|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
OGROMNY problem z paznokciami.
Witam, mam koszmarny problem... cierpiałam na depresję i bardzo obgryzałam paznokcie. 3 z nich to istna tragedia.. jeden w ogóle nie rośnie, jeden rośnie jakby w dwóch postaciach... tzn rosną mi dwa paznokcie na jednym, a trzeci rośnie brzydki... Wszystkie jakby miały zakażone skórki nad sobą (grubsze, bolesne) Byłam na pobraniu próbki, wyszedł mi gronkowiec złocisty, niby mam antybiotyk, ale zero poprawy
prawdopodobnie uszkodzona macierz. Dziewczyny, błagam pomóżcie, co ja mogę zrobić? od roku chodzę w plastrach, niby wizytę u dermatologa mam niedługo (u Pani Politowskiej z Krakowa), ale zaczynam wątpić (byłam u 2 dermatologów i dali mi jakieś maści, które w ogole nie działały). Czy operacja plastyczna pomoże(usunięcie paznokcia)? Nawet tipsów nie założę, bo nie ma jak na coś takiego W dodatku pozostałe rosną koszmarnie wolno...
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: OGROMNY problem z paznokciami.
Przykro mi ale w tej sytuacji podejrzewam ze paznokcie albo same odejda albo beda musialy byc usuniete chirurgicznie. Najpierw dowiedz sie wszystkiego u dermatologa. Podobno jesli macierz zostanie uszkodzona to paznokiec nigdy nie bedzie ladny. Dlatego pomoze usuniecie-ale nie zawsze. I zaklada sie specjalne klamry zeby dobrze odrostal. Naprawde wspolczuje-usuwania paznokci boje sie najbardziej. Nigdy nie mialam ale to mnie przeraza i obrzydza zarazem. Wolalabym juz miec operacje
ble..---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Jak narazie lepiej poczekaj. Przeczytalam w tym watku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=331948 ze paznokiec moze odrosnac nie koniecznie piekny A moze napisz na forum paznokciowym?
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: OGROMNY problem z paznokciami.
na szybszy wzrost paznokci proponuje tabletki ze skrzypem i pazurki smarować maścią z witaminą A kupioną w aptece (koszt tabletek około 15 zł ,a maści 2 zł)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.

prawdopodobnie uszkodzona macierz. Dziewczyny, błagam pomóżcie, co ja mogę zrobić? od roku chodzę w plastrach, niby wizytę u dermatologa mam niedługo (u Pani Politowskiej z Krakowa), ale zaczynam wątpić (byłam u 2 dermatologów i dali mi jakieś maści, które w ogole nie działały). Czy operacja plastyczna pomoże(usunięcie paznokcia)? Nawet tipsów nie założę, bo nie ma jak na coś takiego

A moze napisz na forum paznokciowym?