|
|||||||
| Notka |
|
| Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Brak dostępu do KWC :(
Cześć!
Od jakiegoś czasu mam problem z dostępem do działu KWC. Kiedy klikam na głównej stronie Wizaż na Kosmetyk Wszech Czasów pojawia mi się takie okno: ![]() i nic nie mogę zrobić ![]() Mój facet wyczyścił pliki tymczasowe, cookies - nie pomogło. Problem jest zarówno w IE jak i Firefoxie. Proszę o pomoc... |
|
|
|
|
#2 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: Brak dostępu do KWC :(
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wyłączyłam e-mule i dalej jest to samo
...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
OK. No to szukamy dalej
![]() Czy przypadkiem nie masz programu antywirusowego Avast z włączoną ochroną www? |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, mam Norton Antivirus 2006 z aktualnymi bazami. Po tymczasowym zdezaktywowaniu - to samo...
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
OK, szukam dalej...
|
|
|
|
|
#7 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
czy wiadomo już coś o tej sprawie? mam to samo i to niezależnie od komputera na którym pracuję
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na odwrót - to jest wina komputera na którym pracuję, bo na innych KWC działa... Poza tym, jak wchodzę na Wizaż, to na głównej stronie widać codziennie nowe recenzje - tylko że ja nie mogę ich przeczytać.
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Popatrz dokładnie, czy przypadkiem nie jest to oprogramowanie antywirusowe lub czy komputery nie stoją np. w jednej firmie, której administrator sieci zablokował wszystko z nazwą "kosmetyki" w adresie URL. Zdarzało się już... ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Parę dni temu zmieniliśmy Nortona na Avirę; adres www.free-av.com...
Jak na razie niczego to nie zmieniło, niestety... |
|
|
|
|
#11 |
|
Administrator
|
Ja jeszcze proponuje, oprocz tego o co prosi Zlo
![]() sprobuj uruchomoc firefoxa w trybie awaryjnym i przywroc ustawienia fabryczne ![]() start->programy->Mozilla Firefox ->Mozilla Firefox ( safe mode) : Przywroc domyslny zestaw wyszukiwarek. Proponuje wyczyscic pamiec podreczna w Firefox. Mozesz tez: start->programy-> akcesoria->narzedzia systemowe-> czyszczenie dysku-> po pojawieniu sie ramki wybierz dysk na ktorym masz system np: C i czekaj... po pojawienu sie okienka z lista plikow do usuniecia, zaznacz wszystko z wyjatkiem plikow officess i nacisnij OK. Troche wyczysci sie dysk aniolek Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2009-04-27 o 21:23 |
|
|
|
|
#12 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#13 |
|
|
Znalazłam chwilowe rozwiązanie -> http://pretty.wizaz.pl/kosmetyki/ wchodząc przez tę stronę mogę korzystać z KWC normalnie
|
|
|
#14 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
korzystasz z sieci firmowej? |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
|
Cytat:
Strona główna wizażu i całe forum działa normalnie.
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Nareszcie wiem, co uniemożliwiało działanie KWC - okazało się, że problemem było Proxy naszego ISP. Proxy blokowało dostęp do KWC, ale nie do innych części Wizażu. Na razie Proxy jest wyłączone, przez co Wizaż działa bardzo leniwie
... Czekam na odpowiedź admina Proxy, który da mi jakieś ewentualne rozwiązanie.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
To znowu ja... w sprawie KWC. Tak jak już pisałam, wysłałam maila do administratora Proxy, żeby podsunął jakieś sensowne rozwiązanie. Do tej pory brak jakiejkolwiek odpowiedzi, a KWC z wyłączonym Proxy nie działa, bo za długo się ładuje. Więc włączam Proxy z powrotem i tak w koło Macieju
. Mam prośbę - czy nie można w moim imieniu napisać maila do admina mojego Proxy, bo ja sama jestem bezsilna...
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Sugestia - zmien dostawce. Ktos sie tam zdrowo pogubil w rachunkach ile 100Mbps laczy dla klientow zmieszcza na 100Mbps laczu glownym...
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
i ja mam ten problem sam, mam mozille i przywrocilam tryb safe mode ale dalej nie działa nawet ta podstronka pretty... tez juz nie dziala. Nie no dziewczyny ,ja musze wiedziec co nowego w KWC!
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
up!
|
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
ja też mam problem z KWC.Za każdym razem wyskakuje mi okienko "wystąpił błąd i info o wysłaniu raportu o błędach.Przezornie( bo informatyk ze mnie żaden) klikam"nie wysyłaj" i zamykają się wszystkie aktualnie otwarte strony....
Pomóżcie! |
|
|
|
|
#22 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
2. Wyłączyłaś Ad Blocka i inne takie dodatki do przeglądarki? |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Wtajemniczenie
|
nie moge korzystac z KWC pomocy
mam problem z KWC jak tylko wchodze i klikam na kategoerie odrazu wyskakuje " wystapil blad z aplikacja iexplore exe i zostanie ona zamknieta" i wszystko sie wylacza pomozcie bo juz niewiem co zrobic zeby dzialalo
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
|
|
#26 |
|
Administrator
|
Dot.: nie moge korzystac z KWC pomocy
To problem windowsa, proponuje wyczyscic komputer ( system i przegladark inp:
start-> programy->narzedzia systemowe-> czyszczenie dysku) a takze dla pewnosci przeskanowac go jakims zewnetrzym antywirusem np: http://www.mks.com.pl/skaner/ Ja bym sprawdzila tez aktualizacje windowsa. aniolek Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2009-10-10 o 16:46 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Techniczne forum
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

...

... Czekam na odpowiedź admina Proxy, który da mi jakieś ewentualne rozwiązanie.