwazam zeby Twoj podklad był do wyrzucenia, te płynne po prostu tak czasami maja.