|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Depilacja gorącym woskiem w domu
Witam!
Zawiedziona metodami depilacji woskiem na zimno, czyli gotowymi plastrami z drogerii zdecydowałam się na zakup osprzętowania do depilacji ciepłym woskiem Mam upatrzony jeden zestaw jednak nie wiem do końca co jest najbardziej potrzebne do takiej depilacji - wiadomo podgrzewacz, wkłady. Jednak jak dużą różnicę robią rodzaje podgrzewaczy i czy wystarczy sama oliwka po depilacji czy lepiej zdecydować się na zestaw z kremem przed depilacją, oliwką do usuwania wosku i balsamu po depilacji (taki zestaw 3 mogę za 26 zł kupić jednak nie wiem czy to niezbędne) ? Dodatkowo nie jestem pewna czy firma, której sprzęt przeglądam jest w porządku i na który zestaw się zdecydować, żeby było to i dobre jakościowo i korzystne dla mojego portfela Warto kupić duży zestaw za 150 zł ze "wszystkim" (10 wkładów, 3 produkty pielęgnacyjne przed i po depilacji, pogrzewacz i paski)??Jak zabrać się do tej depilacji, jak przygotować do tego skórę? Proszę o rady wszystkich bardziej doświadczonych ode mnie!
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Depilacja gorącym woskiem w domu
Cytat:
???:rolleye s:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Do tej pory zawsze używałam wosku na ciepło w słoiczkach (do podgrzewania w mikrofali, bądź w garnku z wodą), dlatego również chętnie się dowiem, czegoś o podgrzewaczach i wkładach).
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
No proszę nie jestem sama
Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś chętny nam pomóc
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
wątek spadł mi z nieba, bo własnie przymierzam sie do zakupu.
Czy któraś wizażanka ma te podgrzewacze z allegro? Jak sie sprawują ? Warto? |
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Chyba nikt się nie odezwie
Ja znalazłam na allegro z firmy erbel, a potem stronkę ich wyszukałam w internecie erbel.pl. Chyba stamtąd się zdecyduje...
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...grzewacz+wosku http://www.wizaz.pl/forum/showthread...grzewacz+wosku http://www.wizaz.pl/forum/showthread...grzewacz+wosku jeśli o mnie chodzi to chyba najpierw zakupie sam wosk + paski, podgrzeje w kąpielach wodnych i zobaczę. Jak sie sprawdzi to dokupie sobie podgrzewacz, jak nie to wiele nie stracę. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Hipokryzjo dziękuję za linki
![]() Poczytałam i jednak zostanę przy starej metodzie, czyli słoiczek wosku [garnek do podgrzania], szpatułka i paski. Daruje sobie podgrzewacz. |
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm a m sie podoba ten podgrzewacz jednak:PP
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Szybko się może wytłumaczę, dlaczego podjęłam taką decyzję
![]() Nie jestem niedoświadczona w używaniu wosków [choć podgrzewacza nie mam ]. Używam wosków rozpuszczanych w wodzie [ukochany, wycofany z polskiego rynku Veet i Home Institut - J'epill Sugaring) Ale miałam okazję użyć wosku na ciepło z rolką Joanny. Nie jest to zły wosk (wymaga długiego owłsienia ), ale już wiem, że rolki się nie sprawdzają [w moim wypadku]. Po pierwsze złużywa się więcej wosku; po drugie: nigdy nie wypłwya w całości; po trzecie: umycie rolki wymaga trochę gimnastyki i czasu [leń] ; po czwarte i najważniejsze: precyzja nakładania - z nogami nie ma problemu, ale depilacja bikini to już wtajemniczenie IVstopnia. Szpatułka jest precyzyjna. Podgrzewacze raczej przystosowane są do wkładów, nie do słoików z woskiem. A może ktoś poleci mi dobry wosk na gorąco rozpuszczany w wodzie [poza wymieninymi wyżej]?
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za linki Hipokryzjo!
Niestety ja mam bardzo złe zdanie o drogeryjnych produktach do depilacji woskiem. Nie zrywają się wszystkie, mało wydajne, żebym się wydepilowała to muszę nie wiem ile paczek kupić takiego wosku. Na pewno zdecyduje się na ciepły wosk i takie ala gabinetową depilacje w domu Nie wiem tylko czy firma z której chcę kupić to dobry wybór?A co do depilacji bikini to są wkłady z wąską rolką, nie wiem jak to wygląda na żywo, ale na zdjęciach wydaje się właśnie bardzo dobrym rozwiązaniem do nakładania wosku w takie trudniej dostępne miejsca i bardziej precyzyjnie. A! są podgrzewacze do słoików z woskiem Edytowane przez Eflinka Czas edycji: 2009-04-09 o 10:37 |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o gabinety, to tam gdzie ja chodziłam właśnie używają szpatułek [jednorazowych]. A może wiesz, gdzie można kupić wosk, którego używa się w gabinetach?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
hej
również jestem zwolenniczką wosków, szczerze mogę polecić te woskihttp://www.allegro.pl/item598250032_...paski_hit.html nie chodzi mi akurat o tego allegrowicza, ale o tą firmę, ja mam właśnie te nie łaście się na woski owocowe, czekoladowe itp to wszystko to kit, najlepszy jest ten najtańszy-miodowy, wyrywa wszystko, moja koleżanka po czekoladowym miała pourywane włoski powodzenia |
|
|
|
|
#14 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nawet nie myślę o zabieraniu się za szpatułki, bo znając mnie to więcej się w tym ubabram niż coś z tego wyjdzie ![]() a wosk drogeryjny na zimno wg mnie (dla mnie) jest niewydajny i nieskuteczny. Ale wiadomo, na każdego działa co innego. |
|
|
|
|
|
#15 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Właśnie nie wiem czy zdecydować się na tą firmę erbel czy na deplivax...co radzicie?? |
||
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Wosku w plastrach na zimno nie używam, bo mnie uczulają i wychodzi nieekonomicznie.
A co do szpatułki... każdy powinien wybrać to co mu będzie lepiej służyło Choć ja nie zaprzeczam, że ten cały sprzęcik bardzo mnie kusi
|
|
|
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny a ja mam takie nietypowe pytanie
![]() Chodzi o to, że studiuję kosmetologie i ostatnio miałyśmy na zajęciach depilację woskiem. Przymierzam się do zakupu zestawu na allegro, ale jeszcze nie teraz z powodu braku funduszy ![]() No ale koniecznie przed majowym weekendem muszę się wydepilować, więc zastanawiam się czy można zrobić to jakoś taniej Chodzi mi na przyklad o to, czy taki wosk z rolką można podgrzać w garnku z wodą? Moja koleżanka tak kiedyś robiła i było okey, jak myślicie, próbowała któraś z Was? Czy nóżki można odtłuścić tonikiem przed depilacją? A po depilacji i zmyciu resztek wosku oliwką dla dzieci czy można posmarować zwykłym balsamem? Ale najbardziej zastanawiam się czym mogę zastąpić paski fizelinowe? Może macie jakieś swoje domowe sposoby? ![]() Wiem, stuknięta jestem
|
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
up up
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
[1=bfca8d39b0c33d1e642320d 525f11dd69d86e6d3_6578f56 ebc91f;11980488]Dziewczyny a ja mam takie nietypowe pytanie
![]() Chodzi o to, że studiuję kosmetologie i ostatnio miałyśmy na zajęciach depilację woskiem. Przymierzam się do zakupu zestawu na allegro, ale jeszcze nie teraz z powodu braku funduszy ![]() No ale koniecznie przed majowym weekendem muszę się wydepilować, więc zastanawiam się czy można zrobić to jakoś taniej Chodzi mi na przyklad o to, czy taki wosk z rolką można podgrzać w garnku z wodą? Moja koleżanka tak kiedyś robiła i było okey, jak myślicie, próbowała któraś z Was? Czy nóżki można odtłuścić tonikiem przed depilacją? A po depilacji i zmyciu resztek wosku oliwką dla dzieci czy można posmarować zwykłym balsamem? Ale najbardziej zastanawiam się czym mogę zastąpić paski fizelinowe? Może macie jakieś swoje domowe sposoby? ![]() Wiem, stuknięta jestem [/QUOTE]Słyszałam, że sprawdza się podgrzewanie w gorącej wodzie, tylko potem może być gorzej z trzymaniem w rękach tego opakowania gorącego wosku Musisz się w jakieś ochronne rękawiczki wyposażyć i uważać by przypadkiem nie poparzyć skóry rozgrzanym opakowaniem wosku. Paski fizelinowe - kawałkami pociętej koszulki z bawełny ![]() Toniku bym nie ryzykowała, po prostu zrób peeling i oszusz dokładnie ciało. Balsam łagodzący podrażnienia byłby ok, bo inny może mieć za dużo drażniących substancji, zapachów i tak dalej, a zmycie resztek oliwką zwykłą jak najbardziej
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziękuję Ci bardzo Eflinka! W przyszłym tygodniu zaopatrzę się w wosk i będę kombinować ![]() Zobaczymy co z tego wyjdzie hihi Liczę, że się uda, a zestaw może w czerwcu na urodziny sobie sprawię ![]() Buźka ![]() Dam znać jak wyszło
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
[1=bfca8d39b0c33d1e642320d 525f11dd69d86e6d3_6578f56 ebc91f;11996519]Dziękuję Ci bardzo Eflinka!
