|
|
#1 |
|
BAN stały
|
ciasteczka owsiane
poszukuje sprawdzonego przepisu na dietetyczne ciasteczka owsiane z otrebami
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Re: ciasteczka owsiane
Ewa napisał(a):
> poszukuje sprawdzonego przepisu na dietetyczne ciasteczka owsiane z otrebami http://www.wizaz.pl/porady/censura.p...ils&itemid=167 Prosim dobrze wygotowałam, ukulałam i pochłonęłam miam, mniam, mniam. Jutro chyba zrobię
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Re: ciasteczka owsiane
Nefretete napisał(a):
> http://www.wizaz.pl/porady/censura.p...ils&itemid=167 > > Prosim > > dobrze wygotowałam, ukulałam i pochłonęłam > miam, mniam, mniam. Jutro chyba zrobię > > Tez robilam Wyszly mi ladne i przede wszystkim bardzo smaczne kuleczki
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja jestem zła...baaaardzo zła!
znowu zrobiłam ciasteczka i znowu będę was kusiła tym razem dorwałam przepis (znowu z forum cin cin-polecam! )na cynamonowe ciasteczka owsiane. oto on:185 g masla 55g cukru kilka kropli esencji waniliowej 1 jajko 60g maki szczypta soli 1/2 lyzeczki pr. do pieczenia 1/2 lyzeczki sody 3 lyzeczki cynamonu 250g platkow owsianych cukier puder do posypania Ukrecic malso z cukrem.Dodac make i jajko, proszek, sode, sol, cynamon. Rozwalkowac i wykrawac szklanka kolka. Piec w 180 przez około 15 min.(az beda zlote). Ciasteczka wyszły pyszniaste (tata mówi że jeszcze lepsze niż wczorajsze różyczki i łobuz oderwać się od nich nie może ). nie są trudne do zrobienia, takie nie za słodkie![]() buziaki Sylwiaczenko Przepis i fotka zaczerpnięta z forum cin cin!
A prayer for the wild at heart, kept in cages... Edytowane przez sylwia18 Czas edycji: 2005-10-19 o 16:34 |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: owsiane ciasteczka (cynamonowe oczywiście:D)
sylwia, ale ty mnie kusisz tymi ciasteczkami......muszę się zdecydować na jedne najpierw, ale na które???
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia - ciasteczkowy potwór
Rzeczywiście jest w czym wybierać bo to już trzeci fajny przepis na ciasteczka .
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
mi najbardziej smakowały wczorajsze różyczki
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
własnie zrobiłam te ciasteczka ... i są przepyszne!!
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Sylwuniu kochana moja rodzina cie udusi kiedys za te ciasteczka- niedlugo wszyscy bedziemy wazyc po 150 kilo
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że te też bedą smakowały
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytałam przepis i już moje ciasteczka stygną na talerzu.Muszę przyznać,że ze 3 zjadłam i są
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem czy oby taki przepis juz kiedyś tu się nie znalazł, ale jesli tak to usuńcie
![]() Własnie wypróbowałam ten przepis i chciałam się z Wami podzielić 2 szk.płatków owsianych 0,5 szk. maki 0,5 szk. cukru, 0,5 szk. roztopionej margaryny 1 jajko szczypta soli Wszystko wymieszać, uformować kuleczki i do piekarnika, piec na jasny brązowy kolor Można dodać według uznania: orzeszki, słonecznik, suszone owoce, sezam... co tylko dusza zapragnie ![]() Ugniatamy w mokrych dłoniach
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Owsiane ciasteczka w dosłownie 15 minut!!
Nie wiem, czy taki przepis już się pojawił, ale ja już też wiele razy robiłam te ciasteczka i wychodziły pyszne, tylko bardzo kruche:-(
Ja dodawałam trochę kokosa w formie wiórków i orzeszków pokrojonych albo zmielonych...Pycha! Aha, i masło dawałam pokrojone w kawałeczki, nie topione, ale to chyba nie robi róznicy...? |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
na pewno zrobie
kocham ciasteczka owsiane
|
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
Wełdug mnie są super i co najważniejsze dla mnie teraz robi się je błyskawicznie
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
wyprobuje jak tylko kupie platki owsiane
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
ooo
już dzisiaj kupialm i zrobiła ...pycha bardzo smakuja mojej rodzince
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Okazało się, że mam płatki owsiane w szafce i błyskawicznie powstały pyszne ciasteczka!!
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
ja tez , je jutro zrobie , juz teraz mam wielka ochote je pozrec
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Składniki i ich ilość:
3-4 szklanki płatków owsianych, pół szklanki cukru, 3- 4 łyżki kakao, 8 łyżek mleka, pół kostki margaryny. Sposób przygotowania: Mleko z margaryną i cukrem rozpuścić w garnku na wolnym ogniu. Dodać kakao, a na koniec płatki. Wszystko dobrze wymieszać trzymając na ogniu. Odstawić na chwilkę do przestygnięcia. Gdy masa będzie już ciepława formujemy kulki wielkości piłeczki ping- pongowej. Można wstawić do lodówki. Opis ogólny: Oczywiście ze składnikami działamy na wyczucie, masa powinna być bardzo gęsta. Cukru jak ktoś woli można dodać więcej, ja zawsze dodaję mniej niż tradycyjnie, dlatego z tych proporcji może się wydać komuś mało słodkie. Przepis można urozmaicić dodając pokruszone drobno orzechy włoskie. A co sadzicie o tym przepisie? Lepiej piec czy do lodówki?
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Edytka250 napisz mi proszę, czy orzeszki, słonecznik dodaje się razem z tymi płatkami, czy zamiast płatków?
Wybacz moje pytanie, ale w sprawach kulinarnych jestem zupełnie zielona
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
cyn@monk@, Dodaje się do płatków, to znaczy te 2 szklanki płatków + dodatki jakie chcesz. ja tak robie i wychodzą pysznee
) Niedawno wlasnie znalazlam ten pszepis na pewnej stronie i chcialam sie z wami podzielic, bo ciastka są super!! ale widze ze ktos mnie wyprzedzil ). Aha, ja nie forumuje kuleczek tylko plaskie okrągle ciasteczka, grubosc ok 1cm i piekę 15 min (piekarnik elektryczny, z termoobiegiem) na 175 stopni. W gazowym piekarniku to powinno sie na 180 stopni na ok 20-30 min. p.s. kojarzą mi się one z batonikami Belvita (milki) tylko bez czekolady Ale jak ktoś chce zrobić własną Belvite, to wykorzystajcie te ciasteczka (dodajcie troche mniej cukru) i rozpuście czekolade Milke i polejcie nią ciastka. Mniam
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
mmmm
nie mam wyjścia jutro musze kupic płatki owsiane i zabieram sie za pieczenie
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
zdjęcia moich ciasteczek
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy ja robie cos nie tak
Po raz drugi juz zrobilam te ciasteczka, jak sa cieplutkie to sa miekkie, ale jak juz wystygna sa bardzo twarge,,ja takie lubie, ale moj tato sie smieje ze mnie, czy czasem czegos za malo, za duzo dalam![]() Co jest nie tak?? Moj TŻ i moj pies sie nimi zachwycaja, ale czemu tlyko oni ![]() ![]() ![]() !
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i takie lubie najbardziej, a ich świeżosc długo się trzyma
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnie ja tez takie lubie, ale ta "swiezosc" mojemu rodzicielowi nie pasuje i mysli z eja cos spsulam
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, pycha!!! kurcze, ale ile w tych pychotkach kalorii .a te ciasteczka z platkow, ktore sie piecze (bez kakao) to musze koniecznie wyprobowac. kobietki, ale smaku mi narobilyscie .
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

->

nie mam wyjścia jutro musze kupic płatki owsiane i zabieram sie za pieczenie
Po raz drugi juz zrobilam te ciasteczka, jak sa cieplutkie to sa miekkie, ale jak juz wystygna sa bardzo twarge,,ja takie lubie, ale moj tato sie smieje ze mnie, czy czasem czegos za malo, za duzo dalam
.