|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Bielenda, Ideal Skin
Mam pytanie dotyczące kosmetyków z serii Bielenda Ideal Skin.
Poczytałam na stronie Bielendy, że to kosmetyki profesjonalne. W KWC widziałam pare super opinii na temat kilku produktów z tej serii. Nie wiem czy są one normalnie do dostania w drogeriach? Wybrałam kilka jakie chciałabym zakupić. Sama mieszkam pod Warszawą i w moim miasteczku to nie ma żadnej sieci drogerii a w małych sklepach kosmetycznych to raczej ciężko będzie. Ale często jeżdzę do Warszawy i jestem ciekawa gdzie mogę szukać tej serii? Np. w Super Pharma? Rossmann? Drogeria natura czy inne? Może mi ktoś podpowiedzieć żebym specjalnie nie chodziła po wszystkich niepotrzebnie? Czy jednak te produkty to tylko w salonach kosmetycznych? Interesują mnie głównie maski algowe z tej serii Ideal Skin, ale w większych pojemnikach a nie takie jednorazowe oraz serum na naczynka. Będę wdzięczna za informację gdzie szukać ich w Warszawie. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bielenda, Ideal Skin
Ja zamówiłam w internetowym sklepie maskę chłodzącą algową z rutyną i wit. C i serum na naczyńka
Mam nadzieję że maska poradzi sobie z naczyńkowymi wypiekami na twarzy..U mnie w mieście nigdzie nie były dostępne, nawet w salonach kosmetycznych.
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
A możesz polecić ten sklep?
Ja także właśnie chcę zamówić tą maskę bo mam problem z naczynkami. Używałaś może jej już? Boję się tylko czy będę umiała sama tą maskę nałożyć sobie na twarz by mi nie spłyneła. Nigdy algowej jeszcze maski sobie nie robiłam. Tylko u kosmetyczki i bardzo mi pomagały. Ale chciałabym teraz w domu żeby zaoszczędzić. Nie wiem tylko czy to nie będzie zbyt skomplikowane. Nie mam wprawy
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sama też nigdy nie robiłam masek algowych
Wiesz co, zrobimy tak że ja jutro wieczorem użyję ją pierwszy raz i zdam relację (najpóźniej pojutrze)Tutaj kupowałam maskę i serum, w bardzo dobrych cenach (porównując do Allegro): http://dcdpaznokcie.pl/sklep/index.p...oducts_id=2729 Na opakowaniu maski pisze że najlepiej kłaść pod nią to serum: http://dcdpaznokcie.pl/sklep/index.p...oducts_id=2769
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Ok. To będę czekać na relację
Czy dobrze się wszystko udało i wymieszać i nałożyć![]() Życzę powodzenia! |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
A więc obiecana relacja
![]() Przede wszystkim ilość składników musi być mniejsza na opakowaniu, wystarczy 1 miarka proszku i 2 miarki wody (można więcej) i w efekcie mamy sporo maseczki ![]() Przygotowanie poszło całkiem prosto, trzeba chwilkę rozmieszać, nie trzeba się śpieszyć bo zastyga dopiero po nałożeniu na twarz ![]() Pod spodem oczywiście nałożyłam serum Bielendy. Maska na twarzy i jakiś czas po jej zdjeciu daje niesamowite uczucie chłodu, nie drażni moich wrażliwych oczu, skóra jest milsza, mniej czerwona i nawilżona Mam nadzieję że stosowana regularnie 2 razy w tygodniu przyniesie długotrwałe efekty ![]() W każdym razie polecam maskę gorąco
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Nicole dzięki za relację.
Czyli mówisz, że dałaś inne proporcje niż w przepisie na opakowaniu? Sama maskę nałożyłaś i Ci nie spłynęła? Ja się tego głównie boję, że sama to sobie tego nie nałożę a nie mam za bardzo kogo poprosić. A chciałabym także na oczy i usta, bo tak miałam właśnie nakładaną u kosmetyczki. Jeszcze się zastanawiam czy rozrabiałaś ją w takiej specjalnej do maski algowej gumowej miseczce? Ja takiej nie mam i ktoś mi mówił, że w jakiejś innej misce "twardej" to ciężko ją rozrobić. Nawet bym ją kupiła ale nigdzie nie widziałam, nie bardzo wiem gdzie taką miseczkę szukać. Generalnie przydałaby się na przyszłość. Dziś byłam w Rossmann ale kompletnie tych masek nie mają i generalnie kiepsko z kosmetykami Bielendy. Choć byłam w takim dość małym Rossmann bo było mi podrodze. Sprawdzę jeszcze w innych sklepach - może utrafię. A jak nie zostaje zakup w necie. Myślałam, że może od razu w jednym miejscu kupię tą miseczkę z maską ale jednak nie mają. Rozrabiałaś ją spokojnie w innej? |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Maskę nakładałam na całą twarz, pomijając okolice oczy i usta. To jest maska silno-chłodząca, uspokajająca naczyńka, myślę że nałożenie na powieki nie wchodzi w grę.
Na opkakowaniu jest podana proporcja dla twarzy i szyi- 2 miarki proszku i 3 wody, ja dałam jedną proszku i 2 wody, rozmieszałam w zwykłej plastikowej miseczce. Kilka małych grudek nie rozmieszało się, wiadomo, ale dla działania maseczki nie miało to żadnego znaczenia ![]() Acha, na opakowaniu jest napis- tylko do użytku profesjonalnego, dlatego w drogeriach nie ma tych masek..
Edytowane przez Nicole Czas edycji: 2009-04-23 o 11:31 |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Uzywam maski algowo -zurawinowej
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21455 Jestem z niej zadowolona,chociaz jest troche zabawy z uzyciem i nakladam gaze na wilgotna skore by mozna bylo sciagnac ja pozniej w calosci,nalozenie na oczy odpada wogole-zreszta nawet nie probowalam jakos nie przemawia do mnie taka aplikacja.Rozrabaim w zwyklej miseczce i wszystko jest OK. Jakis czas temu mialam serum na naczynka i niby skladowo jest niezle ale wole polrpodukty z ZSK czy Mazidel i samej pokombinowac Bardzo lubie za to kremy Bielendy z serii Ideal Skin-do rak i do stop,ekonomiczne opakowania i naprawde fajne skladowo. Tak jak wczesniej zostalo napisane,seria Ideal Skin to seria gabinetowa i nie kupisz jej w stacjonarnych sklepach-sama zaopatruje sie na Allegro.
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki dziewczyny bardzo za pomoc.
Do tej pory od czasu do czasu u kosmetyczki fundowałam sobie maseczkę algową i super po niej miałam buzię. Gładką i nawilżoną. Ale chyba ekonomiczniej jednak zrobić samemu w domu. Sama maseczka u mnie kosztuje 40-50 zł. Czasem załapałam się na promocję z innym zabiegiem za 20-30 zł. Nie będę zatem szukać w drogeriach bo rzeczywiście to bez sensu. Zakupię w necie. Kosmetyczka zawsze kładła mi maskę też na oczy, wcześniej zawsze pytała czy chcę, bo niektórzy nie chcą - ze względów klaustrofobicznych. Ja zawsze chciałam bo nie mam w tym problemu. Maska wtedy świetnie nawilżała skórę pod oczami, miałam super wypoczęte powieki, zero podkrążeń itp., a mam do tego też lekką skłonność. Na skórę w okół oczu więc też działała świetnie i na powieki opuchnięte i zmęczone. Pracuję cały czas przed komputerem więc dla mnie to ważne. Stąd właśnie było moje pytanie czy uda się położyć na oczy. Kosmetyczka nie miała z tym problemu a potem ze zdjęciem jej. Wypróbuję i zobaczę! Dzięki za rady i pomoc. Teraz zabieram się za szukanie gdzie ta maska i serum - bo chcę kupić razem - są najtańsze
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny maseczka jest super!!!!!
uzywam tej zielonej z spiruliną... Zamierzam tez kupić z glinką czerwoną i może skusze się też na złoto koloidalne
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
Mam pytanie Czy ktoras z Was uzywala serum na naczynak anty-couperose??? z tego co sie orientuje jest dostepne w ampulkach(po 4 w opakowaniu) |
|
|
|
|
#13 |
|
BAN stały
|
Bielenda Ideal Skin
Skuszona opiniami na temat kosmetyków Ideal Skin kupiłam maskę algową. Tylko zastanawiam się jak ją używać
Napisane jest, że trzeba nałożyc nauprzednio wsmarowane serum. To nie mozna bezpośrednio na skórę twarzy? A jak nie mam serum to może być zwykły krem?
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bielenda Ideal Skin
serum nie jest konecznie potrzebne, ono po prostu podnosi 'efektywnosc' maski
mozesz ja nakladac bezposrednio na buzie lub najpierw na buzie zwilzona tonkiem gaza potem maska, latwiej zdjac
|
|
|
|
|
#15 |
|
BAN stały
|
Dot.: Bielenda Ideal Skin
Rozumiem
dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
Bielenda Ideal Skin skóra naczynkowa
Witam serdecznie, mam 26 lat i cerę naczynkową - pajączki mam zarówno na całej twarzy, jak i na ciele. Ostatnio znalazłam ciekawe kosmetyki z serii Ideal Skin - serum na naczynka, krem na naczynka (150ml) i błękitna maska algowa. Tylko, że na opakowaniu jest napisane, że kosmetyki te przeznaczone są wyłącznie do stosowania w gabinetach. Czy można jednak stosować te produkty samodzielnie w domu? Czy ten krem do twarzy nadaje się do codziennego stosowania jako podstawowy krem?
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bielenda Ideal Skin skóra naczynkowa
http://bielenda.pl/caloroczna-pieleg...lenda-kasztan/
nie wiem czy o to chodzi , ale tutaj pisze , że do codziennej pielęgnacji skóry , więc mysle , że możesz spokojnie stosować ;p |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, że możesz. Ja miałam ten krem i serum i byłam bardzo zadowolona, serdecznie polecam
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Jasne ,że możesz. To hasło, to tylko taka ściema, żeby kosmetyczki miały co robić
Ja mam wspomniana przez Ciebie maskę- niestety cieżko mi ocenić efekt, ponieważ nie używam jej regularnie.. W każdym bądź razie mocno chłodzi i wygładza skórę.
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiscie,ze mozesz.
Edytowane przez TETELINA Czas edycji: 2010-11-15 o 23:40 |
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Witam, ja również mam problem z cerą naczynkową, czy któraś z Was stosowała może "bielenda ideal skin krem na naczynka"? krem ten pochodzi z serii profesjonalnej i poleciła mi go kosmetyczka, jednak jestem ciekawa czy jest on rzeczywiście skuteczny, jakie są Wasze opinie? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Nie będę tworzyć nowego wątku, mam nadzieję że ten ktoś odświeży.
Poszukuję tego kosmetyku (Bielenda, Ideal Skin, Hydrofilna Oliwka Copaiba): https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...a-copaiba.html nigdzie nie mogę go znaleźć. Czy wiecie może czy wciąż jest produkowany (a jeśli tak, gdzie go można nabyć)? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

Mam nadzieję że maska poradzi sobie z naczyńkowymi wypiekami na twarzy..

i nakladam gaze na wilgotna skore by mozna bylo sciagnac ja pozniej w calosci,nalozenie na oczy odpada wogole-zreszta nawet nie probowalam