|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
No to ja kilka dołozę;d ;d
No wiec... wygrzebalam swoj stary zeszycik i troszku tu naskrobie
![]() BLOK: składniki: * 25dag margaryny * pół szklanki wody * 2 szklanki cukru * 5-6 łyżek kakao * 50dag mleka w proszku * herbatniki, wafle, przechy, rodzynki, bakalie i co tam kto lubi ![]() ![]() ![]() Sposób przyrządzania: Wodę, cukier i margarynę zagotować (tylko nie zapomnijcie mieszać co jakiś czas, bo raz mi się zdarzyło, że zapomniałam o tej czynności i się wszystko przypaliło od spodu ![]() Ja osobiście koooocham blok najbardzij na świecie!!! ![]() ![]() ![]() CYCKI MURZYNKI (to swoją drogą przepis mojej babci, tzn hm... babcia spisała go od siostry Leonilly z radia Maryja hehe ale tez pychotka ;d ;d ) składniki: * 3/4 szklanki maku * 1 szklanka wiórów * 6 białek * 1 szklanka cukru * 1 budyń waniliowy * 1 szklanka mleka * 1 kostaka margaryny * 1 paczka biszkoptów * polewa czekoladowa (ja osobiście wolałabym spróbować kiedyś roztopić na ogniu czekoladę ale by była pychotka ;d ;d) sposób przyrządzenia: ciasto: (wypiszę teraz oddzielnie składniki na samo ciasto) * 3/4 szkl. maku * 1 szkl. wiórów * 6 białek * 1 szkl. cukru Ubijam pianę z białek, dodając pozostałe składniki, mieszam. Kładę na blachę, wymarowaną masłem i bułką tartą i wkładam do piekarnika na 20 min) krem: * 1 budyń waniliowy * 1 szkl. mleka Pół szklanki mleka zagotować i wsypać 2-3 łyżki cukru. Drugą połowę wymieszać z budyniem (nieugotowanym). Zmiksować razem z kostką margaryny (wcześniej zmiksowaną) i poczekać aż ostygnie. Na ostygnięte ciasto nakładamy krem biszkopty (mogą być wymaczane w vodce ![]() ![]() ![]() Jak cosik namotalam to mowcie hehe Mam jeszcze przepisik a pyyycha sernik, wafle i sernik kokosowy ;d ;d To tyle mam ze słodkości jakby jeszcze ktoś cósik chciał ;P papapa buziiii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: No to ja kilka dołozę;d ;d
kurcze to miało być do tego postu o pysznościach!!! wrr... coś mi komp szwankuje chyba wymienie go na nowy model :P
![]() Zlooosiu moze da sie cos z tym zrobic zeby go tam podczepic bo tak jak sam jest to mu smutno :P :P *watek oczywiscie hehehe) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.