![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
popękane dłonie
witam, problem dotyczy mojej mamy.
otóż pracuje ona fizycznie i jej dłonie są strasznie popękane. Używała wielu kremów jednak z niczego nie była zadowolona, stara się smarować popękane miejsca wit. A, ale to też na wiele sie nie zdaje. Nie wiem czy kremy na wygładzenie pomogą? Co polecacie? Edytowane przez sallie Czas edycji: 2009-04-25 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: popękane dłonie
A może spróbować smarować samą gliceryną?
Sama miałam ostatnio trochę problemy ze skórą dłoni i jak na razie spisuje się krem do rąk Dove. Skóra nie pęka, nie jest ściągnięta, za to gładka i przyjemna w dotyku.
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam jeden sposób na dłonie ale raczej takie przesuszone, popękane w sumie też, ogólnie zniszczone- nie używam go ja, ale osobie która to robi bardzo to pomaga...choć wydaje mi się to trochę dziwne- naciera ręce zwykłą solą. Bierze trochę soli w dłonie i pociera... A z moich pomysłów to może zabieg z parafiną? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja też niedawno miałam problem z suchą, popękaną skórą dłoni i pomógł mi krem Garnier - Intensywna pielęgnacja bardzo suchej skóry, do rąk zniszczonych (czerwony w tubce). Smarowałam nim ręce po każdym myciu i zdecydowanie się poprawiło, a inne kremy jakoś nie działały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja używam zestawu Mary Kay (wazelina, peeling i krem) i mam bardzo dobrze nawilżone dłonie. Tylko że jest to dosyć drogie (moja mama była kiedyś konsultantką więc zostało). Tańsze kremy przynajmniej w moim przypadku nie przynoszą żadnych rezultatów...
Like an empty bottle takes the rain And heal, heal, heal, heal." Edytowane przez veronicas15 Czas edycji: 2009-04-25 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
moja mama regularnie używa tego Garniera czerwonego ale niestety większych efektów nie widać.. Jej palce są popękane jakby "od wewnątrz", czasem na nawet problemy ze zgięciem ich
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Mojej mamie podrzuciłam ostatnio peeling z avonu ze SPA, do dłoni. Jest zachwycona, później smaruje łapki kremem i są super. Moge jak najbardziej polecić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja polecam Neutrogena everyday repair. Jest to balsam do ciała do skóry bardzo suchej i szorskiej. Ja używam go ciała jak również na noc smaruje nim dłonie, po pierwszym zastosowaniu po prostu rewelacja ( nie mialam takich bialych rąk ani nóg, jak zawsze)
![]() ![]() Ja używałam garniera różowego.... ale że tak powiem, cienki był :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie najlepsza jest Neutrogena, skoncentrowany krem do rąk czy coś takiego, w białej tubce 50ml. Miałam strasznie suche i troche popękane kostki, pomogło po kilku użyciach
![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Neutrogena - potwierdzam.
Dla mnie najlepszy jest jednak Krem specjalmy z serii Emolium - tylko w aptekach dostępny. Przeznaczony jest do skór problemowych ogólnie, z naciskiem na atopowe zapalenie skóry, które wynika z utrudnieniem utrzymania naturalnej warstwy nawilżającej przez organizm. Dla mnie zdecydowanie najlepszy ze wszystkich dostępnych. Wszystkie te garniery, dove i tp., nawet do bardzo suchej skóry działały na krótką metę. Nie wiem jak inne serie dla alergików, atopików itp., czyli Balneum czy Oilatum. Preparaty do kąpieli się sprawdzały, ale kremów w tubce nie miałam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
kiedyś również miałam szorstkie i popękane dłonie. kremy kremami, ale dodatkowo doskonale nawilża, wygładza i usuwa martwy naskórek peeling ze zwykłej kawy. 2 łyzki stołowe zalewam szklanką wrzątku, czekam aż się zaparzy (ok.15 min), odcedzam fusy i nimi "myję" dłonie przez ok. 5 min. ten prosty zabieg stosuję raz na tydzień, a dziś moje dłonie są gładkie jak jedwab
![]() polecam również posamrowanie dłoni na noc grubą warstwą wazeliny i nałożenie bawełnianych rękawiczek ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
masc linoderm z czerwona nakretka, ew masc z witamina A,emolium.moja mama ma od 4 lat problemy ze skora dloni, skora rogowacieje,robi sie twarda,swedzi i wkoncu peka do krwi
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Też mam ten problem, mimo że nie pracuję fizycznie
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Sif Czas edycji: 2009-05-04 o 00:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
moj brat odmroził sobie ręce i teraz na każdą zmianę temp. bardzo mu one reagują, pękają i bolą. do tej pory miał neutrogenę ale starczała na krótko. kupił ostatnio nanobase odzwykę regeneracyją do skóry i właśnie się do takich rzeczy nadaje. Wskazania: na skórę narażaną na skrajne warunki klim. mróz, czy słońce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dzięki za radę, ale Emolium to który konkretnie krem? Bo jest zwykły Emolium, jest barierowy i jest specjalny... I czy on się szybko wchłania czy raczej pozostaje na dłoniach przez dłuższy czas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Ja stosowałam emolium Krem i emolium Krem specjalny. Oba są b.dobre, choć jakbym miała wybierać, to bardziej zadowolona jestem z tego specjalnego.
