|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Rozmiarówka obuwia atmosphere
Mam pytanie do osób, które mają buty atmosphere. Chcę kupić balerinki, ale mam małą nogę i nie każde 36 jest mi dobre. Czy atmosphere ma rozmiary wychodzące mniejsze, czy większe? Na mnie na przykład balerinki 36 z h&m są ok, a z housa za duże.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmiarówka obuwia atmosphere
Mysle, ze zanim kupisz, musisz koniecznie napisac do sprzedawcy z prośbą o dokladne zmierzenie butów. Długość wkładki , szerokość itp.
Kazdy model jest inny, tak samo z ubraniami, czasem 36 jest wieksze od 38;-)
|
|
#3 |
|
... choć nie Westwood
|
Jeśli chodzi o Atmosphere, to ja na All zamawiałam baleriny dwa razy i za żadnym razem nie udało mi się kupić dobrych
Noszę 39, wiec za pierwszym razem wzięłam baleriny rozmiar 39. Długość wkładki się zgadzała itp. Przyszły odrobinę przyciasne.Następnym razem chciałam być mądrzejsza i postanowiłam wziąć rozmiar 40. Tym razem okazały się być nieco za duże Pech. Albo dziwna rozmiarówka.
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam rozmiar 36.5, częściej noszę 37, ale mam znowu taką szczupłą stopę, że ciężko mi dobrać balerinki. Zamówiłam sobie rozmiar 36 i ... hmm, jak dla mnie to było 34-35
. W ogóle nie mogłam wcisnąć nogi, zamówiłam sobie od razu 38 i co? 38 za duże na mnie i to dużo . W końcu wzięłam 37 i jest idealne. Ale tak czy tak trzeba kierować się wymiarami na aukcji.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
też myślę, że powinnać zapytać się o długość wkładki.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
A może ktoras z was kupowała balerinki atmosphere r. 41? Bo na mnie nie wszystkie 41 są dobre i potrzebuję takich co mają 27cm długosc wkladki. A na kazdej aukcji na all jest inna podana =]
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy chyba od sezonu i kolekcji, musisz więc znać długość wkłdki. Ja mam jedne baletko-trampki z atmo, z lumpa, i to jest rozmiar 38 i są powiedzmy na styk, choć zwykle noszę 37. Czyli jakby zawyżona rozmiarówka.
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
mam dwie pary balerinek z Atmo , noszę rozmiar 40 i obydwa razy trafiłam idealnie
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
mam baletki z atmophere i rozmar 40 i 41, gdzie 41 za ciasne, a 40 ok. rozne kolkcje, rozne wymiary
jednyne co moge doradzic to, to ze butki za 5 f nie sa z porzadnego materialu, wiec po kilku "przejsciach" sie rozejda. u mnie wszytskie sie rozbily, nawet takie dosc masywnie wygladajace |
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
też mam ten problem, noszę na co dzień 37,5 -jedne buty mam 37, kilka par w 38. Chciałam kupić według długości wkładki ale sprzedawcy podają różne długości
i nie wiem co zrobić :/ ryzyko kupowanie przez net :/
|
|
|
#11 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja raz mam 37 raz 38, ciezko trafic z tymi rozmiarami. nie wiem jak oni to mierza... poza tym waham sie, bo niezbyt podobaja mi sie widoczne w nich palce... szkoda ze nikt nie wkleil fotki tych balerinek na nodze, przydałaby sie
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zamówiłam sobie tenisówki z Atmo 39, czyli tak jak noszę i zaczynam obawiać się, czy będą dobre. Na buty czekam już prawie 2 tyg, więc jeśli okaże się coś nie tak i będę musiała wymieniać, to się porządnie wkurzę!
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a moze któraś z was chce kupić nowe baleriny atmosphere 36, czarne, przód buta w szpic. Własnie wczoraj przyszły i okazało sie że są za małe
. Nr obuwia 36, są dość wąskie, długość wkładki 22 cm. Cena 30 zł (włącznie z kosztem przesyłki) Wymiana na większe wchodzi w grę . Pytania na maila: paulageo@interia.pl
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, zamawiala moze ktoras http://allegro.pl/item711892627_atmo...y_rozmiar.html ? na tej aukcji pisze, ze maja 24,3cm ;/ czyli troche male... ale na innych pisza, ze 39 to 25cm.
nie wiecie jak z rozmiarowka tych tenisowek???
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
noszę normalnie 38, zamówiłam baleriny atmo 38 i okazały się troszkę za ciasne, więc zaniżona troszkę rozmiarówka
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam kupić dokładnie te tenisówki, i wg tego sprzedawcy powinnam wziąć 41 mimo, że normalnie nosze 39![]() ale to nie taka znowu duża kasa, chyba zaryzykuję 40
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.

Noszę 39, wiec za pierwszym razem wzięłam baleriny rozmiar 39. Długość wkładki się zgadzała itp. Przyszły odrobinę przyciasne.
. W ogóle nie mogłam wcisnąć nogi, zamówiłam sobie od razu 38 i co? 38 za duże na mnie i to dużo

i nie wiem co zrobić :/ ryzyko kupowanie przez net :/

. Nr obuwia 36, są dość wąskie, długość wkładki 22 cm. Cena 30 zł (włącznie z kosztem przesyłki) Wymiana na większe wchodzi w grę