|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wymioty i bóle w czasie wszesnej ciąży
witam mam takie pytanie do wszystkich mamusiek
![]() czy w czasie waszej ciaży miałyście silne bóle podbrzusza i wymioty trwające 24h dzień w dzień?? bardzo sie nie pokoję i chciała bym zasiegnać jakiejs porady jak mozna to załagodzić... pomóżcie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymioty i bóle w czasie wszesnej ciąży
Zgłosiłaś ten problem lekarzowi?
Ja całą ciążę miałam bóle ale u mnie była ciążą zagrożona i cały czas byłam na tabletkach. Lekarz musi Ci coś dać na te wymiotny bo się wykończysz ![]() jeśli masz mdłości spróbuj pić herbatkę z imbirem świeżym. A Twoje bóle mogą być związane z poszerzaniem się miednicy, jest to dość nieprzyjemny ból i może na początku trwać przez kilka tygodni.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Słusznie, że byś chciała zasięgnąć porady. Zasięgaj.
Idź do lekarza. Ps. Moja znajoma jest w 10 tyg. ciąży, od 6go ciągle wymiotuje, nic nie je i nie pije, tylko kisiel. Zwraca nawet wodę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Wymioty to norma. Bóle są niepokojące - konsultacja lekarska wskazana.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Do lekarza.
Nie napisałaś który tydzień ciązy jest, ale bóle zawsze są niepokojące. We wczesnej ciąży nie pojawiają się bóle związane z rozszerzaniem miednicy...na wymioty i mdłości pomaga zjedzenie czegoś przed wstaniem z łożka - herbatnik np. oprócz tego imbir, banany, mięta. nie można głodnym chodzić i jeść często a mało.
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja tak miałam. Wymioty prawie non stop od 6tc do końca 4 m-ca. Rano, w południe, wieczorem i w nocy. Jak nie miałam już czym wymiotować to wymiotowałam żółcią. Przeżyłam i o dziwo przybierałam na wadze. Myślę, że właśnie wagę trzeba by było kontrolować.
A z wymiotami to różnie bywa. Słynne poranne mdłości to mit. Zazwyczaj mdłości towarzysza przez cały dzień. Ale to wszystko kwestia bardzo indywidualna: jedne kobiety mają tylko mdłości bez wymiotów, inne wymiotują non stop, jeszcze inne ani mdłości ani wymiotów nie mają. Edytowane przez w_isienka Czas edycji: 2009-04-17 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Równiez wymiotowalam i mdlilo mnie 24 godziny na dobę
![]() nie moglam nic jesc ,ba nawet myslec o jedzeniu ,w pierwszych 2 miesiacach schudlam 3 kg . wszelkie bóle nalezy konsultowc z lekarzem ,natychmiast. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja co prawda w ciazy nie bylam i jak na razie nie zamierzam, ale w zwiazku z innym problemem czytalam artykul o wit. z gr. B - ich niedobor jest ponoc powodem mdlosci i wymiotow w czasie ciazy. Wiem, ze lykanie czegokolwiek w takim stanie nalezy skonsultowac z lekarzem, ale sprobuj wzbogacic diete o produkty pelnoziarniste i np. watrobke, bo to najlepsze zrodla wit. B ( z tego, co wiem przynajmniej)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Obecnie jestem w 35 tygodniu ciąży, bóle radziłabym jak najszybciej skonsultować z lekarzem a co do wymiotów to cierpiałam na nie do końca 6 miesiaca ciąży bez względu na to co jadłam i piłam i bez względu na godzinę. Wiem, że są bardzo uciążliwe ale lekarz mnie pocieszał, że są oznaką, że progesteron produkuje się w naturalny sposób i tak może być, da się przeżyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
Słuchajcie dziewczyny byłam u lekarz moja pierwsza wizyta byłą u polskiego gin. bo przyjmuje... kazała mi brac tabletki które zawierały duzo witamin... i to chyba po nich miałam te wymioty i bóle... od dwóch dni ich nie biore i wszystko jest wporzadku.. byłam nawet u lekarza pierwszego kontaktu ( tutaj lekaż GP) i powiedzał ze wszystko jest ok i ze mam odstawic te witaminy.. przypuszczam że którejś z Tych witamin nie mogę brac... Teraz nie wymiotuje i nie mam bóli brzucha... pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.