|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Telefon...
Słuchajcie dziewczyny, to jest jakaś masakra... Ale od początku.
Od jakiegoś czasu dzwonią do mnie jakieś koleżanki mojego TŻ-a i delikatnie mówiąc każą mi się od niego odwalić... To są teksty typu "Odpier*** się od ..... szmato" itp. Mam już tego serdecznie dosyć, to się dzieje od dwóch tygodni - czy rano, czy noc, czy kiedy indziej - one dzwonią. Nie grożą mi, ale raczej robią sobie jaja. Mój TŻ nie ma pojęcia kto to może być. I ta wczorajsza sytuacja... Okazało się, że i do przyjaciółki TŻ-a ktoś tak wydzwania i to z takimi samymi tekstami. I wczoraj ta jego przyjaciółeczka napisała do mnie na gadu - zaczęła mnie wyzywać i posądzać o to, że to ja do niej wydzwaniam, bo jestem zazdrosna o TŻ-a. Heh, jasne... Zacznijmy od tego, że ja ją "znam" tylko z opowiadań mojego chłopaka, bo daleko od siebie mieszkamy i mało znam jego znajomych. Więc zdziwiłam się i nawet, kiedy napisała, nie skojarzyłam w pierwszej chwili, że to ona. No, ale dobra... Spytałam ją jakie ma powody do tego, żeby mnie oskarżać (tylko w mniej kulturalny sposób, bo mnie wkurzyła ), a ona odpisała, że jakaś dziewczyna anonimowo napisała do niej właśnie na gadu i podała mój nr telefonu i gadu i napisała, że to ja do niej dzwoniłam, po czym wysłała jej moje zdjęcie. A przyjaciółka TŻ-a napisała "od razu widać, że kur**". Skończyło się to jedną wielką kłótnią... TŻ napisał tej swojej 'przyjaciółce', że nie chce jej znać, a mnie już to wszystko przerosło i nie jesteśmy razem... Tamta po prostu mnie wrabia, wydaje mi się, że to jakaś zazdrosna gówniara dzwoniła do mnie i do niej, a teraz chce wszystkich ze sobą skłócić i wmawia koleżance TŻ-a, że to ja... A Wy, co o tym myślicie? Wiem, strasznie to zamotane, mam nadzieję, że zrozumiecie... Edytowane przez Malinka Wola Czas edycji: 2009-05-09 o 10:55 Powód: Dopisek |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Telefon...
Ja rozumiem
Jedyne co można zrobić to nie wdawać się z nimi w dyskusję bo tylko na tym im zależy - żeby Cię wyprowadzić z równowagi i żebyś zniżała się do ich poziomu Zmień numer telefonu. Wszędzie pełno starterów za ok. 10zł. Jeżeli korzystasz z umowy na abonament, to po prostu nie odbieraj połączeń od nich, smsów nie czytaj, nie odpisuj. Ewentualnie możesz zadzwonić do operatora, żeby zablokował Twój telefon tak, żeby nie odbierał od nich połączeń. Jeżeli chodzi o gg. Zmień numer, lub włącz funkcję "nie wyświetlaj wiadomości od osób, których nie mam na liście". Proste. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
A może to ta przyjaciółka dzwoniła do Ciebie i udawała, że dzwoni ktoś do niej.
Z tym, że nie ma przyjaźni między mężczyzną, a kobietą jednak coś jest. Oczywiście nie we wszystkich przypadkach, ale myślę, że w większości dochodzi do tego, że ktoś się w kimś zakochuje. I po prostu ona mogła chcieć rozwalić Wasz związek, co jej się udało. Teraz nie zdziwię się jak pójdzie pocieszać Twojego byłego i oni zaczną być parą. Nie potrzebnie się tam przejmowałaś tymi telefonami. Mogłaś zmienić numer, czy po prostu nie odbierać jak dzwonił ktoś z numeru, którego nie masz zapisanego. Edytowane przez Hija Czas edycji: 2009-05-09 o 11:45 |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz również to zgłosić na policję - groźby i nękanie w naszym kraju są przestępstwem. Jeśli masz zamiar to zrobić nie kasuj archiwum na gg. Swoją drogą twój luby ma ciekawych przyjaciół
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
heh ja miałam podobną sytuację.
Raz ktos podawał się za mnie i zadzwonił do mojego tż, prosząc go o to, by wrócił do mnie (zerwaliśmy wtedy na jakiś czas) Na szczęście wiedział, że to nie ja i nie uwierzył tej osobie. Następnym razem zadzwonił do mojego chłopaka podając sie za mojego kolegę i groził mu, żeby się ode mnie odwalił, bo i tak będę jego. Niedługo po tym zmieniliśmy numery, nikt już nie dzwoni, od 2 lat mamy spokój, mimo to chciałabym się dowiedziec kto to. Myślę, że najlepszym wyjściem jest porozmawianie z przyjaciółką tżta, pogodzenie się z nim. Wytłumacz jej, że nie jesteś głupia i bawisz sie w takie rzeczy. jako dowód, możesz pokazać wiadomości. Wypytaj tżta, może domyśla się kto to mógłby być... |
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz też powiedzieć tym "przyjaciółkom" Twojego chłopaka, kiedy będą do Ciebie dzowniły, że zdobyłaś już ich numer poprzez operatora, że zaczynasz się domyślać kim one są, a jeśli nie zaprzestaną swoich "żartów", to zgłosisz je na policję... Drugim rozwiązaniem jest zmiana numeru, ale ja bym osobiście się na to nie zgodziła. Ktoś robi sobie dziecinne żarciki, to niech poniesie za to karę! Swoją drogą, nie istnieje taka możliwość, żeby dowiedzieć się naprawdę kto dzwoni na nasze telefony z zastrzeżonego numeru?
|
|
|
#7 |
|
Rozeznanie
|
Tylko nie zawsze da się tak nie odbierać telefonów od nieznajomych nr, przecież to może dzwonić ktoś ze znajomych, albo ktoś inny w jakiejś sprawie... Ale ostatnio zaczęły (były tam dwie, trzy dziewczyny) dzwonić z zastrzeżonego, więc takich połączeń już nie odbierałam. Właśnie kiedyś też były już takie akcje... To wkurzające, że co miesiąc muszę zmieniać nr telefonu, a nr gg co tydzień bo jakimś gówniarom się nudzi.
Też tak pomyślałam, że może to ta jego koleżanka tak wydzwania i teraz chce odwrócić kota ogonem... Sama nie wiem.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
hahahahaha boże dzieciaki
![]() a tak abstrahując od tematu - nie mozesz po prostu nie odbierac prywatnych połączen i nieznanych numerów, ktorych nie masz zapisanych jako znajomych????? Jak jakis twoj znajomy zmieni numer a bedzie mu zalezalo zeby sie z toba skontaktowac, to wysle smsa
Edytowane przez Malaika85 Czas edycji: 2009-05-09 o 12:20 |
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#10 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Albo zapytaj się chłopaka czy podaje komuś Twoje nowe numery. Jesli często zmieniasz numery, zacieśniasz krąg "podejrzanych"
|
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
To samo mu powiedziałam...
|
||
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na własną rękę to pogranicze łamania prawa i nie tylko musisz się na tym znać, ale również musisz mieć do tego odpowiedni sprzęt. Każdy operator posiada dekoder, dzwoniąc do biura obsługi nawet z włączonym clirem operatorowi wyświetli się twój nr. Zupełnie legalnie, zgłaszasz przestępstwo na policji - ona zajmuje się resztą ![]() Malinka Wola dziwię, że jeśli miałaś już takie przykre sytuacje nie pilnujesz komu dajesz swój nr telefonu czy gg. |
|
|
|
|
|
#13 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Może i trzeba zastanowić się w tę stronę... Może to ktoś ze znajomych tak wydzwania, albo rozdaje mój nr, bo naprawdę nie wiem skąd ktoś nieznajomy miałby ciągle moje nowe nr... Pogmatwane to wszystko. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
![]() Nie podaję nr osobom, co do których miałabym jakiekolwiek podejrzenia, dlatego tym bardziej się dziwię i zastanawiam kto to może być. |
|||
|
|
|
|
#14 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Bo policja nie wiem jakby na takie zgłoszenie zareagowała...
|
|
|
#15 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co... Weszłam teraz na gadu i ta "przyjaciółka" mojego chłopaka napisała mi, że przeprasza, że jednak tamta dziewczyna napisała jej, że kłamała i chciała mnie wrobić i że nie powinna jej wierzyć... Przeprosiła też TŻ-a. Ja już nie wiem, czy to ona dzwoniła i teraz chciała znowu odwrócić kota ogonem, bo TŻ się na nią wkurzył, czy mówi prawdę... TŻ-owi napisała to samo co mi i że przykro jej, że już nie jesteśmy razem... Że to tamta namieszała i nie jest to wina żadnego z nas. Jednak wydaje mi się, że to ona...
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to przyjaciółeczka namieszała...nagle jej się ktoś przyznał jak się rozeszliście a on na nią był zły? Nie ma co baju baju....
|
|
|
|
|
#20 |
|
mj
|
Przyjaciółka nawet razy 2.
Po pierwsze musiała mieć Twój numer, miała gg to i w łatwy sposób zdobyła numer tel. Może i podejrzała w telefonie Twojego Tż-ta. Po drugie nie musiała przecież sama dzwonić tylko dawała jakimś koleżankom które umysłowo są na poziomie klozetu i wydzwaniały. Po trzecie skąd niby ta osoba która jej pisała na gg, że to Ty wydzwaniasz, skąd ona miała Twoje zdjęcie hmm??... A jeśli takie przesłała to niech ta przyjaciółeczka, przy Tobie i Twoim Tż-cie powie jak takie zdjęcie wyglądało. Bo na pewno nitk teraz nie stał i nie robił Ci po kryjomu schowany w krzakach zdjęcia .....Musiałoby być to zdjęcie które miał możliwość skopiować z neta typu strona nk.... Niech ona opisze przy WAS jak wyglądała niby ta fotka a Ty już na pewno sama dobrze wiesz jakimi zdjęciami dysponujesz. Po trzecie pewnie stara się ratować swój tyłek bo Twój Tż się na nią wkurzył. Rada? Pogódź się z Tż-tem. Przedstaw mu sytuację. Bądźcie razem mimo wszystko. Przyjaciółka i tak powinna iść w odstawkę.
. Edytowane przez marta1210 Czas edycji: 2009-05-09 o 19:41 |
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Miałam kiedyś podobną sytuację. Przestałam odbierać nieznane numery (jeśli komuś zależy skontaktuję się ze mną w inny sposób), następnie zmieniłam numer i numer gg - podałam tylko swoim znajomym, z wielką prośbą nie podawania tego numeru nikomu. A teraz spotykam się z dojrzałym mężczyzną, który nie ma takich dziecinnych koleżanek i nie mam problemu
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że one jednak osiągnęły swój cel i zerwałaś z TŻ
Skoro zrobiłaś tak jak ci kazały to pewnie dadzą ci już spokój.
|
|
|
#23 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fakt, głupio, że zerwałam... To było powiedziane w złości, miałam już dość tych idiotek i wcale tego nie chciałam... Ale wróciliśmy do siebie.A nasz związek przechodził już wiele... i udawało się Edytowane przez Malinka Wola Czas edycji: 2009-05-09 o 21:32 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
No to dobrze
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
No fakt... Teraz to wiem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

), a ona odpisała, że jakaś dziewczyna anonimowo napisała do niej właśnie na gadu i podała mój nr telefonu i gadu i napisała, że to ja do niej dzwoniłam, po czym wysłała jej moje zdjęcie. A przyjaciółka TŻ-a napisała "od razu widać, że kur**". Skończyło się to jedną wielką kłótnią... TŻ napisał tej swojej 'przyjaciółce', że nie chce jej znać, a mnie już to wszystko przerosło i nie jesteśmy razem... Tamta po prostu mnie wrabia, wydaje mi się, że to jakaś zazdrosna gówniara dzwoniła do mnie i do niej, a teraz chce wszystkich ze sobą skłócić i wmawia koleżance TŻ-a, że to ja... 

Też tak pomyślałam, że może to ta jego koleżanka tak wydzwania i teraz chce odwrócić kota ogonem... Sama nie wiem.