W przyszłym tygodniu zaopatrzę się w wosk i będę kombinować ![]() Zobaczymy co z tego wyjdzie hihi Liczę, że się uda, a zestaw może w czerwcu na urodziny sobie sprawię ![]() Buźka ![]() Dam znać jak wyszło [/QUOTE]Daj znać Ja skompletowałam sobie zestaw i już dostałam info że wczoraj został wysłany. Mam więc nadzieję, że może dzisiaj dojdzie więc będę zdawać relację z pola walki
|
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ten sposób depilacji wymiata jak dla mnie
![]() Używałam już depilacji kremami, depilatorem i woskiem kupowanym w plastrach. Depilacja woskiem na ciepło to zupełnie inna bajka, dodam że zaczęłam od bikini, czyli najgorszego z miejsc, a byłam tak pozytywnie zaskoczona, że teraz będę wszystkim polecać. Pocięłam sobie paski na mniejsze kawałki i najważniejsze w depilacji jest mocne dociśnięcie paska do skóry posmarowanej woskiem, nie trzeba trzymać długo, nie ma to sensu, wystarczy mocno docisnąć i pociągnąć do góry, jak pozostanie wosk i trochę wosków znowu przyłożyć ten sam paseczek bo spokojnie jeszcze można go użyć i całość wosku zdjąć właśnie w ten sposób, że przykładać docisnąć i oderwać. Depilacja jest bardzo skuteczna, włoski wyrywają się bez problemu, nie robią się takie rany jak przy depilatorze czy wosku na zimno, dodatkowo bardzo ważną rzeczą jest wygląd skóry po depilacji, a u mnie dzisiaj czyli niecałe 24 h po jest o niebo lepiej niż przy innych sposobach. Jak ktoś będzie bardzo zainteresowany to mogę opisać dokładnie jak najmniej boleśnie i najskuteczniej zabrać się do tej depilacji. Co najważniejsze prawdą jest że gorący wosk oszczędza wiele bólu, nie jest to może najprzyjemniejsze uczucie mimo wszystko, ale w tak delikatnym miejscu jak bikini naprawdę bez problemu mogę znieść taki stopień bólu w porównaniu do takiego efektu. |
|
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o wosk to obowiązkowo maszynka do jego rozgrzewania (koszt ok.100zł)
wosk łatwiej sie rozprowadza i jest wydajniejszy niż rozgrzewanie go w garnku... ogólnie zabieg bezbolesny w zależności jak kto jest wrażliwy śmiało nóżki,bikini,paszki,wąsik można robić co do rąk to hmm wiem że niektóre kobiety golą sobie ręce ale to jest bez sensu myślę że można jak już ktoś ma naprawdę czarne i dlugie mocno widoczne włoski
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I powiem jak było, bo z rozgrzewaczem też miałam styczność
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie. Jak dlugo trzeba podgrzewac ten wosk? Chcialabym sobie kupic taki z waska rolka do bikini i mam zamiar podgrzewac w garku. Boje sie ze sie poparze
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
w podgrzewaczu to około 20-30 minut, wez jakas scierke czy takie szczypce i sprawdzaj czy wosk jest plynny. gdy pojawia sie w nim babelki, trzeba troszke poczekac aby sie ostudzil -babelki w wosku to znak, ze wosk jest przegrzany; ma miec konsystencje miodu.
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki wielkie
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
Rozgrzewanie wosku w garnku...hmm Z tego co zaobserwowałem to rozgrzewając wosk w garnku tubka z rolonem starcza na nogi, natomiast rozgrzewając go w maszynce zużywamy o polowe mniej no i lepiej go rozprowadzać: nie poparzymy sobie rączek bo wosk jest cały czas w maszynce!Moim zdaniem naprawdę warto zainwestować, przede wszystkim dla wygody i oszczędności!
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba najpierw kupie sam wosk i paski-bez podgrzewacza. Jakos mam zle doswiadczenia z depilacja woskiem-ale kupowalam zwykly veet. Wiec najpierw sprobuje sie przekonac a jak mi nie bedzie odpowiadalo to nie bede miala wyrzutow sumienia ze wywalilam kase na marne. Z garnkiem jakos sobie poradze
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

Mam upatrzony jeden zestaw jednak nie wiem do końca co jest najbardziej potrzebne do takiej depilacji - wiadomo podgrzewacz, wkłady.
? 

???:rolleye s:
Ja znalazłam na allegro z firmy erbel, a potem stronkę ich wyszukałam w internecie erbel.pl. Chyba stamtąd się zdecyduje...
również jestem zwolenniczką wosków, szczerze mogę polecić te woski