Jakie czasopisma czytacie??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-01-19, 17:17   #1
girlka
Raczkowanie

Jakie czasopisma czytacie???

Chciałabym wiedzieć jakie czasopisma polecacie drogie wizażanki i jakie czytacie? A może w zupełności wystarczają wam wiadomości z internetu?
Stary 2005-01-19, 17:31   #2
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Re: Jakie czasopisma czytacie???

Mi w zupełności wystarcza Internet. czasem z ciekawości przejrzę sobie jakąś gazetkę w Empiku, ale w sumie w każdej piszą to samo. Parę lat temu lubiłam Cosmopolitan, ale w każdym numerze pojawiają się podobne tematy, czasem się nawet powtarzają... szkoda mi pieniędzy na czasopisma
Stary 2005-01-19, 17:41   #3
pixie7
Wtajemniczenie

Ja czytuję już tylko "Politykę", jest świetna, można od deski do deski. Czasem kupię "Wprost" albo "Newsweeka", ale rzadko (są wszystkie w gruncie rzeczy do siebie podobne, a ja się przyzwyczaiłam do "Polityki", mam swoich ulubionych autorów, etc.. ).

Porzuciłam natomiast tzw. "czasopisma kobiece" bo mi działają na nerwy. Wizja "współczesnej kobiety", która się z nich wyłania jest nieprawdopodobnie kretyńska (idealna matka, żona i kochanka, która już od 23 roku życia zasiada w zarządzie międzynarodowego koncernu, ale raz do roku podróżuje do Indii szukać równowagi duchowej, która jest przecież najważniejsza, tak jak najważniejsze jest nie mieć cellulitu, ale o to się nie martwi bo dzięki 56 godzinom jogi, siłowni i tennisa dziennie i tak wygląda jak bogini).

Chyba najbardziej mnie wkurza pretensjonalna maniera "Twojego Stylu", bardziej niż otwarcie głupkowate "Cosmo", które zdarza mi się kupić do pociągu, kiedy mam ochotę się wymóżdżyć

Lubię natomiast brytyjskie wydanie "Cosmo", z którego emanuje autentyczny "girl-power" i które poprawia mi humor niezawodnie. Więcej tam też budujących historii "zwykłych kobiet", w których nie starają się upozować na ideały.
Szkoda, że kosztuje prawie 30 zeta Ale czasem kupuję. Raz do roku są rozkładówki z nagimi znanymi mężczyznami (kiedyś był Lenny Kravitz!)

Pamiętacie taki serial o kobiecie, która postanowiła stworzyć czasopismo, które będzie dostarczało kobietom samych przyjemności? Będzie się w nim pisać, jakie są pod każdym względem boskie, bez żadnych koniecznych zmian typu dieta, operacja plastyczna, nowa praca czy nowy facet?
Takiej gazety mi zdecydowanie brak.... Takie chyba miało byc z założenia "Cosmo", ale polskie wydanie zawiera tyle przedruków z amerykańskiego, że musi sprawiać wrażenie oderwanego od rzeczywistości.
Brytyjskie wydanie lepiej "realizuje program", jest bliżej swoich czytelniczek, redaktorki często piszą o sobie (zamieszczając zdjęcia) i róznych pikantnych / żenujących szczegółach ze swojego życia (prawdziwe czy zmyslone historie, nieważne, ale wiarygodne, a tego brak u nas).
Ciekawa jestem jak tam inne wydania, ale nie znam dobrze żadnego języka oprócz ang...
pixie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-19, 17:42   #4
rzastin
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o wiadomości, to całkowicie wystarczają mi Fakty w TVN i inne serwisy informacyjne w radiu, albo w necie. Z tzw. poważniejszej prasy czytam 'Forum', 'Politykę','Przekrój'
Lubię kolorowe czasopisma dla kobiet, mam czasami potrzebę pooglądania ładnych rzeczy, bez wgłębiania się w szczegóły
Teraz regularnie kupuję Pani, często Elle.

Edytowane przez rzastin
Czas edycji: 2008-02-06 o 20:04 Powód: aktualizacja ;)
rzastin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-19, 17:47   #5
pixie7
Wtajemniczenie

No tak, codzienna porcja wiadomości pochodzi w moim przypadku z sieci i z radia, czasem przeczytam "Wyborczą", zwłaszcza w sobotę, lubię "Wysokie Obcasy", dużo tam faktycznie inspirujących historii niezwykłych kobiet, uwielbiam też czytać jak Agnieszka Kręglicka pisze o jedzeniu (mniej lubię Magdę Gessler, bo mam wrażenie, że jej potrawy mają przede wszystkim wyglądać, a nie smakować);
Jako patriotka lokalna lubię też dodatki lokalne i lokalną gazetkę "Słowo Polskie", zwłaszcza w soboty, zdarzają się ciekawe artykuły o historii Wrocławia / regionu.

