|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Co sądzicie o tej diecie?
Jestem lakto ovo wege no i postanowiłam przejść na dietę. Różnie to wychodzi ale każdego dnia dostarczam organizmowi mniej więcej 800 kcal (nie że tak mało sobie ustaliłam tylko po prostu to samo jakoś tak wychodzi)
Na śniadania najczęściej jem płatki owsiane na mleku lub np. omlet z białek, na drugie śniadanie 2 kromki pieczywa chrupkiego (czasem z plasterkiem sera), obiad to najczęściej coś białkowego i warzywa np. jajecznica z brokułami potem na podwieczorek owoc lub 1-2 wafle ryżowe, na kolację jogurt naturalny lub piję mleko sojowe. Poza tym przez cały dzień piję wodę i zieloną herbatę. Jem mniej więcej tak już od ponad tygodnia, schudłam 2 kg. Co o tym sądzicie? Ogólnie czuję się dobrze, kilka razy w tygodniu ćwiczę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co sądzicie o tej diecie?
[1=23050a0aad90a8080080283 bdf8df74620320c76_5f9f4c0 2e1681;11843136]Jestem lakto ovo wege no i postanowiłam przejść na dietę. Różnie to wychodzi ale każdego dnia dostarczam organizmowi mniej więcej 800 kcal (nie że tak mało sobie ustaliłam tylko po prostu to samo jakoś tak wychodzi)
Na śniadania najczęściej jem płatki owsiane na mleku lub np. omlet z białek, na drugie śniadanie 2 kromki pieczywa chrupkiego (czasem z plasterkiem sera), obiad to najczęściej coś białkowego i warzywa np. jajecznica z brokułami potem na podwieczorek owoc lub 1-2 wafle ryżowe, na kolację jogurt naturalny lub piję mleko sojowe. Poza tym przez cały dzień piję wodę i zieloną herbatę. Jem mniej więcej tak już od ponad tygodnia, schudłam 2 kg. Co o tym sądzicie? Ogólnie czuję się dobrze, kilka razy w tygodniu ćwiczę.[/quote] myśle że nic z tego dobrego nie wyniknie, nie że Ci tego życzę, ale tak Ci się spowolni metabolizm, że będziesz miała wielkie jojo i jeszcze większe problemy z waga. Chyba że pójdziesz w stronę anoreksji i samowyniszczenia.. Tak poza tym, to czy myślsz że te 2 kg to tłuszcz? To efekt utraty wody i tego że chodzisz z prawie pustym żołądkiem. Jak tylko zaczniesz normalnie jeść wszystko wróci, poza tym narażasz sie na utratę mięśni.. Poczytaj sobie na wizażu, jest pełno wątków na temat tego jak powinna wyglądać zdrowa dieta.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
No dietki poniżej 1200 kcal spowolniają metabolizm i to bardzo.. jak schudniesz to potem bardzo ciężko Ci będzie utrzymać wagę, chociaż podejrzewam że po paru kg chudnięcie się zatrzyma, a Ty stracisz siły i do ćwiczeń i do życia normalnego... generalnie odradzam. A na taki mały off top możesz mi powiedzieć co tzn. lakto wege? Nie jesz mięsa i przetworów mlecznych, czy czegoś innego? ;> Bo nie znam się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie... Dlaczego na tej diecie po kilku kg miałabym przestać chudnąć? Na diecie 1200 też jest tak że waga nie zmienia sie po kilku kg? Edytowane przez 23050a0aad90a8080080283bdf8df74620320c76_5f9f4c02e1681 Czas edycji: 2009-04-11 o 21:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Dlaetego, że szybciej spowolni Ci się metabolizm niż na diecie 1200
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
no i dlatego że pozbędziesz się na takiej cud diecie części mięśni.. Tak poza tym napisz ile masz lat, wzrostu i wagi, od tego zależy Twoje zapotrzebowanie na kalorie.
Pozdrawiam świątecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Lat prawie 16, wzrost 155 a waga 48 kg
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
[1=23050a0aad90a8080080283 bdf8df74620320c76_5f9f4c0 2e1681;11853355]Lat prawie 16, wzrost 155 a waga 48 kg[/quote]
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
[1=23050a0aad90a8080080283 bdf8df74620320c76_5f9f4c0 2e1681;11853355]Lat prawie 16, wzrost 155 a waga 48 kg[/quote]
masz idelane BMI.. Poza tym 16 lat, co oznacza, że jeszcze rośniesz i dostarczanie organizmowi wszystkich potrzebnych składników jest w Twoim przypadku szczególnie ważne.. I tak jak mówi Papillon, po prostu ćwicz i nie jedz niezdrowych rzeczy.. Nie wiem ile schcesz schudnąć ale mam wrażenie że zbyt wiele nie powinnaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
To nie dieta tylko samobójstwo!! Z twojego opisu siebie wynika ,że nie potrzebujesz odchudzania możliwe,że tylko wzmocnienia mięśni co powodują ćwiczenia a nie dieta. Pozatym wszelkie okresowe diety są niewiele warte i napychaja tylko kieszenie ich twórców, Zdrowie i figura to nie chwilowa dieta tylko styl życia na s t a ł e!! Tzn. aktywnośc fizyczna + jedzenie tego wszystkiego i w takich ilościach jak potrzebuje organizm z wyłączeniem "śmieci". Jak będziesz chciała to napiszę więcej bo nie wiem czy jestes zainteresowana a nie chce mi się pisać tak sobie. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.