|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Na Zawołanie
czy ktoraś z was korzystala z tej ksiazki poniewaz zastanwiam sie czy ja kupic i czy dieta w niej zawarta jest skuteczna??
http://www.odchudzanienazawolanie.pl....php?nopopup=1 |
|
|
|
|
#2 | ||
|
Przyczajenie
|
Dot.: Na Zawołanie
Nie korzystałem, ale .....
Wszystko z wyjątkiem tej książki jest według autorów nieskuteczne .... To mi wystarczy,by stwierdzić, że to nabijanie kasy ... Cytat:
Cytat:
"If you want to make God laugh, tell him about your plans." - Woody Allen Odżywianie w sporcie, sport - moja pasja... Jestem przedstawicielem rzadkiego gatunku mężczyzn na tym forum. Zwracając się do mnie używaj rodzaju męskiego. |
||
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co moja mama chyba jest na tej diecie.
Tak mi się przynajmniej wydaje bo mówiła że znalazła w necie dietę 9 dniową co można 3 kg. zrzucić. I jest na niej już 6 dzień i chyba zrzuciła już ponad kg. wątpię żeby zleciało 2. Jak się coś dowiem to jeszcze napisze ![]() Ja jej mówię że ta 9 dniowa dieta to taka tylko na chwilę bo żeby naprawdę schudnąć trzeba dłuższego okresu no ale ona się upiera, więc nic nie mówię niech sobie próbuje
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
gdzies tu dzieczyny pisaly,ze wartosc kaloryczna posilkow komponowana wg tej diety to 700-800kcl. jak nic glodowka poparta pseudonaukowymi teoriami. nie wspominajac o teroiach spiskowych
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Mam dokładne dane.
Moja mamuśka sie ważyła i spadło jej już 2 kg. Jak dla mnie to ta dieta to pic na wodę, no ale ona nie daje się przekonać na jakaś bardziej racjonalną i z dobrze skomponowanymi posiłkami więc niech sobie robi co chce
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie jestem na tej diecie
![]() I mi bardzo przypadła do gustu. Ja mam wersję turbo. Trochę nie jest tak jak piszecie dziewczyny. Tam jest tak, że są 4 grupy posiłków (1. - same owoce, ale nie wszystkie; 2- produkty białkowo-tłuszczowe, tj. serek wiejski, orzechy, drób, boczek, ryby, szynka, jajka itp; 3 - warzywa, 4. - grupy 1-3 i kilka innych rzeczy). W rozkładzie jest tylko napisane np. zjedz 2 posiłki z 3. grupy lub 1 posiłek z 2 gr i 1 posiłek z 3 gr. Je się 6 razy dziennie. Tam jest zalecane jeść połowę tego na ile ma się ochotę. Je tego nie przestrzegam i jem ile mi się chce. Najczęściej jem jajka, serek wiejski z prażonymi orzechami, wędliny i drób. Z pozosstałych rzeczy cukinię i bakłażana, ogórki, pomidory, z owoców jabłka, cytrusy i winogrona. Można jeść inne rzeczy. Jestem na niej już 7. dzień i mam mniej o 3,4 kg Ta dietka jest dobra dla zapracowanych i niemających czasu na przygotowywanie posiłków. Ja ją bym raczej poleciła. Można ją też stosować tak długo jak się chce. Ja mam nadzieję zwalić na niej ze 20 kg , mam nadzieję, że się uda :
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli kolejna dieta wykluczająca zboża i ww złożone. Moim zdaniem to nie jest zdrowe, mimo, że może i być skuteczne, bo w końcu przewaga dziennych spożytych kalorii powinna pochodzić właśnie ze zbóż, tymczasem nie ma ich w ogóle..
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Ahaaaa juz rozumiem, czyli juz do konca życia nie ruszymy zadnych produktów zbożowych i ww złożonych, bo dieta je wyklucza?? I to sie nazywa zdrowa dieta? Może lepiej niech spojrzą na piramidę zdrowego żywienia gdzie znajdują sie produkty zbożowe, które oni wyłączyli...
Ciekawe skąd czerpią oni energię skoro nie jedzą węglowodanów, może z powietrza??
|
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Najlepsze jak każda dieta zakłada chudnięcie 3-4 kg na tydzień-to jest normalne !!W każdej diecie w pierwszym tygodniu najszybciej się chudnie-bo to woda
![]() Ja też na swojej diecie schudłam dużo w pierwszym tygodniu-i co z tego jak później zaczynają się schody!!!A produktów zbożowych nie wykluczyłam-tylko chleb jasny.Wszystkie produkty muszą być dostarczane organizmowi nawet węgle-tylko nie słodycze!Ja nie wierzę w diety cud i nawet w jakieś konkretne diety-każdy sam powinien wybrać co będzie jadł a z czego zrezygnuje.Ja jeśli już opieram się troche na diecie niełączenia
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Nie powiedziałabym że w tej diecie nie ma węglowodanów, je się przecież owoce, orzechy, warzywa, mięso, ser żółty. A kalorie pochodzą nie tylko z węglowodanów, ale też z tłuszczu i białka. I nikt nikomu nie każe stosować dietę do końca życia, tylko tak długo jak długo się chce. Nie rozumiem o co tyle hałasu
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
dobrze zgodzę się z Tobą, ale czy ta dobrze zbilansowana dieta nie jest na codzień? Zgadzam się, że produkty pełno zbożowe są podstawą, normalnie sama jem dużo otrębów czy płatków owsianych, ale ponieważ chce schudnąć to je na jakiś czas odstawiam. Wątek miał być na temat tej diety - czy jest skuteczna itp. więc nie będę zagłębiać się w kwestię węglowodanów - no niestety jak ktoś chce schudnąć to musi z czegoś zrezygnować.
Wypowiem się co do diety później, po dłuższym stosowaniu.
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.