No czytuję też branżowe pisma, ale tymi nie będę was męczyć
Stary 2005-01-19, 17:54   #6
rzastin
Zakorzenienie

pixie_76 napisał(a):
> > Jako patriotka lokalna lubię też dodatki lokalne i lokalną gazetkę "Słowo Polskie", zwłaszcza w soboty, zdarzają się ciekawe artykuły o historii Wrocławia / regionu.

Pixie, jeśli masz ochotę na porcję historii Wrocławia, to polecam książkę Normana Davies'a napisana do spółki z innym historykiem (nie pamietam nazwiska). Ponoć rewelacja, ciekawa i fajnie sie czyta, tak mi znajomy opowiadał. Tu jest do niej link: http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/299878

rzastin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-19, 17:58   #7
svenja
Wtajemniczenie

Jesli chodzi o wiadomosci to internet. Dodatkowo czytuje sobie Süddeutsche Zeitung, choc format mnie wkurza (bardzo niewygodny, raz taki jak Wybiorcza). Poza tym mam to szczescie, ze moja wspollokatorka pracuje w redakcji niemieckiego Focusa, wiec mam regulanie praktycznie wszystkie czasopisma z tego wydawnictwa do przeczytania: Playboy, Brigitte, Focus wlasnie, In Style, Elle i kilka innych. Te dwa ostatnie czytam niezwykle rzadko, bo sa diabelsko nudne i glupie
Pamietam tez, ze spasowalo mi kiedys angielskie wydanie Marie Claire.
Jesli chodzi o czasopisma wydawane w Polsce, to tylko Newsweek, Wprost i Przekroj - ten ostatni tylko z powodu rysunkow Raczkowskiego (ktora jest jeszcze oprocz mnie wielkim fanem tego faceta? )

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-01-19, 18:02   #8
u.zymek
Raczkowanie

Hej Svenju dostalas mojego maila?
u.zymek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-19, 18:12   #9
pixie7
Wtajemniczenie

No wiem, wiem, Rzastin, zabieram się do tego tomiszcza już od dłuższego czasu i zabrać nie mogę, wstyd przyznać. Ale obiecuję przeczytać!
Davies w ogóle świetnie pisze, czytałam trochę jego historię Europy (nie całą, nie była moja) i choć nigdy nie lubiłam w szkole historii, w jego książkę bardzo się w ciągnęłam
Stary 2005-01-19, 19:01   #10
Taverney
Zakorzenienie

"Przegląd politologiczny"
"Sprawy międzynarodowe" ale to służbowo.
A prywatnie:
Polityka
a jak wpadnie akurat w łapki, czyli dość nieregularnie:
Wprost
Glamour
Cosmopolitan
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-19, 21:06   #11
k-n
Wtajemniczenie

Nie kupuje żadnych czasopism, od czasu do czasu przeglądam jedynie GW. Wolę pieniądze przeznaczone na kolorowe gazety odłożyć i z uzbieranych kupić ciekawą książkę.
TVN24 w zupełności mi wystarcza by być "na bieżąco"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-01-19, 21:54   #12
FEMME*BANALE
Raczkowanie

<font color=green> [b] A ja zaczelam czytac i fanka sie stalam "PANI" odkad naczelna zostala Malgorzata Domagalik. Jest to obecnie jedyne czasopismo, ktore zaczynajac przerzucac kartki - artykuly zdolaja zatrzymac mnie na swej tresci i nie jest to jedna z tych gazet, ktore czytam "pismem obrazkowym" tylko fotki.
"PANI" ma super artykuly psychologiczne, ciekawe wywiady z inteligentnymi pytaniami, dowcipnymi...
No, sprobujta a sie przekonata!
FEMME*BANALE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-20, 07:09   #13
paula78
Zakorzenienie

hey
w młodosci cosmo -koszmarny odmóżdżacz.
potem TS - od3 miesiacy nie kupuje po tym jak zauważyłam błedy w zdjeciach z rozynkiem -napisałm do nich i echo echo ,echo .
luksusowy magazyn z cenami z kosmosu plus badziewiast kalendarzyk.magazyn zepsuł sie po zmianie naczelnej.
obecnie elle -ze wzgledu na zdjęcia plus felieton Manna
co sobote Wysokie obcasy -wzruszajace historie nowrmalnych,szarych kobiet .
lubiłam tez kiedys przekrój .

