|
|||||||
| Notka |
|
| Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Astygmatyzm -0,5 i problem:(
Witam wszytskich,
Mam taki problem,gdyż bardzo chciałem nosić soczewki kontaktowe i dzisiaj dowiedziałem się,że nie ma do wyboru odpowiednich cylindrów pod moją wadę.Z tego co wiem cylindry zaczynają się od o,75 wzwyż, ja mam astygamtyzm w lewym oku - 0,5 i w prawym - 1,25.Z tym drugim nie ma problemu ponieważ mogę dobrać sobie odpowiednie soczewki.Sytuacja komplikuje się z okiem lewym.Co mam robić??Z lekarzem będziemy próbować z najsłabszymi,czyli -075,ale on twierdzi,że są małe szanse na sukces!Próbowaliśmy zakładac sferyczne 0,5,ale obraz miałem zamazany!Jestem trochę zdziwiony,że nie ma 0,5 w ofercie co mam robić??Czy jestem skazany tylko na okulary?Jest jeszcze propozycja od lekarza naszenia na jedno oko,czyli -1,25,ale on za tym nie optuje.Dzięki z góry za odpowiedzi.... |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Astygmatyzm -0,5 i problem:(
Mam bardzo podobą wadę, może troszke mniejszą.Nie pomogę Ci , ale tez chetnie bym się dowiedziała jak to jest z soczewkami dla astygmatyków
W ogóle ostatnio coraz częsciej odczuwam potzrebe noszenia okularów, martwi mnie to troche.. Dlatego rozważam soczewki- okulary sa nie dla mnie- jestem za bardzo nadpobudliwa
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
A czy ktoś wie, czy z astygmatyzmem można zostać kierowcą w wojsku ??
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
tego to nie wiem, moze musialbys zobaczyc jakis regulamin czy cos??
![]() co do soczewek to tez jestemciekawa czy ktos moze pracuje jako okulista lub osoba pracuja w sklepie optycznym i mi moze powiedziec: chcialabym nosic soczewki ale mam jeszcze mniejsze cylindry niz zalozyciel watku: -0.25 i -0.5 da sie z tym cos zrobic? czy moge nosic soczewki bez cylindrów? co sie wtedy stanie?
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

W ogóle ostatnio coraz częsciej odczuwam potzrebe noszenia okularów, martwi mnie to troche.. Dlatego rozważam soczewki- okulary sa nie dla mnie- jestem za bardzo nadpobudliwa