|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Romantyczny piknik...:)
Dziewczynki prosze o rade!
Chciałabym w ten weekend porwac swojego faceta na romantyczny piknik.Niestety nie wiem jak sie za niego zabrac ![]() Po 2 godzinach ostrego przeszukiwania internetu mam jedynie malutki zarys... Do jedzenia: sałatka z kurczakiem i brokułami na deser sałatka owocowa malutkie buleczki a do tego serek wiejski i świeże warzywa a do tego wszystkiego butelka wina jesli macie jakies inne ciekawe przepisy na piknik to bede wdzieczna za ich podanie! kolejna kwestia... co ciekawego zabrac/zaplanowac do robienia? Myślałam o tym by poszukać po sklepach jakiejś ciekawej gry ( najlepiej sportowej hihi), ewentualnie zabrac rakietki do badmintona, moze jakies wedkowanie?? ehh naprawde narazie mam pustke w glowie i jeszcze jeden szczegolik... chcialabym zeby ten czas byl naprawde wyjatkowy, co mozna zabrac aby piknik stal sie elegancki i romantyczny ![]() bede wdzieczna za kazda rade! pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Romantyczny piknik...:)
po pierwsze to kocyk
![]() no a gry??? hm..nie wiem czy Twój chłopak będzie miał ochote na gry...tego typu ![]() a do jedzenia musi byc cos nie skomplikowanego co nie rozpusci sie w sloncu ![]() no i winko koniecznie..
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hihi no kocyk to podstawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
hm.. co do jedzenia... ja uwielbiam salatke grecka
![]() gry.. my lubimy grac w chinczyka <szczegolnie jak ja wygrywam xDDD>, poza tym moze glupie ale jest taka gra flirt czy cos takiego (karteczki z napisami.. czesto dwuznacznymi... mozna sie niezle usmiac) co do Twoich propozycji.. badminton- tak... wedkowanie- nie.. 1. nudy; 2. to jednak wymaga ciszy ![]() dalej co do romantycznosci.. wazonik z roza? no i przede wszytskim Ty w ładnej sukience ![]() a no i mam pytanie: czym planujecie jechac.. bo kurcze tez myslaam o winie ale... jesli jedziemy samochodem ktos musi prowadzic ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
sałatka grecka odpada bo moj tż jej nie znosi...(choc ja chetnie bym wszamala <mniam>
z ta gra flirt podsunelas mi ciekawy pomysl moze jakies karteczki z romantycznymi tekstami?? jeszcze to sprobuje dopracowac ![]() wedkowanie wiem,ze nudne ale on to kocha... a ja uwielbiam patrzec jak jego ekscytuje wpatrywanie sie godzinami w splawik, lepie mu kulki na przynete ( choc to wyglada jak wymiociny... ![]() ![]() ![]() co do transportu to tez jeszcze wielka niewiadoma... w jedna strone to owszem by nas ktos podwiozl ale z powrotem pewnie bedzie problem bo w weekend wiekszosc osob procentuje %% ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Realistka
|
podstawa kocyk
![]() polecam do jedzenia kanapki ![]() ![]() ![]() wydaje mi sie ze jedzenie powinno byc lekkie i raczej nie tluste bo na piknikach sie tajkich rzeczy nie je;D polecam wszelkie gry planszowe sport tez jest na + ;D napewno bedzie przyjemnie ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
jeśli posiadasz to może karty Flirt, świetnie się nadają jeśli chcecie pożartować sobie bez używania słów
![]() Co do kocyka to może weź dwa, jeden mniejszy i drugi większy... żeby na mniejszym położyć jedzonko, a na drugim...odpoczywać ![]() hmmm... może namiot gdyby piknik wam się przedłużył ![]() dodam jeszcze do jedzenia czekolade i truskawki ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
wybieramy si ena taki calodzienny piknik wiec same kanapeczki nie wystarcza, zwlaszcza,ze oboje lubimy sobie dobrze zjesc
![]() hmm musze sie przejechac do rodzicow moze odnjde jakies planszowki z dawnych lat ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- na namiot chyba jeszcze za zimno... ![]() ale w zasadzie moja mama ma dzialeczke a na niej altanke z pokojem do spania... tylko wtedy pewnie bedziemy jesc przy stole a mi sie marzy tak marzy kocyk i dzika natura a nie wszedzie pelno dzialkowiczow Edytowane przez coolerka Czas edycji: 2009-05-04 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Kocyk, zwiewna kobieca sukienka (ale wygodna, żebyś mogła usiąść spokojnie). Do jedzenia najlepiej coś co was nie pobrudzi. Sałatka jak najbardziej może być, jakieś kanapki. Możesz upiec np. mufinki na deser
![]() ![]() Wypełniacz czasu to sport jak najbardziej. Przygotuj muzyke, można puścić w samochodzie lub wziąć jakieś grajełko na baterie. Jak sie krótko znacie a chcecie się poznać możesz przygotować album ze swoimi zdjęciami z dzieciństwa i poopowiadać swojemu ukochanemu jakieś historie z nimi związane ![]() Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
zamierzalam kupic puszki z owocami roznymi i wziac jakies ladne salaterki zeby sie to nie zepsulo ani nie zbrzydzilo przed jedzeniem
![]() hmm nie lubie chodzic w sukienkach ale fakt dobry pomysl hehe to czekaja mnie w tym tygodniu jeszcze ciuszkowe zakupy ![]() jestesmy ze soba od 8 lat znamy sie jak lyse konie ![]() ale jakbym wygrzebala jakies nasze stare fotki... albo inne drobiazgi, lisciki urocze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
tj wyżej piszą dziewczyny koc i owoce, jedzenie nie musi być wyszukane wystarczy zęby było proste i dłużej wytrzymało. wybrał bym porę i dzień którym będzie najcieplej i wybrał się na ów lakę 1,5 godziny przed zapadnięciem zmroku, winko musi być, i coś grającego. gdy już zacznie się ściemniać wystarczy odkorkować wino i oglądać nie zachodzące słonce ale podziwiać jak przy tym zjawisku zmienia się kolor nieba, a już po zachodzie kiedy zrobi się ciemno wystarczy się położyć i macie niesamowity widok na gwiazdy, a i wypadało by wziąć dla zabezpieczenia 2 koc wieczory jeszcze są chłodne. A temat rozmów pojawi się sam.
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
A grilla zrobić nie możecie ?
Wtedy zamiast kanapek grillowane mięsko w fajnych marynatach, sosy i dipy, grillowane warzywa i owoce. Pamiętaj - bez przypraw w postaci czosnku ![]() Sałatka owocowa odpada, wygląda po chwili jak breja; owoce: winogrona, brzoskwinie, truskawki z bitą śmietaną w sprayu. Do tego muffinki tak jak dziewczyny pisały. Do picia woda, wino, skusiłabym się na szampana, jeśli to naprawdę wyjątkowy wieczór. Żeby było ładnie: obrus, kwiaty, serwetki. Ja zawsze też miałam świecznik i świeczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Na udany piknik sklada sie :koc,paczka gumek,kanapki i piwko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
A Paula jak zwykle, konkret ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Coś przeciw owadom, bo teraz jest okres na meszki i mogą Was boleśnie pogryźć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
a ja odradzam.
urządziłam Tżtowi piknik i co? postarałam się, podobało mu się, ale usłyszałam tylko wymuszone "dziękuję za obiad, kolację, podwieczorek, jak zwał tak zwał" i jeszcze tego samego dnia się rozstaliśmy ( rzecz jasna nie przez to) ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Skoro nie przez piknik to po co odradzasz?
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Co do gier, ja polecam gre BULE.
Znajdziesz na allegro na pewno, jest rewelacyjna i akurat na piknik bo tylko na powietrzu można w nią grać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Konkretna rada tylko ode mnie ;-)
a tam będziemy sie bawić w winko,sałateczki żę ,żą bułkę przez bibułkę a.....druga część tego przysłowia jest nie na forum ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
pomidorki, rzodkiewka, jajka na twardo, chleb/bułki, piwo, woda, konserwy, krakersy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
hmm nie zrozumiałaś mnie.
ja się napracowałam a on tak mi podziękował a rozstaliśmy się nie przez to że tak a nie inaczej to "dziękuję" wryaził, ale o co innego. napisałam, że odradzam, bo stwierdzam, że nie warto się trudzić. . . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie warto się trudzić... Hmm a ja uważam, że warto się starać dla kogoś, kogo kochamy ![]()
"Każda miłość kobiety do mężczyzny i odwrotnie ma w sobie nienawiść. Bo człowiek jest związany z kimś, kogo kocha, i to mu odbiera cząstkę wolności: nie może być inaczej. A mając za złe utratę własnej wolności, usiłuje drugiego zmusić do tego, aby się swej wyrzekł całkowicie." James Jones |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak wiem.... przepraszam ale jestem trochę wkurzona o to i stąd moje negatywne podejście do facetów ![]() coolerka napisz potem jak to wszystko wyszło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Jak masz to weź rakietki do badmintona (tylko,żeby wiatru nie było). My kiedyś wzięliśmy i była fajna zabawa
![]() Aż się sama napaliłam na taki piknik,może zrobię TŻ niespodziankę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
myślę, że lepsze od sałatki owocowej byłyby po prostu owoce typu banan, winogrono.
badminton fajny tylko jak nie ma wiatru. A tak może jakaś gra we flirt hyhy tak to kiedyś było, ewentualnie jakaś gra w karty ![]() ![]() wędkowanie odpada, nie masz się tego dnia poświęcać tylko to ma być Wasz dzień, On ma Ci patrzeć w oczy a nie na spławik, a potem śmierdzieć robalkami ![]()
narysuj mi baranka... ![]() zakorzenienie ![]() Edytowane przez koKOro Czas edycji: 2009-05-05 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
hah ja bym wzięła czekoladowe muffinki, mozesz kupic doktora oetkera, albo jakieś firmy stilla w kauflandzie, nawet lepsze :p. wyjmujesz mieszasz wkladasz do piekarnika.
sałatka owocowa to zły pomysł. jest ciepło wszystko pusci wode i zrobi się gorzka breja :P przy wędkowaniu się ubrudzisz. ja bym proponowała wieczorny piknik gdzie później pójdziecie na spacer. chyba że wolicie aktywniej spędzać czas to badmington |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
nie znalazlam chyba lepszego wątku. no może na kulinarnym by coś było.
![]() potrzebuje rady odnosnie własnie tego pikniku, byleby nie był aż za romantyczny. chce zabrac mojego TŻta jak wroci z egzaminów na wymarzone studia i oczywiscie będzie juz 'przyszłym' aktorem. ![]() pytanie brzmi więc - co zaserwowac na takim pikniku ? na pewno dobre wino do picia, bo lubi wina. ale co do jedzenia? pomocy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.