Na Zawołanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-27, 15:41   #1
19szpaczyca91
Raczkowanie

Exclamation

Na Zawołanie

czy ktoraś z was korzystala z tej ksiazki poniewaz zastanwiam sie czy ja kupic i czy dieta w niej zawarta jest skuteczna??

http://www.odchudzanienazawolanie.pl....php?nopopup=1
19szpaczyca91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 16:02   #2
BlackNightmare
Przyczajenie

GG do BlackNightmare
Dot.: Na Zawołanie

Nie korzystałem, ale .....

Wszystko z wyjątkiem tej książki jest według autorów nieskuteczne ....

To mi wystarczy,by stwierdzić, że to nabijanie kasy ...

Cytat:
Ćwiczenia Fizyczne NIE DZIAŁAJĄ
Autorzy nie słyszeli o ćwiczeniach aerobowych ... przykre.

Cytat:
... A To Wszystko BEZ Ćwiczenia,
BEZ Liczenia Kalorii I BEZ Głodzenia Się!
Po prostu DIETA CUD ....

Odżywianie w sporcie, sport - moja pasja...

Jestem przedstawicielem rzadkiego gatunku mężczyzn na tym forum. Zwracając się do mnie używaj rodzaju męskiego.
BlackNightmare jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-27, 16:57   #3
Abigail123
Rozeznanie

Wiecie co moja mama chyba jest na tej diecie.
Tak mi się przynajmniej wydaje bo mówiła że znalazła w necie dietę 9 dniową co można 3 kg. zrzucić. I jest na niej już 6 dzień i chyba zrzuciła już ponad kg. wątpię żeby zleciało 2. Jak się coś dowiem to jeszcze napisze

Ja jej mówię że ta 9 dniowa dieta to taka tylko na chwilę bo żeby naprawdę schudnąć trzeba dłuższego okresu no ale ona się upiera, więc nic nie mówię niech sobie próbuje
Stary 2009-04-28, 12:22   #4
mcdulka
Zadomowienie

GG do mcdulka

gdzies tu dzieczyny pisaly,ze wartosc kaloryczna posilkow komponowana wg tej diety to 700-800kcl. jak nic glodowka poparta pseudonaukowymi teoriami. nie wspominajac o teroiach spiskowych

happiness is on the way.
mcdulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 17:19   #5
Abigail123
Rozeznanie

Mam dokładne dane.
Moja mamuśka sie ważyła i spadło jej już 2 kg.
Jak dla mnie to ta dieta to pic na wodę, no ale ona nie daje się przekonać na jakaś bardziej racjonalną i z dobrze skomponowanymi posiłkami więc niech sobie robi co chce
Stary 2009-04-28, 20:38   #6
KattiePL
Zadomowienie

Ja właśnie jestem na tej diecie
I mi bardzo przypadła do gustu. Ja mam wersję turbo. Trochę nie jest tak jak piszecie dziewczyny. Tam jest tak, że są 4 grupy posiłków (1. - same owoce, ale nie wszystkie; 2- produkty białkowo-tłuszczowe, tj. serek wiejski, orzechy, drób, boczek, ryby, szynka, jajka itp; 3 - warzywa, 4. - grupy 1-3 i kilka innych rzeczy). W rozkładzie jest tylko napisane np. zjedz 2 posiłki z 3. grupy lub 1 posiłek z 2 gr i 1 posiłek z 3 gr. Je się 6 razy dziennie. Tam jest zalecane jeść połowę tego na ile ma się ochotę. Je tego nie przestrzegam i jem ile mi się chce. Najczęściej jem jajka, serek wiejski z prażonymi orzechami, wędliny i drób. Z pozosstałych rzeczy cukinię i bakłażana, ogórki, pomidory, z owoców jabłka, cytrusy i winogrona. Można jeść inne rzeczy. Jestem na niej już 7. dzień i mam mniej o 3,4 kg Tyle, że przez pierwsze dni spada woda, po 3. dniu zaczęłam chudnąć wolniej - ok 200 gr na dobę, jak dla mnie nie jest źle, bo wychodzi 1,5 kg tłuszczyku na tydzień, a jak się orientuje to jest to jeszcze w granicach zdrowego odchudzania.
Ta dietka jest dobra dla zapracowanych i niemających czasu na przygotowywanie posiłków. Ja ją bym raczej poleciła. Można ją też stosować tak długo jak się chce. Ja mam nadzieję zwalić na niej ze 20 kg , mam nadzieję, że się uda :

Razem z kilkoma dziewczynami tworzymy KLUB LAKIEROWY - katalog lakierów do paznokci, ale regulamin forum zabrania mi podania jego adresu.
(Google)
KattiePL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-29, 07:34   #7
garden_d
Zakorzenienie

Czyli kolejna dieta wykluczająca zboża i ww złożone. Moim zdaniem to nie jest zdrowe, mimo, że może i być skuteczne, bo w końcu przewaga dziennych spożytych kalorii powinna pochodzić właśnie ze zbóż, tymczasem nie ma ich w ogóle..
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-29, 10:39   #8
MalaLejdi
Zadomowienie

Ahaaaa juz rozumiem, czyli juz do konca życia nie ruszymy zadnych produktów zbożowych i ww złożonych, bo dieta je wyklucza?? I to sie nazywa zdrowa dieta? Może lepiej niech spojrzą na piramidę zdrowego żywienia gdzie znajdują sie produkty zbożowe, które oni wyłączyli...
Ciekawe skąd czerpią oni energię skoro nie jedzą węglowodanów, może z powietrza??
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-29, 11:17   #9
gośka2810
Przyczajenie