Oba się dość szybko wchłaniają i nie pozostawiają tłustego filmu na dłoniach. Ja przez azs musze smarować jeszcze całe łydki, więc dość sporo go używam. Mam oba w domu, ale następnym razem kupię już tylko Krem specjalny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Super, to pewnie niedługo go zakupię
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Te kremy, nie tylko Emolium, ale i Oilatum i inne serie dla "atopowców" mają za zadanie dobrze nawilżać skórę, bo niestety atopowa skóra jest pod tym względem upośledzona. Sądzę, że jak mi krem pomaga na naprawdę bardzo wysuszoną skórę łydek (przy tym też swędzącą bardzo), to i Tobie na łocie i kolana pomoże.
I muszę przyznać, że jest dość wydajny. Na całe szczęście, bo jednak tubka kosztuje w granicach 20zł :/, gdyby same dłonie były do smarowania to jeszcze znośnie, ale jak mi dochodzą nogi... Mam zamiar zaopatrzyć się w Emulsję do ciała z tej serii, jak już będę miała - na pewno się odezwę. Pozdrawiam, K. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Jestem już pod koniec stosowania Emolium (zwykły krem) i powiem tak - na początku efekty rzeczywiście były bardzo widoczne i odczuwalne, stan moich dłoni naprawdę się poprawił, jednak od jakiegoś czasu zaczyna być po staremu
![]() ![]() A, zapomniałam - na łokcie i kolana mi pomógł ![]() Edytowane przez Sif Czas edycji: 2009-06-11 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Popękane dłonie
Witam wszystkich serdecznie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Dot.: Popękane dłonie
witaj, tez miałam problem ze suchą skórą na dłoniach.. używałam różnych kremów ale chyba najlepszy jak dla mnie to byl Kamill intensiv
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odp
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Ja mialam bardzo popekane dlonie w zime . Uzywalam kremu ZIAJA kozie mleko. Codziennie rano, popoludniu smarowanie, a wieczorem warstwa kremu i rekawiczki .
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja mam tak czesto zimą,moj sposob to kremy neutrogeny tak czesto jak sie da, a na noc nakładam grubszą warstwę i ubieram bawełniane rekawiczki (kuisz specjalne w drogerii badz na allegro).
Ewentualnie kup jakas maskę do rąk i raz na jakis czas załóz grubszą warstwę+owin folią aluminiową(np na 20 min ogladajac tv),w taki sposob uzywa się ich w salonach kosmetycznych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
też mam z tym problem szczególnie późną jesienią i przez całą zimą. Mam problemy ze stawami i przez cały okres zimny męczę się z napuchniętymi, czerwonymi i powykrzywianymi palcami
![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
a ja szczerze powiem, ze odkad polecila mi moja przyjaciolka krem z garniera ten taki co ma czerwona tubke, jest swietny, mam straszne problemy ze skora dloni jak przychodza juz te chlodniejsze dni, suche, popekane, jak umyje rece, to wygladaja jak poparzone i do tego szczypie
![]() a ten krem jak cudo w kilka dni zregenerowal je d onormalnego stanu, gdzie wspomne, ze uzywalam setki kremow i takich i siakich, dopiero ten stal sie numerem jeden! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
"Ja mialam bardzo popekane dlonie w zime" hmm w zimie to chyba każda ma popękane dłonie. Z tym że to nie zmienia faktu że ciągle są ładne i różowe. Po zimie problem zawsze sam znika(przynajmniej u mnie). Ja mam je zniszczone od pracy. I główne cele to "wyróżowić"(wiem że taki wyraz nie istnieje :P) je, oraz pozbyć się z nich zmarszczek(prawie wszystkie są na lewej dłoni). Czy Garnier w tym przypadku również pomoże?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.