pzdr
paula

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-20, 11:24   #14
dziewczyna
Zakorzenienie

Jeśli chodzi i czasopisma to lubię czytać "Forum", w którym jest wiele artykułów. Z babskimi mam do czynienia tylko wtedy gdy sąsiadka podrzuci mamie, bo wiadomo, że libimy rozwiązywać krzyzówki. Ich nie lubię, bo jest w nich więcej do oglądania niż do czytania.
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-20, 15:53   #15
kaasia
Raczkowanie

Prawie żadne Chociaż ostatnio mnie ciągnie do kobiecych pisemek... Kupiłam sobie (pierwszy i ostatni raz) styczniowe Cosmopolitan. Puste, puste, puste... został mi na pamiątkę po tej pomyłce kalendarzyk W poprzednim roku kupiłam chyba ze 2 numery Glamour - wydało mi się zmanierowane - i też chyba 2 numery Avanti - ale to bardziej przypomina katalog niż pismo. Mam styczniowego Shape'a i być może kupię sobie jutro lutowy numer w nadziei, że natchnie mnie to do zdrowszego stylu życia (jakieś ćwiczonka, zdrowsze jedzenie). Od czasu do czasu kupuję pisma z grami komputerowymi, ale te pewnie Was niezbyt interesują I to wszystko, bo szkoda mi kasy, sporo artykułów czytam w sieci (np. Politykę na Onecie).
kaasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-20, 16:56   #16
201701020941
Konto usunięte

JA JA JA jestem fanką! Byłam ze 3 lata temu na wystawie jego rysunków w Muzeum Karykatury, a teraz pod choinkę Mikołaj kupił zbiór rysunków, masz?
201701020941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-01-20, 17:00   #17
svenja
Wtajemniczenie

Nie mam wydanego zbioru, ale moja mama ma wszystkie jego rysunki z przekroju w zeszycie
Ale teraz to na pewno sobie kupie! Gosc ma genialne pomysly, moj ulubiony to transparent 'k...a mac' i ciezarowka z puzzle

Stary 2005-01-20, 17:05   #18
201701020941
Konto usunięte

Zbiorek-mówił Mikołaj-był droawy, troszkę tańszy w Merlinie. Ja zakochałam się w nim od czasów rysunków w starym Życiu Wołka, ten z puzzlami jest bmba, jeszcze był taki o zbieraniu psich gówien, że takie już ma, pamiętasz? Dodatkowo, to bardzo miły facet, skromny i nawet przystojny! Buziaczki!
Stary 2005-01-20, 17:05   #19
201701020941
Konto usunięte

Zbiorek-mówił Mikołaj-był droawy, troszkę tańszy w Merlinie. Ja zakochałam się w nim od czasów rysunków w starym Życiu Wołka, ten z puzzlami jest bmba, jeszcze był taki o zbieraniu psich gówien, że takie już ma, pamiętasz? Dodatkowo, to bardzo miły facet, skromny i nawet przystojny! Buziaczki!
Stary 2005-01-20, 17:16   #20
svenja
Wtajemniczenie

Tak tak, znam Albo to:
- co sie stalo synku?
- potrzebuje pieniedzy.
- ile?
- 10 tysiecy

To jeden z moich ulubionych

W ogole swietnie rysuje dzieci

Stary 2005-01-20, 20:35   #21
pixie7
Wtajemniczenie

O, tak, tak, transparent to hit absolutny!
Kojarzy mi się z "Dniem Świra", też
Stary 2008-02-06, 14:08   #22
lalaith
Zakorzenienie

Dot.: Re: Jakie czasopisma czytacie???

Cytat:
Napisane przez pixie7 Pokaż wiadomość
Ja czytuję już tylko "Politykę", jest świetna, można od deski do deski. Czasem kupię "Wprost" albo "Newsweeka", ale rzadko (są wszystkie w gruncie rzeczy do siebie podobne, a ja się przyzwyczaiłam do "Polityki", mam swoich ulubionych autorów, etc.. ).

Porzuciłam natomiast tzw. "czasopisma kobiece" bo mi działają na nerwy. Wizja "współczesnej kobiety", która się z nich wyłania jest nieprawdopodobnie kretyńska (idealna matka, żona i kochanka, która już od 23 roku życia zasiada w zarządzie międzynarodowego koncernu, ale raz do roku podróżuje do Indii szukać równowagi duchowej, która jest przecież najważniejsza, tak jak najważniejsze jest nie mieć cellulitu, ale o to się nie martwi bo dzięki 56 godzinom jogi, siłowni i tennisa dziennie i tak wygląda jak bogini).

