|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Co kupujecie pod choinkę bliskim?
No właśnie. Macie już prezenty czy zostawiacie na ostatnią chwilę? A może macie jakieś ciekawe pomysły? Ja dzisiaj ide na zakupy świateczne i będe pewnie myślała, na bieżaco.
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Re: Co kupujecie pod choinkę bliskim?
Przed rokiem kupiłam ojcu "zestaw smakosza"
Szkoda tylko, że nigdy nie wdrożył produkcji Z mamą czy siostrą jest łatwiej - kosmetyki zawsze je ucieszą (np. coś z zapachowej linii ulubionych perfum), albo jakiś szaliczek, sweterek, płyta CD... Trochę banalnie, wiem, ale w pośpiechu się sprawdza W tym roku planuję zrobić rodzicom wspólny prezent - grę "Wykrywacz kłamstw", żeby się mieli w co bawić na wyjazdach z przyjaciółmi |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja juz kupilam a raczej czesc kupilam a czesc zrobilam.mama upragniona ksiazka,siostra telefon tzn ja biore karte a ona aparat ale bardzo bardzo tego chciala,chlopak dostanie spodnie do ktorych wzdycha od jakiegos czasu,.rodzice mojego M dostana zrobiona przeze mnie ozdobna ksiege slubna bo juz niedlugo kolejna rocznica slubu(segregator obszyty materialem,na to jakies ozdoby tzn wstazki aplikacje itp a w srodku ozdobne kartki na zdjecia i historia ich znajomosci,przesady slubne,malzenstwo na wesolo i takie tam).soistra M antyrame i swieczki.W zwiazku z tym ze tam duza rodzinka i wszyscy razem wiec wujek dostanie recznie robiona czape i grzane wino,ciocia mnostwo ozdobnych swieczek bo je uwielbia,a dwojka ich dzieci smieszne koszyczki z wikliny i tez ozdobne swieczki bo bardzo je lubia. i to chyba tyle
aaaa zapomnialabym przyjaciolka wielka mise z bambusa bo ma swira na jego punkcie
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Bylo juz kilka podobnych wątków w tym miesiącu
Ale to nic... Ja juz wszystkie prezenty mam. Wlasciwie od dawna. Dzis doszedł do mnie ostatni- koszulka dla mojego Kochasia. Zamawiałam ją w internecie. Reszte prezentów kupowałam juz w tradycyjny sposób. I tak... Rodzice dostana ode mnie dvd. Mama oprocz tego jeszcze kosmetyki do włosów. Przyjaciółce podarowałam figurke aniołka ktory ma jej strzec i znalezc bratnia dusze Moje Kochanie... Zaglada czasem na wizaz wiec nie moge ryzykowac i nie napisze co dla niego mam. Bo poza koszulka ( o ktorej juz wie Moj pies dostanie czekoladowe dropsy dla psów, a myszki kolby Reszte prezentów kupowała mama... I tak brat dostanie sweter, jego zonka też, ojciec też sweter i jakis zestaw kosmetyków... A babcia ciepłe góralskie kapcie To chyba wszystko... Nie moge sie doczekac kiedy porozdaje te wszystkie podarunki
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
witam
TŻ dostał juz krawat córka :gra edukacyjna plus jakies zestaw plastyczny ![]() rodzice i teściowa: ramka ze zdjeciem wnuczki . zapewne dorzuce mamie jakieś kosmetyki . nie wiem co dl abrata i 2 sióstr mamy z którymi jesem bardzo związana ,moze macie jakis pomysł ?panie w wieku 50-60 lat. pzdr paula |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
paula78 napisał(a):
> nie wiem co dl abrata i 2 sióstr mamy z którymi jesem bardzo związana ,moze macie jakis pomysł ?panie w wieku 50-60 lat. Może książkę o ziołach, roślinach, kwiatach? Zestaw herbat?
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Niedobre prezenty
http://fakty.interia.pl/news?inf=574062 - tego ja nie kupię. |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
sarenko jestes genialna
drugiej kupie jakąs dobra kaffke pzdr paula |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
już kiedyś pisałam, ale
mojemu Tacie- Pasję, mojej Mamie- nietypowy album do zdjęć, szminkę oraz kremik do rąk, młodsza siostra- skórę oraz mini kalendarzyk+ krem do rąk starszy brat- kubek+płyta cd, młodszy brat- kubek+ skarpetki Mąż- płyty cd, te co kupiła Sarenka z Mężem teściowa- piżama, kosmetyczka z kremem do twarzy + żel pod prysznic+ krem do rąk teściu- koszula x 2, babcia- miała być książka Kitowicza, ale chyba nie dostanę
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dostaną:
Mama- torebkę Tato- wodę M7 Siostra- grę Twister i pierścionek Scot-tzn. mój piesek- super wdzianko na zimę I to tyle.
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
rzastin napisał(a):
> Scot-tzn. mój piesek- super wdzianko na zimę I tekst ze inne psy pekna ze smiechu mnie rozbroil
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Ines1985 napisał(a):
> rzastin napisał(a): > > > Scot-tzn. mój piesek- super wdzianko na zimę > > > I tekst ze inne psy pekna ze smiechu mnie rozbroil Tak, chyba kojarzę tę reklamę. To było coś z cyklu "czego psy nie chcą dostać" A oto i Scot, przyszła ofiara prezentu
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
rzastin napisał(a):
> > Tak, chyba kojarzę tę reklamę. To było coś z cyklu "czego psy nie chcą dostać" Tak Szczegolnie uroczo wyglada ten pies w budzie >Mój Fader stwierdził, że jak zobaczą go psy sąsiadów, to się o własną budę zabiją > > A oto i Scot, przyszła ofiara prezentu Śliczny To wdzianko to na pewno dobre rozwiązanie
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Ines1985 napisał(a):
> rzastin napisał(a): > > > > Tak, chyba kojarzę tę reklamę. To było coś z cyklu "czego psy nie chcą dostać" > > Tak > Szczegolnie uroczo wyglada ten pies w budzie > > >Mój Fader stwierdził, że jak zobaczą go psy sąsiadów, to się o własną budę zabiją > > > > > > A oto i Scot, przyszła ofiara prezentu > > Śliczny > To wdzianko to na pewno dobre rozwiązanie Założę się, że zapoczątkujemy nową modę i mówię poważnie. Nasi sąsiedzi, jak kupiliśmy Scota, to nie wytrzymali i po pół roku kupili sobie psa tej samej rasy. Jak dawno, dawno temu, załozyliśmy plastikowe okna, to po kilku miesiącach wszyscy wymienili swoje na identyczne jak nasze, pomimo dostępności innych wzorów na rynku. Jak mój Tato poozdabiał okna kilka lat temu przed świetami gałązkami świerkowymi i lampkami, to za rok tez kilka osob zgapiło. I jeszcze są inne przykłady, strasznie nas to śmieszy, myślimy, co teraz wylansować A mogę sie założyć, że jeszcze tej zimy jakis sąsiad kupi taki kombinezon dla swojego Burka
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
rzastin napisał(a):
> > A mogę sie założyć, że jeszcze tej zimy jakis sąsiad kupi taki kombinezon dla swojego Burka To bardzo dobrze. Przynajmniej psy beda mialy cieplo
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Dla braci kupiłam kilka czystych kaset VHS ( 3 lu4 godzinne)aby mogli sobie nagrywać z telewizji ciekawe filmy,
- dla mamy - jakiś czas temu zamówiłam w Świecie Książki książkę o roślinkach, - dla babci - kapcie. |
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Ja juz prwie wszystkie prezenty mam ale dla siebie wymyslłam sweterek którego nie moge nigdzie znaleźć na dodatek sie troszke rozchorowałam wieć nici z bieganiem po polu. Oto moje prezenty:
mama: lokówka i buty tata: sweter i portfel chłopak: pudełko na narzedzia i zestaw kosmetyków teściowa: zestaw kremów do twarzy
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie wygląda to tak:
dla chłopaka - Bluetooth Logitech'a dla rodziców moich i jego zawsze kupujemy razem dla mojej mamy - sweterek dla jego mamy - kapcie (takie milusie dla mojego taty - hmmm nie wiem jak to nazwać dla jego taty - konert Qeen na DVD
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie wszystkie prezenty juz zakupione
Tata- zel do golenia Brat- zel do wlosow Przyjaciolka1- balsam do ciala Przyjaciolka2- nie napisze bo tu zaglada :P Moje kochanie- ciepla czapucha i maskotka piesek z wielka glowa(cudo Przyszli tesciowie - wielgachna babkaA! No i jeszcze moja psina i myszka!! To sie kupi cos do jedzonka pysznego ![]() Jak widac nie szarpalam sie w tym roku na prezenty ale przeciesz chodzi o pamiec i tradycje a jestem wyjatkowo splukana WESOLYCH SWIAT!!!!
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz ja:
Mama-zestaw krem do stóp i do rąk Yves rocher,ślicznie zapakowany tata-czekoladki ze szwecji;-) i wino. ojczym-grę komputerową Counter strike contidion zero-na własne życzenie. siostra-balsam+szampon+żelpodprys znic z YR. Przyjaciółka-jej ukochane perfumy Diorissimo Diora. Ukochany Miś-zrobiłam w specjalnym zakładzie kalendarz na 2005 z naszymi wspólnymi zdjęciami +bokserki Moro. pozdr. |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Namietne_Usta napisał(a):
> Ukochany Miś-zrobiłam w specjalnym zakładzie kalendarz na 2005 z naszymi wspólnymi zdjęciami taki kalendarz zrobiłam swojemu Grzesiowi na rocznice... był w lekkim szoku że sama wszytko stworzyłam
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Dolly85 napisał(a):
> Namietne_Usta napisał(a): > > Ukochany Miś-zrobiłam w specjalnym zakładzie kalendarz na 2005 z naszymi wspólnymi zdjęciami > > taki kalendarz zrobiłam swojemu Grzesiowi na rocznie... to naprawdę fajny pomysł.. już raz zrobiłam tak na rocznicę ślubu przyjaciół naszej rodziny - cudo na rocznice.. romantyczne,serio |
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Ja z tegorocznych prezecikow mam takie
![]() Dla Lukaszka:zestawik Rochas Men Dla siostry Lukaszka:ksiazke na ktora polowala ale nie upolowala jej Dla mojej siostry:plytke Top Kids 2 Dla mojej mamusi:komplecik 12czesciowy do kawy i kawke Dla mojego tatuska:... dobry alkochol... ze wzgledu ze nie wiedzialam co mu kupic. Dla rodzicow mojego misia nic nie mam, poniewaz mis nie robi im prezetow a na moj pomysl by w tym roku cos zrobic pomachal glowka ze e-e. Dziewczynki a kalendarz ze zdjeciami to taki robicie a4 na sciane? Bo ja chcialabym kiedys zrobic kalendarz dla misiaczka ale taki biurkowy z przewracanymi karteczkami na kazdy miesiac ale zeby tam byly nasze fotki, nie wiecie czy mozna gdzies na internecie zamowic taki kalendarzyk albo krok po kroku miec napisane jak go zrobic, . Bo ech nie wiem jak sie zabrac do tego:/. caluski ah tak jakos tez wkleje zdjecie mojego pupilka |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
neoiinka napisał(a):
> Dziewczynki a kalendarz ze zdjeciami to taki robicie a4 na sciane? Bo ja chcialabym kiedys zrobic kalendarz dla misiaczka ale taki biurkowy z przewracanymi karteczkami na kazdy miesiac ale zeby tam byly nasze fotki, nie wiecie czy mozna gdzies na internecie zamowic taki kalendarzyk albo krok po kroku miec napisane jak go zrobic ja sama na kompie ustawiłam wielkoś kartek bo sama go tworzyłam, a dałam do punktu tylko wydrukować i zalaminować ten o ja zrobiłam jest troszke mniejszy niż A4 bo hiałam żeby była tj. wokół biała ramka nie wiem z jakiego miasta jesteś... bo w Wawie drukowałam to tutaj -> http://www.orfi.pl/index.htm a wiem że oni robią sami też kalendarze itp. itd.
|
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
ja sie przylacze bo tez bardzo bym chciala zrobic taki kalendarzyk i rowniez nie mam zielonego pojecia od czego zaczac
|
|
|
#27 |
|
Rozeznanie
|
WITAM JA MAM PYTANIE Z INNEJ BECZKI TUTAJ EJST MOJ MAIL mo0oniczka@op.pl chcialam abys mi cos wiecej napisala o tym pisku bo z tego co widze to york terier a ja na niego choruje Podoba mi sie jescze west withe terier i nei wiem ktory bylby lepszy taki do zabawy do bieganie ale aby byl tez grzeczny i utrzymywal porzadek Z gory dziekuje
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
Mama - długopis z zapalniczką + perfumy Chanel (ubóstwia)
Tata - skarpetki dla diabetyków (trudno było je zdobyć ale dzisiaj mi się udało!)+ portfel podkówkę (właśnie mu stary padł). Mąż - Woda toaletowa Diora (nie bardzo mi się na nim podoba ale on je uwielbia) + (jak dostanę premię) dysk twardy. Synek 5,5 roku- "mały chemik", mikroskop, bączek antygrawitacyjny, świecące pałeczki - glowstick, temperówka na baterie (w przygotowaniu dvd z 1 i 3 częścią Harrego Pottera, ksiązki o Harrym, Twister - podam do sądu tych od reklam , lunetaTeściowa - długopis z zapalniczką + niewiemco Szwagrowie (nie wiem czy to szwagrowie czy jakoś inaczej się to nazywa) - platerki (hehe) Bratowie - szkło bezbarwne o ciekawym kształcie acz użyteczne ![]() Bratanica męża - korektor Vichy + krem do rąk (na szczęście już jest w odpowiednim wieku na kosmetyki!) Siostrzenica męża - CD z muzyką + pojęcianiemam (ale pewnie jeden z drobiazgów z takiej firmy dziewczyńsko-papierniczej) Ja - jeszcze nie miałam czasu żeby o tym pomyśleć;( My (mąż i ja) niewielki garnek z odpowiednim dnem, uchwytami i pokrywką + patelnie nie teflonowa + komplet filmów na DVD + dvd "Hero" + dvd trylogia – „Powrót do przyszłości" (mąż nic nie wie, więc się ucieszy a ja już od dłuższego czasu kompletuję dla nas prezenty |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

aaaa zapomnialabym przyjaciolka wielka mise z bambusa bo ma swira na jego punkcie

->

z moją skromna twórczością