Wrażliwy, nadwrażliwy wręcz" kobiecy" facet. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-23, 16:43   #1
myiabi
Raczkowanie

Wrażliwy, nadwrażliwy wręcz" kobiecy" facet.

Co o takim myslicie, robi zdjęcia ptakow gdy siedzicie na ławce w parku. Mowi, że często spotykał sie zokresleniami....domsylac ie sie ... związanych w łąśnei z jego wrażliwością.... mnei osobiscie to troche... irytuje, kiedy chłopak jest nader słodki chociaz taki po prostu jest ..i wiem,ze nei udaje. Nie wiem czy ze mna jest cos nei tak, ja osobiscie sama nei wiem do konca jaki poiwniej byc ten :jedyny: na pewno wrazliwy, ale az tak...? Nie denerwowałoby was to, gdybyscie z ust swojego chlopaka slyszaly, ze by on przezywany c...ą, czy baba itp....? Moze ktoraś z was ma takoweż doświadczenie i ma ochote się wypoiwedziec, może miała takiego xhłopaka, albo ktoś taki chciał usilnie znalesc się częscią jej życia... zapraszam...

'Niech każda chwila uświadamia↵Ci jak wspaniałą Istotą jesteś.
'

myiabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 16:51   #2
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Dot.: Wrażliwy, nadwrażliwy wręcz" kobiecy" facet.

Nie związałabym się z takim facetem. Mój partner musi być męski Nie lubię nadwrażliwców. Może to okrutne, ale wyśmiałabym chłopaka piszącego dla mnie wiersze, płaczącego na romantycznych filmach, itd. Mnie nie rusza poezja, czy wielka wrażliwość. Przy kimś takim sama bym się czuła jak facet.
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 16:57   #3
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myiabi Pokaż wiadomość
Co o takim myslicie, robi zdjęcia ptakow gdy siedzicie na ławce w parku. Mowi, że często spotykał sie zokresleniami....domsylac ie sie ... związanych w łąśnei z jego wrażliwością.... mnei osobiscie to troche... irytuje, kiedy chłopak jest nader słodki chociaz taki po prostu jest ..i wiem,ze nei udaje. Nie wiem czy ze mna jest cos nei tak, ja osobiscie sama nei wiem do konca jaki poiwniej byc ten :jedyny: na pewno wrazliwy, ale az tak...? Nie denerwowałoby was to, gdybyscie z ust swojego chlopaka slyszaly, ze by on przezywany c...ą, czy baba itp....? Moze ktoraś z was ma takoweż doświadczenie i ma ochote się wypoiwedziec, może miała takiego xhłopaka, albo ktoś taki chciał usilnie znalesc się częscią jej życia... zapraszam...
Yyy a po polsku możesz napisać? Tego postu się nie da przeczytać.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 16:59   #4
Ainsel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myiabi Pokaż wiadomość
Co o takim myslicie, robi zdjęcia ptakow gdy siedzicie na ławce w parku.
a to jest oznaka nadwrazliwości i kobiecości u faceta moze jest ornitologiem-amatorem eee...ja tu problemu nie widzę
Ainsel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 17:03   #5
Romanaccia
Zakorzenienie

Ja mam takiego kolege ... czesto potrafi nawet sie rozplakac z byle powodu ,a ma juz 33 lata ! ,wszystcy mysla,ze jest gejem ....
zreszta geje zawsze go zaczepiaja ,nawet jeden go w usta (z zaskoczenia ? ) pocalowal ,ostatnio zaczal sie nawet zastanawiac czy nie jest biseksualny ,bo cos go chyba do chlopcow ciagnie

Czasem zdarzaja sie takie chlopaki,a ile ona ma lat ? ,jak jest nastolatkiem to moze jeszcze z tego wyrosnie ,jak nie to juz gorsza sprawa ,niektorzy tak maja
Stary 2009-04-23, 17:05   #6
Monifash34
Zadomowienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;12010198]Nie związałabym się z takim facetem. Mój partner musi być męski Nie lubię nadwrażliwców. Może to okrutne, ale wyśmiałabym chłopaka piszącego dla mnie wiersze, płaczącego na romantycznych filmach, itd. Mnie nie rusza poezja, czy wielka wrażliwość. [/quote]

No co Ty,a ja zawsze o takim marzyłam!
Lubię poezję i zawsze "kręcili" mnie tacy co piszą wiersze i grają na gitarze
Stary 2009-04-23, 17:11   #7
Konto usunięte

:P Mnie poezja zwyczajnie nudzi. Ostatnio ruszała mnie w 1 gimnazjum, potem z tego wyrosłam. Należę do osób twardo stąpających po ziemi. Lubię towarzystwo facetów, bo nie są męczący w przeciwieństwie do większości kobiet (przepraszam, takie mam odczucia). Więc co by mi było po hybrydzie (faceto-babie)? :P
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 17:23   #8
Romanaccia
Zakorzenienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;12010492]:P Mnie poezja zwyczajnie nudzi. Ostatnio ruszała mnie w 1 gimnazjum, potem z tego wyrosłam. Należę do osób twardo stąpających po ziemi. Lubię towarzystwo facetów, bo nie są męczący w przeciwieństwie do większości kobiet (przepraszam, takie mam odczucia). Więc co by mi było po hybrydzie (faceto-babie)? :P[/quote]

hehe...

Mezczyzna niewrazliwy to dla mnie polmezczyzna...
ale,.... bez przesady ,sa jakies granice ,facet powinien miec jaja ,ale jesli jeszcze przy tych jajach potrafi ujawnic swoja wrazliwsza czesc (kiedy trzeba) to super
W takim wypadku ,najlepiej zaprzyjaznic sie z gejem... niby facet ,ale
Stary 2009-04-23, 17:23   #9
sine.ira
BAN stały

Na partnera życiowego to się taki picuś raczej nie nadaje, ale na kumpla czy przyjaciela dla "stymulujących" rozmów, czemu nie

Mój TŻ też raczej należy do tych bardziej miękkich typów - on na przykład ostatnio zauważył, że już kwitną magnolie i je obfotografował podczas gdy ja niedawno się ocknęłam, że już są liście na drzewach Ale jak trzeba to potrafi też pierdyknąć pięścią w stół. Ideał
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 17:35   #10
Konto usunięte

Cytat:
Mezczyzna niewrazliwy to dla mnie polmezczyzna...
Wiesz, każdy jest na swój sposób wrażliwy. Mojemu facetowi na mnie zależy i mi to często okazuje, ale wolę jednak kąpiel z nim przy rozmowie (i piwku :P), niż przy czytaniu poezji xD
Stary 2009-04-23, 17:37   #11
FridaKahlo
Raczkowanie

Ooooj nie, denerwują mnie tacy faceci straszliwie.

Jeszcze o ile taki laluś jest homoseksualistą, to proszę bardzo, miałam takich kumpli i ich lubiłam, w ich wydaniu jest to miłe, zabawne. Ale jeżeli facet hetero jest taki "miętki" to trzymajcie mnie od niego zdala.

Znam kilka par, w których facet jest taką sierotką. W pierwszej parze, on dzwoni do swej dziewczyny niemal na każdej przerwie i rozpacza kiedy ta mówi mu, że musi już kończyć i isc na lekcje. W drugim wypadku dziewczyna musi prowadzic swojego chlopaka za raczke, bo ten nie jest w stanie NIC sam załatwić, jest zdolny czekać pod gabinetem lekarskim 2 godziny, bo boi się zapukać.

Teufel
FridaKahlo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 17:39   #12
moooniaaaa
Zakorzenienie

Żeby od razu nazywać takiego faceta półmężczyzną?:|
To może kobietę, która np.:trenuje boks określić jako półkobietę bo przecież to takie mało kobiece ...
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 18:03   #13
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Żeby od razu nazywać takiego faceta półmężczyzną?:|
To może kobietę, która np.:trenuje boks określić jako półkobietę bo przecież to takie mało kobiece ...
Tu nie chodzi o to co kto robi ,moim zdaniem wrazliwosc pozwala ludza na odczowanie pewnych rzeczy w inny sposob,glebszy,ludzie wrazliwi czerpia wiecej z zycia,przezywaja w inny sposob okreslone emocje ,niz osoby niewrazliwe czy malo wrazliwe ,dla ktorych czesto wszystko jest bardzo powierzchowne , "plaskie" ,bez wyrazu ...
Ja uwazam,ze mezczyzna powinien miec w sobie choc odrobine tej wrazliwosci ,jesli nie ... to dla mnie nie facet,nie lubie ludzi ,dlaktych wszystko jest takie o... proste
Stary 2009-04-23, 18:10   #14
sine.ira
BAN stały

Lepszy półmężczyzna niż półgłówek
Stary 2009-04-23, 18:15   #15
Agatin-K
Zadomowienie

Robi zdjęcia ptakom? To źle? Dla mnie mężczyzna, który interesuje się przyrodą, byłby na dobrej drodze do zostania ideałem. Natomiast słodycz i nadwrażliwość bywa irytująca, ale nigdy nie nazwałabym takiego faceta półmężczyzną...
Agatin-K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 18:15   #16
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Piekne! Polac jej!

A swoja droga co swiadczy o wrazliwosci? No bo wszyscy mezczyzni jakich znam plakali na Królu Lwie ;P

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 18:19   #17
aalien
Rozeznanie

Czy tu jest mowa o EMO-Boy-u ?? hihihihihihi

aalien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 18:20   #18
arrabbiata
Zadomowienie

Wrażliwcy? o nieee

Miałam kiedyś jednego adoratora, co sobie wkręcił, że mnie kocha (po miesiącu znajomości), pisał ckliwe wiersze, wysyłał kwiaty, jęczał do telefonu o swojej romantycznej miłości do mnie, kupował prezenty... Naprawdę mi to działało na nerwy i miałam tego serdecznie dosyć bo miałam go gdzieś przez jego właśnie ćwokowatość... a do niego zupełnie to nie docierało. Kiedy się zapytał, czy chcę z nim być a ja odpowiedziałam, że nie, rozpłakał się jak małe dziecko, siedział i zawodził z godzinę Nie mogłam się uwolnić od niego jeszcze z 2 miesiące później, dalej mnie nękał grafomańskimi wierszykami itp.... na szczęście to już przeszłość

Wolę twardych facetów, zdecydowanie
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 18:23   #19
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Ani jedno,ani drugie ...
wrazliwy nie znaczy polglowek,wrecz przeciwnie ! (nie wiem czy to mialas na mysli) ,nie lubie oschlych i zimnych facetow,ani macho,ktorego nic nie rusza... musi byc cos pomiedzy
Stary 2009-04-23, 18:23   #20
stargazer
Rozeznanie

To, że facet pisze wiersze, gra na gitarze, robi zdjęcia ptakom i potrafi się przejąć filmem, nie oznacza automatycznie, że jest życiową ofiarą i maminsynkiem. Choćuszę powiedzieć, że zawsze dziwnym trafem interesowali mnie nadwrażliwi intelektualiści oderwani od praktycznego życia, bo sama taka jestem ;P Zdecydowanie wolę kogoś takiego niż osobnika, który w życiu się nie przyzna do słabości, ze czegoś nie umie albo sobie z czymś nie radzi. Wolę się trzymać z daleka od osobników przyziemnych, zawsze rzeczowych i konkretnych, którzy nie kierują się w życiu wyobraźnią ani uczuciami. A już szczególnie odstraszająco działa na mnie typ nadmiernie zasadniczego racjonalisty Po prostu z kimś takim nigdy bym się nie dogadała.

Edytowane przez stargazer
Czas edycji: 2009-04-23 o 19:09
stargazer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 18:40   #21
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Piekne! Polac jej!
Dżizzz...ludzie ! Nie polewajta mi ciągle bo mi już wątroba wysiada Chociaż z Tobą Szpiegu - chętnie (czy co tam wolisz...ja wybieram winko).

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Pokaż wiadomość
Ani jedno,ani drugie ...
Z dwojga złego wybieram to pierwsze Chociaż trzeba by najpierw zdefiniować któż to ten półmężczyzna...

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Pokaż wiadomość
wrazliwy nie znaczy polglowek,wrecz przeciwnie ! (nie wiem czy to mialas na mysli)

Zgadzam się - wręcz przeciwnie, chociaż z tym też pewnie różnie bywa. Nie zawsze wrażliwiec to intelektualna torpeda, co nie ?
Stary 2009-04-23, 18:47   #22
myiabi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatin-K Pokaż wiadomość
Robi zdjęcia ptakom? To źle? Dla mnie mężczyzna, który interesuje się przyrodą, byłby na dobrej drodze do zostania ideałem. Natomiast słodycz i nadwrażliwość bywa irytująca, ale nigdy nie nazwałabym takiego faceta półmężczyzną...

absolunie nei chodzi o jego zmailowanie do ptaków... po prostu chodzi mi o to,ze faceci tacy dostrzegaja rzeczy, ktorych inni mezczyzni neiw idza, i dla nich sa one co najmniej piekne i cudowne, dla tych drugich,,, to bzdety i babowatosc"

'

Stary 2009-04-23, 18:52   #23
zielonka88
Raczkowanie

Pamiętam jak jeszcze w wieku nastu lat bardzo marzyłam by spotkać wrażliwego chłopca, bo moi ówcześni koledzy niewiele mieli wspólnego z poezja i rozmową na "poziomie". Los się do mnie uśmiechnął, poznałam typa, który zaczął mi pisać wiersze, grał na gitarze i był ogólnie wielkim romantykiem. Ledwo zdawał z klasy do klasy- ale to też był urok jego hmm... "naddzwyczajnej inteligencji" No i cóz, po kiku spotkaniach stwierdziłam, że jednak taki facet nie jest dla mnie i się z nim pożegnałam. Meczył mnie jeszcze przez dłuższy czas, więc dostałam solidną nauczkę i od tego momentu trzymam się z dala od takich typów
zielonka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 19:03   #24
myiabi
Raczkowanie

wiecie co. tak sie nad tym zastanwiam, wielokrotnie my kobiety szukamy "faceta z jajami", a fakt faktem ten facetc pozniejs taje sie przewaznei zwyklym chamem. Myslę sobie, że generalnie tacy faceci bardzo wrażliwi, sa najlepszymi mżeami, ojcami.... szanuja bardzo swoje kobiety bo odczuwaja podobnie jak one... i potem to sie dostrzega dopiero po wielu latach wspolnego przebywania ze sobą.... hm...

acha i co powiem....a arczej napisze... znam taki typ człowieka, jest on bardzzooooooooo zaradny, samodzielny i inteligentny, szalenie wrazliwy co meni irtytuje, ale nie jest zadnym maminsynskiem, mysle,ze to przez to ,iz bardzo wiele w zyciu złego doswiadczyl. Takze generalizowac nie mozemy... bo to,ze ktos jest nadwrazliwy nei zawsze oznacza jest jest taka "dupa wołowa" czy c*tą (nienawidz etgo okreslenia),, a teog kogos wlasnei tak okreslano... i przykro sie tego slucha...

'

Edytowane przez myiabi
Czas edycji: 2009-04-23 o 19:06
Stary 2009-04-23, 19:39   #25
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

heh no az tak bardzo wrazliwy nie musi byc ale z tym ze moze cos miec bisexualnego moze byc prawda, moj znajomy byl pare lat temu w wojsku, mieli tam takiego jednego baardzo wrazliwego itd, i wolali na niego cipunia, rok temu go spotkal.. hmm jak sie zdziwil jak sie okazalo ze teraz jest.."kobieta" xD
mart989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 19:43   #26
myiabi
Raczkowanie

o lol

'

Stary 2009-04-23, 20:00   #27
Hija
Raczkowanie

Dzisiaj mam dzień odkryć na wizażu W jakimś poprzednim wątku się dowiedziałam, że mój facet jest za niski żeby był dobry w łóżku a teraz, że jak robi zdjęcia ptaków to ciamajda :P
Uważam, że granie na gitarze jest fajne, szczególnie jeśli idzie się na jakiegoś grilla i wtedy chłopak gra. Nie zniese natomiast jakby mi taki pod oknem śpiewał.
Fajnie jak chłopak czyta książki, ale jakby mi wiersze deklamował to też bym nie była zachwycona.
Moim zdaniem trzeba rozróżnić co jest normalne i fajne, a co jest aż nadto słodkie i nie do zniesienia. Ciamajdowatego chłopca właśnie wydzwaniającego cały czas i mówiącego jak on tęskni, wielbi i kocha nie chciałabym, ale chyba większość z Nas chce żeby facet co jakiś czas zadzwonił, napisał, był miły i kupił kwiatka. Tylko trzeba z umiarem.
Hija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-23, 21:45   #28
skemmtun
Zakorzenienie

kiedys owszem, dzisiaj za Żadne skarby...
Stary 2009-04-23, 21:56   #29
irie18*
Wtajemniczenie

oj nie facet musi byc meski. jakby mi jakis zaczał recytovvac vviersze to bym go vvysmiała
Stary 2009-04-23, 22:01   #30
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Mi nie przeszkadza, jesli facet jest wrazliwy, wole faceta wrażliwego od typowo męskiego. Ale kobiety najczęściej krzyczą, że chcą mieć prawdziwie męskiego faceta, a potem zaczynaja się lamenty, że chce nami dyrygować.

Inymi slowy chcemy faceta, który jest super męski, ale jednocześnie wrażliwy, ktory rozumie nas bez słów, nie nrzuca nam swojej woli, ale jest opiekuńćzy. Tu się chyba co nieco wyklucza...

Poza tym trzeba odróznić wrażliwość od nadwrażliwości. Nadwrażliwości nie trawię ani u facetow, ani u kobiet. To samo dotyczy bycia ciapą, ktora nie umie sobie poradzić w życiu.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości