|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Biżuteria Masajów
Wie ktoś może jak stworzyć taką biżuterię? chodzi mi głównie o bransoletki takie "walcowate"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Biżuteria Masajów
Nie wiem dokładnie co masz na myśli, ale jeżeli chodzi Ci o taki "rulonik" to robi się go albo na szydełku (trudne i pracochłonne, ale za to efekt świetny - jeżeli chcesz prześlę Ci instruktarz na maila, ale mam tylko po angielsku), albo na specjalnym sprężynowym druciku (niestety nie wiem gdzie taki u nas kupić), lub robisz po prostu długi sznur korali i owijasz nim w kółko np. grubą okrągłą sznurówkę (najprostsze rozwiązanie ale nie jest zbyt trwałe no i nie wygląda za dobrze...)
Jak coś to pytaj - poszperam za optymalnym rozwiązaniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Chodzi mi właśnie o taki rulonik.
No i jak masz jakieś inne rozwiązania to podaj heh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wyślę Ci wszystko wieczorkiem na maila - muszę przeszukać całą moją bazę i chwilę to potrwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A jak myślisz czy dobrze by wyszło jakbym zrobiła na krośnie długi pasek a potem łącząc te rządki wsadzić sznurówkę okrągłą grubą jakąś, albo jakiś sznurek grubszy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Jak zrobisz na krosnach, to musisz potem bardzo dobrze to połączyć i szczerze mówiąc może to i tak nie wyjść za ładnie - zniekształci się w miejscu łączenia i całość w przekroju będzie przypominała bardziej łezkę niż kółko... no ale nie wiem - spróbuj może wyjdzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
No może masz rację ale spróbuje najwyżej rozwalę. A że teraz dużo czasu mam (najdłuższe wakacje w życiu) to pokombinuje.
![]() Dzięki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.