problemy okresu dojrzewania...;( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-25, 17:30   #1
grzelka
Przyczajenie

problemy okresu dojrzewania...;(

Mam 14 lat i niestety mam taki problem.... moje piersi są jakieś dziwne... wydaje mi się, że nie powinny tak wyglądać....;( tzn. zamiast okrągłe są jakieś takie długie... mam duże brodawki i może to przez to... ;( nie wiem martwię się bo nikt takich pewnie nie ma jak ja... a co jak bede już miała takie zawsze?! ;(((( nie mogę dobrać żadnego stanika bo źle się układają... jakoś zawijają i w ogóle... pomóżcie!!! nie chcę tak mieć!! ( Mam bardzo mały biust nosze A75.... ) strasznie to wygląda!! Co mam zrobić ;(((((
grzelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 17:32   #2
_Emi_
Zakorzenienie

Dot.: problemy okresu dojrzewania...;(

Przede wszystkim dobierz odpowiedni stanik. Poszukaj wątku o tym i poczytaj.
A po drugie jeszcze dojrzewasz i Twoje piersi jeszcze rosną. Tak mi sie wydaje.
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 18:48   #3
Neciak89
Zakorzenienie

nie martw sie, jestes mlodziutka, jeszcze sie rozwijasz, wiec wszystko w Twoim organizmie moze sie zmienic. poza tym kazda kobieta ma inne piersi, i nie kazda ma idealne i okragle.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-25, 18:50   #4
dusia139
Wtajemniczenie

Dobry stanik nada im kształt, a parę lat objętośc
Nie jest za późno!
dusia139 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 00:03   #5
zuni
Rozeznanie

GG do zuni Send a message via Skype™ to zuni

tak naprawde tylko sztuczny biust jest idealnie pełny i okrągły .
zuni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 18:11   #6
arisa
Zadomowienie

Nie martw się. Nie jestes sama

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-26, 18:54   #7
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Poza tym w Twoim wieku piersi często nie są ukształtowane- to przyjdzie z latami. W którejś z książek do biologii miałam taką bardzo obrazową rycinę. Na "początku" piersi są właśnie takimi stożkami, później zaokrąglają się.
Oczywiście niektóre kobiety mają po prostu taką urodę, ale jedno jest pewne- nie masz się czym martwić
Stromanthe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-27, 13:22   #8
magda0145
Raczkowanie

w wieku dojrzewania moje piersi też miały dziwny stożkowaty kształt. Teraz sa okrąglutkie Jeszcze sie rozwijasz i prawdopodobnie ich kształt i wielkosć się zmieni.
magda0145 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-27, 21:15   #9
kasiagora23
Zadomowienie

Nie martw się ja mam 23 lata i obecnie tez ma 75 A przy czy jakiś rok temu miałam 80 C/D, poszukaj dobrego biustonosza. ja jak ostatnio kupowałam to byłam w ciężkim szoku bo kupiłam max push up tzn. 3/4 wypełnienia biustonosza to pianka i wyglada tak jak miska C a tak na marginesie biust ci jeszcze urośnie
kasiagora23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-28, 16:30   #10
lily92920
Zakorzenienie

Nie martw się, z czasem Twoje piersi nabiorą kształtu. Może kup sobie jakiś dobry, firmowy staniczek, na początku bez pianek i poduszek. Sam materiał i stelarz na dole. Będzie Ci wygodniej. A tak swoją drogą ja mam 75D a wcale tego tak dobrze nie widać (mam wystający brzuszek, wydaje mi się, że wszystko się z"zlewa"), a jak co do czego to duże biusty przeszkadzają, uwierz mi I pamiętaj- MAŁE JEST PIĘKNE!!
lily92920 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 11:30   #11
arisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiagora23 Pokaż wiadomość
Nie martw się ja mam 23 lata i obecnie tez ma 75 A przy czy jakiś rok temu miałam 80 C/D, poszukaj dobrego biustonosza. ja jak ostatnio kupowałam to byłam w ciężkim szoku bo kupiłam max push up tzn. 3/4 wypełnienia biustonosza to pianka i wyglada tak jak miska C a tak na marginesie biust ci jeszcze urośnie
A czemu tak zmalał? Jakaś dieta?

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-29, 20:18   #12
kasiagora23
Zadomowienie

czemu zmalał ? bo straciłam w jakieś pół roku 15 kg i byłoby to zbyt piękne żeby kilogramy ubyły tylko z miejsc takich jak brzuszek czy oponka. Dieta "cud"- zwłaszcza że brzuch mi został
kasiagora23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 10:43   #13
sylwunaa
Przyczajenie

Przepraszam Was bardzo, ale nie mogłam nigdzie indziej znaleźć czegoś na wizażu na temat dojrzewania. Mam pewien kłopot.A mianowicie od ponad miesiąca mdli mnie i jest mie niedobrze.Czasem bardziej,a czasem mniej. Nie wymiotuję! Byłam z tym pierwszy raz na samym początku u lekarza , a właściwie lekarki i stwierdziła,że to chyba coś z żołądkiem...Jakiś wirus(ta słynna grypa żołądkowa) czy coś, ale bez wymiotów. Przypisała mi leki i po pewnym czasie wydawało się, że znikło. Dokładnie po tygodniu. Potem znowu wróciło i poszłam do tej przychodni. Tam znowu była ta sama lekarka i powiedziała, że w takim razie to chyba coś z dojrzewaniem.. lub na tle nerwowym i emocjonalym. Podobno ja ne zdjaje sobie sprawy z tego, ze sie denerwuje bo taka jest prawda. Niczym sie nie derwuje, ale niby jakos jednak.. . Znów przypisała mi lekarstwa - tym razem inne. Podejżewam, że lekarz ma wlasnie racje. To coś z dojrzewaniem, ale nie wiem... Czy któraś z Was przechodziła lub przechodzi cos takiego?! Jak sobie z tym poradziłyście i ile czasu trwały te mdłości? Bo ja mam obóz pod koniec lipca i bardzo się denerwuję, że będzie tam to samo! Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Aha! I czy to jest jak najbardziej normalne ?!?!
sylwunaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-23, 15:51   #14
cucicuci
Przyczajenie

Witaj ja mam 19 lat i też mam takie piersi jak opisałaś robiłam USG i wyszło, że mam za dużo tkanki otoczkowej dokładnie tak samo mam jak opisałaś lekarz ginekolog powiedział mi, że one mogą sie zaokrąglić po pierwszej ciąży ale jesli nie to taka nasza uroda lekarz dodał też ze nie trzeba sie wstydzic zakrywać itp tylko poprostu do nich przyzwyczaić. Wiem, że to ciężkie bo odkąd pamiętam też zawsze nad nimi ubolewałam ale miejmy nadzieje, że z czasem nam się to unormuje Pozdrawiam i głowa do góry
cucicuci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości