|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
dlaczego wy tak lubicie cienie sypkie?
Tak jak w temacie, co sprawia, że każda szanująca się wizażystka posiada w większości cienie i pudry w formie sypkiej?
Osobiście mam zapędy wizażowe ale jakoś do tej pory nie przekonałam się do formy sypkiej. Osobiście sprawniej praca idzie mi an cieniach (np. inglot) prasowanych niż sypkich. jaki jest ich fenomen tego nie potrafię zrozumieć. znając mojego pecha juz dawno by mi się wszytskie porozsypywały, a te prasowane mam nadal w doskonałym stanie. wygodne, poręczne. może tu o jakość chodzi? chociaż dziwne dla mnie by było gdyby Inglot Inglotowi nie był równy ze względy na rodzaj. dziękuję za uwagę ;] o i właśnie jeszcze interesuje mnie różnica między pigmentami a cieniami, myślałam, że to jedno i to samo ale sypkie :P Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2009-05-24 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: dlaczego wy tak lubicie cienie sypkie?
ja bardzo lubie sypkie cienie glownie dlatego ze maja intensywniejsze i bardziej wielowymiarowe kolory, sa tez bardzo trwale( mowie tu o MAC-ach i inglotach oraz niektorych jedynie cieniach minerlanych).
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja mam sypkie z APC i prawie ich nie używam. Dlaczego - sama nie wiem , są jakieś takie kłopotliwe w aplikacji choć na powiece wyglądają ładnie i długo się trzymaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
To prawda cienie sypkie i pigmenty mają intensywniejsze kolory i można je mieszać żeby zyskać jakis nieistniejacy jako gotowy odcień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Sypkie pudry uwielbiam
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Sypkie sa intensywniejsze, bardzo łatwo sie nakładaja (moim zdaniem oczywiscie) łatwo sie nimi cieniuje, przechodzi z koloru w inny kolor i rozciera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
tak jak pisala Mloda- intensywniejsze, latwo sie rozcieraja, przechodza kolory
takze latwiej sie stopniuje intensywnosc, a nakladanie to kwetsia wprawy. ja swoje pigmenty prasuje ( nyx), ale i tak przewyzszaja wszystkie cienie prasowane (moim zdaniem) no i ich zaleta jest meiszanie sie ze soba |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Cienie prasowane w duzej wiekszosci maja w skladzie talk, ktory jest takim "wypelniaczem", bo jest tanszy niz kolorowe pigmenty, ktorych uzywa sie do produkcji cieni prasowanych. Sypkie cienie to wlasnie sam czysty pigment, dlatego przewaznie daja wieksze nasycenie koloru. Ja najczesciej jednak uzywam prasowanych - szybciej, i mam w planach "odniewiadomokiedy" sprasowanie swoich sypkich cieni.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Lubię, bo: nasycenie, kolor, pigmentacja, intensywność...
Niestety one nie lubią mnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
bo mamy dobrą baze pod cienie, np joko i to za 8 zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Pudry sypkie dużo łatwiej się rozprowadzają, lepiej osiadają na twarzy, a efekt jest lepszy niż po pudrze prasowanym nakładanym gąbką.
Sypkie cienie to już wyższa szkoła jazdy. Wydaje mi się że są o wiele łatwiejsze w cieniowaniu i łączeniu właśnie przez tę "zwiewność" która stwarza problemy przy nakładaniu. Najlepiej używać do nich pędzli okrągłych, płaskie nierównomiernie je nabierają i rozprowadzają na oku.
![]() |
#13 |
BAN stały
|
baza to hit
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wracam jednak do prasowanych. Co do pudru, to zdecydowanie sypki. O wiele lepszy efekt i samo rozprowadzanie niż w przypadku tych w kamieniu.
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
ja swoje prasowane pudry jedynie pędlem nakłam by uniknąc efektu maski. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
witam jesli chodzi o cienie to zastanawiam sie nad zakupem rozwazam Maca lub te http://www.allegro.pl/item641848240_...99_za_szt.html tylko nie wiem jak z ich trwaloscia? uzywal ktos?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.