Mam propozycje drogie wizażanki :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne dla katalogu kosmetyków

Notka

Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów".

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-11-25, 13:24   #1
Nora
Raczkowanie

Mam propozycje drogie wizażanki :)

Zanim kupię cokolwiek z kosmetyków zawsze zaglądam do KWC Opinie innych na temat danych kosmetyków to świetna sprawa i bardzo pomaga w wyborze.
Mam propozycje zeby przy ocenach np. kosmetyków kolorowych a szczególnie podkładów podawać numer lub kolor jaki się ocenia. To samo dotyczy kosmetyków pielęgnacyjnych. Byłoby super gdyby oceniające podawały swój wiek bo wtedy wiadomo mniej więcej jaki kremik w jakim wieku można bez zastrzeżeń używać. Co wy na to koleżanki wizażanki?
Nora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-25, 13:34   #2
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl
Re: Mam propozycje drogie wizażanki :)

napewno podanie numeru odciania jest dobre,
a jesli chodzi o wiek to wystarczy zeby kazda miala wypelniony wlasny profil fajnie by bylo gdyby w profilach jeszcze inne informacje byly zawarte, bo nie tylko kosmetyki pielegnacyjne do twarzy sie uzywa i sie je ocenia, np. przydaloby sie cos o wlosach włoski tez sie roznia, jedne sa suche, zniszczone, przetluszczajace sie hehehe napewno jakies dodatkowe informacje by sie przydaly

a i fajnie byloby zeby wszystkie oceniane kosmetyki posiadaly przyblizona cene, zeby kazda w swoim opisie pisala za ile ona zakupila dany produkt, bo cena w sumie tez jest wazna,
fajne sa oceny na zasadzie: wszystko przejrzyscie

mam odcien:...
plusy za :
- ...
- ...
minusy za :
- ...
- ...
kupilam za :...

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/

Edytowane przez bluegirl
Czas edycji: 2005-12-15 o 06:47
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-25, 14:41   #3
młodaa
Wtajemniczenie

Jestem za
czasami nawet w zgloszeniu nie ma ceny, a jest to dosc mimo wszystko istotne
poza tym szczegolnie profil (pomijajac ze nie wszystko mamy wypelnione) powinen zawierac inne informacja, np jak Bluegigl podpowiedziala, wloski-rodzaj, stan itd, to ulatwiloby jeszcze bardziej wybor
Szczegolnie milo znac wiek wizazanki ktora oceniala dany produkt,zwlaszcza jesli o pielegnacje

pozdrawiam
młodaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-25, 15:09   #4
Vulgata
Gość

Kobietki. Temat ten wałkowany z tysiąc razy. Zgadzam się tylko z jednym: dokładny opis kosmetyku, dla jakiego rodzaju cery przeznaczony, cena!- rzeczywiście nie jest podawana nawet w zgłoszeniach-błąd, tudzież(+), (-). Uparcie drązycie jedno; Wiek recenzentki. Czego zgoła nie rozumiem. Obecnie, każdy kosmetyk ma zawarta dokładną informację w tym temacie. Po co recenzentka ma podawać swój indywidualny wiek?
Jeśli kosmetyk pielęgnacyjny przeznaczony jest dla grupy od 20-30 lat, chyba wystarczy taka informacja. Jeśli, Kosmetyk przeznaczony jest dla cer dojrzałych-to wiadomo, ze przedział wiekowy od 35,40 lat. no i co wpisać w profilu? Rzeczywistą metrykę? O nie jesli...to ja np mogę wpisać przedział wiekowy 35-100 lat.
Zakończcie już ten temat bo zaczyna zanudzać. Rytmicznie, co miesiąc jest powtórka. pozdrawiam miłe kobietki.
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-25, 15:28   #5
czarna.noc
Wtajemniczenie

A mnie dziwi jedna rzecz, jeśli chodzi o niektóre opisy produktów. Mianowicie osoby zgłaszające zawierają w nich więcej inf. o swoich własnych odczuciach nt. danego produktu niż obiektywnych, podanych przez producenta cech. Niestety nie jestem w stanie przytoczyć odpowiedniego przykładu teraz, ale jest to dosyć irytujące gdy chcę się dowiedzieć o np.:jakimś kremie a czytam zamiast tego subiektywne odczucia. Od tego są już recenzje, przynajmniej ja tak uważam. To taka mała dygresja do wymienionego już wcześniej zastrzeżenia na temat braku cen. Jak ktoś chce zrobić opis to niech zrobi to profesjonalnie. Wszystkim nam będzie łatwiej wtedy.
Już znalazłam, oto przykład :|
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ails&itemid=16
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-25, 15:38   #6
sarenka
Zakorzenienie

czarna.noc napisał(a):
> A mnie dziwi jedna rzecz, jeśli chodzi o niektóre opisy produktów. Mianowicie osoby zgłaszające zawierają w nich więcej inf. o swoich własnych odczuciach nt. danego produktu niż obiektywnych, podanych przez producenta cech.

Ten temat był poruszany nie raz.. Być może w nowszych zgłoszeniach już tego nie ma.

Jasne, że to recenzja jest miejscem na subiektywne uwagi

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-25, 15:43   #7
czarna.noc
Wtajemniczenie

Nie wiem czy był bo jestem z Wami dopiero od ok. 4 mieś Sarenko, czy możliwe jest jakoś aktualizować te opisy, które pozostawiają wiele do życzenia? Może się orientujesz? Albo żeby np. dodać ceny?..
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-25, 15:48   #8
sarenka
Zakorzenienie

Wydaje mi się Czarna Nocko, że Zgłoszenia zmieniać może tylko Admin.. Ale nie wiem tego na pewno..

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-25, 15:52   #9
admin
Gość

Primo: Zgłaszasz poprawiony/uzupełniony opis na forum technicznym, a my się tym zajmujemy

Secundo: Przeniosłem wątek z forum z pytaniami do wizażystki na forum plotkowe, słusznie chyba?
Stary 2004-11-25, 18:14   #10
Vulgata
Gość

No tak-totalne nieporozumienia. Pomyłka w "zgłoszenie" a "recenzja".Pzdr
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne dla katalogu kosmetyków

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości