|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kubek
Witam wizażanki. Mam pomysł na prezent- mam zamiar udekorować własnoręcznie kubek. Szperając po stronach natknęłam się na pomysł:
http://stylio.pl/styliowirowka-ozdabianie-kubka chcę, aby ten wzor był nie taki prosty, a dokładniej myśle o tribalach w takim stylu, jak w moich załącznikach. I tutaj pojawia się problem- gdybym chciała sama wyciąć ten wzór, zapewne by mi to nie wyszło.Czy jest możliwość zrobienia takiego szablonu w jakims punkcie za odpowiednią opłatą? Lub wy macie jakies pomysły jak zrobić to samej w domu. Nie znam się an tym, będzie to moj pierwszy kubek zdobiony własnoręcznie. Czekam na propozycje. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kubek
Są punkty, w których bez problemu możesz nadrukować dowolny obrazek na kubek. U nas to kosztuje ok 20 zł z kubkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Mnie raczej chodzi o samo wykonanie szablonu. Zawsze moge poeksperymentować po nałożeniu szablonu na kubek i coś np. domalować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
no, no, niezłe szablony wybrałas, to chyba sa tatuaze, nieprawdaz?
wycinanie nozykiem moze nie wyjsc tak idealnie bo te rysunki maja duzo szczegolow w ogóle, powiem Ci z doswiadczenia, ze skomplikowane motywy najlepiej wychodza na duzych powierzchniach, zwłaszcza jesli trzeba je samemu namalowac ![]() moje sugeste: 1) moze sporóbuj wydrukowac taki rysunek na bialej kartce (czy kubek tez bedzie biały?) wyciac go i zdekupazowac, dac warstwe lakieru (o szczegóły dekupazowania pytaj inne dziewczyny bo ja sie na tym dokładnie nie znam, ale tak mi to przyszło do głowy ![]() 2) albo sprobuj poprzez kalke maszynowa odrysowac kontury tego szablonu na odtłuszczonym kubku, potem piorem technicznym lub jakims bardzo precyzyjnym pedzelkiem pociagnac na czarno te kontury i wypelnic je czarna farbka do szkla lub ceramiki niektore farbki do ceramiki/ szkla sa mozliwe do utrwalenia termicznego w piekarniku, w ten sposob utrwalisz rysunek
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.