Chyba najbardziej mnie wkurza pretensjonalna maniera "Twojego Stylu", bardziej niż otwarcie głupkowate "Cosmo", które zdarza mi się kupić do pociągu, kiedy mam ochotę się wymóżdżyć

Dokładnie!

Ja też czytam "Wprost", "Politykę" i "Newsweeka", wymiennie, bo mnie nie stać na wszystkie trzy, zresztą i tak nie miałabym czasu tego wszystkiego przeczytać w tygodniu..

Ale tak naprawdę marzę o czasopiśmie idealnym, które chciałabym co miesiąc czytać, ba, które chciałabym zaprenumerować.. Ale niestety większość czasopism obok kilku artykułów które są interesujące (dla mnie) ma całą masę badziewia, artykuły które tak szybko się dezaktualizują, że jedynym miejscem dla nich odpowiednim jest po prostu kosz!
Chciałabym żeby artykuły zawarte w mojej wymarzonej gazetce były aktualne na tyle, że z przyjemnością by się do nich sięgało po latach.
Myślę że gdyby połączyć mądre artykuły i wywiady ze "Zwierciadła", porady na temat zdrowego stylu życia z Shapa, felietony z "Pani" i "Elle" oraz artykuły nt mody z "Viva HOT" właśnie coś takiego by powstało (Viva Hot czytam regularnie bo jest tanie i o wiele ciekawsze od Avanti).
Jednak póki sama nie zostanę naczelną takiego czasopisma to chyba moje niedoczekanie ;p
Póki co czasem coś wypożyczę z biblioteki którą mam na osiedlu, bo kupować szkoda kasy!
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 14:58   #23
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54
Konto usunięte

"Przekrój", "Polityka", czasem "Wprost". Z tak zwanych "kobiecych" nic, bo raz, że za drogie, dwa, często płytkie i głupkowate("Joy", "Cosmopolitan", choć temu ostatniemu zdarza się popełnić dobre artykuły), albo piszące non stop o tym samym, tylko w różnych konfiguracjach (dwa wyżej wymienione i inne typu "Olivia", "Claudia" itp.). Niedawno kupiłam "Avanti", ale nie kupuję regularnie. Czasem fajny artykuł jest w "Wysokich Obcasach".
7b876ccefd4157b39b86852d237c1fcdcf44b9c3_64850071d5e54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-06, 15:29   #24
Emilkaa
Zadomowienie

'uroda','swiat kobiety','olivie','claudi a','dobre rady'
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 15:42   #25
sandre
Raczkowanie

Dot.: Jakie czasopisma czytacie???

Murator Ładny Dom, Moje mieszkanie, Digital Photo, Digital SLR User....czasem coś innego jak wpadnie w ręce i jest ciekawe

sandre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-06, 16:16   #26
mtlk
Zadomowienie

GG do mtlk

nie czytam raczej zadnych czasopism.. ostatecznie jak podpatrze u kogos (mama siostra brat) to poczytam ale nie kupuje. Czasami mi sie zdarza przegladnac "wprost" "polityke" 'joy" i "cosmopolitan" jednak nie przepadam za kobiecymi czasopismami
Stary 2008-02-06, 17:01   #27
Lalik
Zadomowienie

*wprost/polityka/newsweek/przekroj w zaleznosci jaki tytul na okladce mnie przyciagnie
*focus
*marketing&more
*wysokie obcasy (choc czesciej wydanie elektroniczne)
*czasami u kolezanki podczytuje playboya jej brata

Lalik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-06, 17:43   #28
gosiaczek6
Zakorzenienie

wprost
focus
avanti
uroda
tylko takie kupuję
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-26, 18:36   #29
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Jaka reklama, hehe
Ja czytam NIE, Angore - to glownie w trasie, wole ksiazki, a od patrzenia na zlo i glupote w tv robi mi sie niedobrze.
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-26, 20:08   #30
pankasztan
Rozeznanie

@pixie
Moim zdaniem brakuje na rynku czasopisma, które byłoby treścią podobne do Playboya ale skierowane do kobiet.

Biorąc pod uwagę stosunek młodych Polek do seksu takie czasopismo mogłoby się dobrze sprzedawać.

Nie czytam czasopism. Zdarza się, że kupuję Wyborczą, szczególnie gdy jest z dodatkiem Duży Format. Dobrze poczytać dziennikarskie teksty na poziomie, w odróżnieniu od tego co można znaleźć na wielu portalach internetowych.
pankasztan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości