|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
kosmetologia - co wybrać?!!!!
Witam!
Na pewno nie jestem pierwszą osobą poruszającą ten temat aczkolwiek oczekuję szybkiej i szczegółowej odpowiedzi stąd moje pytanie ![]() Zdecydowałam się na naukę na kierunku kosmetologia i mam do wyboru trzy specjalności: -stylizacja włosów -stylizacja paznokci -wizaż Nie wiem kompletnie ,którą wybrać,która jest najbardziej przyszłościowa ,interesująca.Byłabym bardzo wdzięczna gdyby któraś z dziewczyn mogła dokładnie opisać jak wygląda nauka na każdej z nich , czego tak naprawdę dotyczy co obejmuje i jak się odbywa.Docenię każdą indywidualną opinię i opisane odczucia. Z góry dziękuje i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: kosmetologia - co wybrać?!!!!
a dlaczego akurat wizaż?może jakieś małe uzasadnienie ?będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Skoro wybrałaś ten kierunek to sama powinnas najlepiej wiedziec co Cie interesuje i pociąga w tym kierunku. Ja tez jestem na tym etapie co Ty i wybrałam kosmetologie, ale nie mam do wyboru tego co Ty niestety, ale gdybym miała to wybrałabym oczywiście wizaż i chciałabym chodzić do takiej szkoły gdzie uczyłabym się w większości o tym, bo to mnie pociąga od dawna, więc ja bym nie miała sie nad czym zastanawiac, a Ciebie namawiac nie będę bo to Twoja decyzja i to Ty wiesz co lubisz, żebyś potem nie stwierdziła, że np. stylizacja włosow nie jest dla Ciebie. Radzę się zastanawic jeśli nie masz konkretnej specjalizacji na tym kierunku.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja się wybieram na kurs w sierpniu i najpierw robię właśnie wizaż,a potem stylizację paznokci. Uważam,że wizaż to podstawa,a potem można go uzupełniać o inne stylizacje. Pozdrawiam!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Luiza>>> w jakiej uczelni będziesz się uczyć?
Troszkę jestem zdziwiona Twoją wypowiedzią.Wybrałaś kosmetologie jako kierunek i nie masz do wyboru żadnej specjalizacji(?)dość dziwne :/ W tej szkole nie ma tej która naprawdę mnie pociąga ,wiec muszę zadowolić się tym co jest .Wiem że teraz jest straszny natłok na wizażu ,później paznokcie i na końcu włosy.Niestety nie chodzi tylko o to żeby wybrać to co się lubi(aczkolwiek to jest bardzo ważne)ale także to co będzie za parę lat przychodziło dochód.Z tych 3 wymienionych w pierwszej wypowiedzi najbardziej podchodzi mi wizaż. Specjalizacja o jakiej myślałam wcześniej to sap lub kosmetyka estetyczna -dostępne są w WSZKiPZ w Warszawie .Mają też takie specjalizacje jak: podologie,masaż i fizjoterapie ,zarządzanie salonem kosmetycznym.Także wybór jest znacznie większy i jak dla mnie specjalizacje do wyboru ciekawsze.Gdybym mogła uczyć się w Wawie problemu z wyborem specjalizacji bym nie miała.Niestety na tą szkołę mnie nie stać.Dlatego nie bedąc pewna i nie mając do wyboru tego co naprawdę bym chciała pytam o radę.Wszystkie specjalizacje które mam do wyboru są ciekawe jednak nie wiem co najbardziej korzystne i interesujące dlatego założyłam wątek.Zresztą ,nie zdecydowałam się na te studia tylko i yłącznie dla specjalizacji a samego faktu że kosmetologia to ciekawy kierunek o którym myślę od kąd zaczełam gimnazjum ![]() Dziękuje wszystkim za wypowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
pyza 908 po prostu źle sie wyraziłam, chodziło mi o to, że wybrałaś ten kierunek a nie masz konkretnej specjalizacji, która Cie pociąga i jest Twoją pasją, no ale może sie mylę.
Według mnie wizaż to podstawa i z tego co się dowiaduję to można nieźle zarobić, ale żeby biznes sie rozkręcił to właśnie najlepiej jest porobić tego więcej, żeby przyciagac klientów, ja akurat jestem w takiej sytuacji, że jesli wybiore kosmetologie to pozniej mogę otworzyc cos wlasnego i dysponowac tym czym zechce, ale i tak moim zamiłowaniem jest wizaż, więc na pewno taki kurs sobie zrobie no i te paznokcie byc może też, żeby mieć te umiejętności ale szczerze niezbyt mnie to interesuje. A jesli chodzi ogolnie o tą kosmetologie to boje sie tej całej fizjoterapii i wszystko z tym powiązane ;/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.