Najlepsze jak każda dieta zakłada chudnięcie 3-4 kg na tydzień-to jest normalne !!W każdej diecie w pierwszym tygodniu najszybciej się chudnie-bo to wodaJa też na swojej diecie schudłam dużo w pierwszym tygodniu-i co z tego jak później zaczynają się schody!!!A produktów zbożowych nie wykluczyłam-tylko chleb jasny.Wszystkie produkty muszą być dostarczane organizmowi nawet węgle-tylko nie słodycze!Ja nie wierzę w diety cud i nawet w jakieś konkretne diety-każdy sam powinien wybrać co będzie jadł a z czego zrezygnuje.Ja jeśli już opieram się troche na diecie niełączenia
gośka2810 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-29, 19:02   #10
KattiePL
Zadomowienie

Nie powiedziałabym że w tej diecie nie ma węglowodanów, je się przecież owoce, orzechy, warzywa, mięso, ser żółty. A kalorie pochodzą nie tylko z węglowodanów, ale też z tłuszczu i białka. I nikt nikomu nie każe stosować dietę do końca życia, tylko tak długo jak długo się chce. Nie rozumiem o co tyle hałasu

Razem z kilkoma dziewczynami tworzymy KLUB LAKIEROWY - katalog lakierów do paznokci, ale regulamin forum zabrania mi podania jego adresu.
(Google)
Stary 2009-04-29, 19:53   #11
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez KattiePL Pokaż wiadomość
Nie powiedziałabym że w tej diecie nie ma węglowodanów, je się przecież owoce, orzechy, warzywa, mięso, ser żółty. A kalorie pochodzą nie tylko z węglowodanów, ale też z tłuszczu i białka. I nikt nikomu nie każe stosować dietę do końca życia, tylko tak długo jak długo się chce. Nie rozumiem o co tyle hałasu
to niby węglowodany? owoce to węgle, ale proste. Węglowodany złożone są podstawą dobrze zbilansowanej diety, więc ograniczanie ich do zera jest niezdrowe. a jeśli chodzi o młode osoby, to już w ogóle...

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-29, 21:21   #12
KattiePL
Zadomowienie

dobrze zgodzę się z Tobą, ale czy ta dobrze zbilansowana dieta nie jest na codzień? Zgadzam się, że produkty pełno zbożowe są podstawą, normalnie sama jem dużo otrębów czy płatków owsianych, ale ponieważ chce schudnąć to je na jakiś czas odstawiam. Wątek miał być na temat tej diety - czy jest skuteczna itp. więc nie będę zagłębiać się w kwestię węglowodanów - no niestety jak ktoś chce schudnąć to musi z czegoś zrezygnować.
Wypowiem się co do diety później, po dłuższym stosowaniu.

(Google)
Stary 2009-04-29, 21:32   #13
garden_d
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze zgodzę się z Tobą, ale czy ta dobrze zbilansowana dieta nie jest na codzień? Zgadzam się, że produkty pełno zbożowe są podstawą, normalnie sama jem dużo otrębów czy płatków owsianych, ale ponieważ chce schudnąć to je na jakiś czas odstawiam. Wątek miał być na temat tej diety - czy jest skuteczna itp. więc nie będę zagłębiać się w kwestię węglowodanów - no niestety jak ktoś chce schudnąć to musi z czegoś zrezygnować.
Wypowiem się co do diety później, po dłuższym stosowaniu.
...ale nie musi rezygnować z tego, co zdrowe- wystarczy odpowiednio skomponować dietę redukcyjną razem z ww złożonymi i będzie równie skuteczna, a właściwie to nawet bardziej, bo dalej od efektu jojo.
garden_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-08, 22:13   #14
kaskapodole
Przyczajenie

Cytat:
Ja właśnie jestem na tej diecie
I mi bardzo przypadła do gustu. Ja mam wersję turbo. Trochę nie jest tak jak piszecie dziewczyny. Tam jest tak, że są 4 grupy posiłków (1. - same owoce, ale nie wszystkie; 2- produkty białkowo-tłuszczowe, tj. serek wiejski, orzechy, drób, boczek, ryby, szynka, jajka itp; 3 - warzywa, 4. - grupy 1-3 i kilka innych rzeczy). W rozkładzie jest tylko napisane np. zjedz 2 posiłki z 3. grupy lub 1 posiłek z 2 gr i 1 posiłek z 3 gr. Je się 6 razy dziennie. Tam jest zalecane jeść połowę tego na ile ma się ochotę. Je tego nie przestrzegam i jem ile mi się chce. Najczęściej jem jajka, serek wiejski z prażonymi orzechami, wędliny i drób. Z pozosstałych rzeczy cukinię i bakłażana, ogórki, pomidory, z owoców jabłka, cytrusy i winogrona. Można jeść inne rzeczy. Jestem na niej już 7. dzień i mam mniej o 3,4 kg Tyle, że przez pierwsze dni spada woda, po 3. dniu zaczęłam chudnąć wolniej - ok 200 gr na dobę, jak dla mnie nie jest źle, bo wychodzi 1,5 kg tłuszczyku na tydzień, a jak się orientuje to jest to jeszcze w granicach zdrowego odchudzania.
Ta dietka jest dobra dla zapracowanych i niemających czasu na przygotowywanie posiłków. Ja ją bym raczej poleciła. Można ją też stosować tak długo jak się chce. Ja mam nadzieję zwalić na niej ze 20 kg , mam nadzieję, że się uda :
a czy mogłabyś przesłać mi tą dietkę na emaila bo ja już do nich pisałam dwa tygodnie temu i nic mi nie przysyłają a bardzo bym chciała jej wypróbować,proszę pomóż jak możesz. kejti@amorki.pl
kaskapodole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości