|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Kubek
Witam wizażanki. Mam pomysł na prezent- mam zamiar udekorować własnoręcznie kubek. Szperając po stronach natknęłam się na pomysł:
http://stylio.pl/styliowirowka-ozdabianie-kubka chcę, aby ten wzor był nie taki prosty, a dokładniej myśle o tribalach w takim stylu, jak w moich załącznikach. I tutaj pojawia się problem- gdybym chciała sama wyciąć ten wzór, zapewne by mi to nie wyszło.Czy jest możliwość zrobienia takiego szablonu w jakims punkcie za odpowiednią opłatą? Lub wy macie jakies pomysły jak zrobić to samej w domu. Nie znam się an tym, będzie to moj pierwszy kubek zdobiony własnoręcznie. Czekam na propozycje. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kubek
Są punkty, w których bez problemu możesz nadrukować dowolny obrazek na kubek. U nas to kosztuje ok 20 zł z kubkiem.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Mnie raczej chodzi o samo wykonanie szablonu. Zawsze moge poeksperymentować po nałożeniu szablonu na kubek i coś np. domalować.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
no, no, niezłe szablony wybrałas, to chyba sa tatuaze, nieprawdaz?
wycinanie nozykiem moze nie wyjsc tak idealnie bo te rysunki maja duzo szczegolow w ogóle, powiem Ci z doswiadczenia, ze skomplikowane motywy najlepiej wychodza na duzych powierzchniach, zwłaszcza jesli trzeba je samemu namalowac moje sugeste: 1) moze sporóbuj wydrukowac taki rysunek na bialej kartce (czy kubek tez bedzie biały?) wyciac go i zdekupazowac, dac warstwe lakieru (o szczegóły dekupazowania pytaj inne dziewczyny bo ja sie na tym dokładnie nie znam, ale tak mi to przyszło do głowy )2) albo sprobuj poprzez kalke maszynowa odrysowac kontury tego szablonu na odtłuszczonym kubku, potem piorem technicznym lub jakims bardzo precyzyjnym pedzelkiem pociagnac na czarno te kontury i wypelnic je czarna farbka do szkla lub ceramiki niektore farbki do ceramiki/ szkla sa mozliwe do utrwalenia termicznego w piekarniku, w ten sposob utrwalisz rysunek
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.

)